BG Development


Страници: (6) 1 2 [3] 4 5 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Как да направим..., Уроци от adobe.com на български
RoT
Публикувано на: 21-09-2004, 12:58
Quote Post


Group Icon
Име: Валентин Манов
Група: BG Dev модератори
Ранг: Почетен член

Мнения: 992
Регистриран на: 31.08.04



iDesign-er абсолютно си прав, обаче както знаеш всеки се е учил от някъде icon_smile.gif Всички тъториали са мой (Без последния за пръстена, но за него съм писал, но незнам отде го съм научил тфа, демек незнам кои го е направил icon_sad.gif ) Като тез тъториали са следствие от други дето съм чел и комбинирал и измилял и бля бля бля ;-)
А за това, че ако не е твой тъториала трябва да казваш от кого е саже като малко законче, правилце нека го нарека, шот иначе си е чисто 101%-тово плагиатстване icon_smile.gif
Междудругото много ми харесва и твоята работа, като дизайн и хелпване. Респект icon_smile.gif


--------------------
Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
iDesign-er
Публикувано на: 21-09-2004, 15:16
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: BG Dev модератори
Ранг: Почетен член

Мнения: 2203
Регистриран на: 01.02.04



Тогава няма проблем. icon_smile.gif

Ето и аз да пробвам нещо простичко.

Дървена повърхност.

Отоврете празен файл с примерна големина 300х300 пиксела.

Запълнете цялата повърхност с кафеникав цвят. Например #876E3D.

От менюто Filter - Noise изберете Add Noise.

Трябва да са избрани Uniform и Monochromatic. Изберете Amount 10% и OK.

user posted image

Отново от менюто Filter, но този път изберете Blur - Motion blur.

Angle трябва да е или 0 градуса или 90 градуса. Зависи от това дали искате
текстурата да е с хоризонтална или вертикална.

Задайте Distance 20 pixels.

user posted image

Вече имате дървена повърхност. icon_smile.gif Може да сложите повече Noise, за да бъде
още по-ясно изразено дървото, затова пробвайте и други нива на Motion blur
и Noise.
PM
Top
Kokich
Публикувано на: 22-09-2004, 17:42
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



Тука си правих експерименти и реших да ги споделя icon_wink.gif

1.Създаване на нов файл, големина колкото прецените за един текст.
2.Създаваме текст с цвят #FFFFFF и отиваме в Layer Style> Gradient Overlay и задаваме следните настройки.
Blend Mode - Normal
Opacity - 35
Gradient - Избираме черно към бяло да се слива
Scale - 10

след това избираме Stroke
Size - 2
Postion - Outside
Blend mode - normal
Opacity - 100
File type - Gradient
Gradient - Chrome
Style - Radial
Angle - 90
Scale - 100

избираме след това Drop Shadow
Blend Mode - Multiply цвят черен
Opacity - 100
Angle - 130
Distance - 5
Spread - 0
Size - 3
Contour - Ring - Double
Nois - 0

местим се на Bevel and Emboss
Style - Pillow Embos
Technique - Smooth
Depth - 940
Direction - UP
Size - 2
Soften - 0
Angle - 130
Altitude - 30
Gloss Contour - Cove Deep
Hight Light Mode - Normal с цвят #A8CDFF
Opacity - 100
Shadow Mode - Normal с цвят #091F48
Opacity - 100

и така ето резултата icon_surprised.gif

user posted image


--------------------
фок
PM
Top
Kokich
Публикувано на: 22-09-2004, 19:10
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



1.Създаваме нов документ 700x500 с бял фон.
2.Цъкаме на Custom Shape (U) и създаваме ето тази четка с черен цвят.
user posted image
3.Правим нов Layer и използваме Gradient Tool (G) с цветове #8C6238 и черен 4.Отиваме в Nois > Add Nois и задаваме следните настройки.
Amount - 20%
Distibution - Gaussian
и маркирваме Monochromatic
5.Отиваме в Blur > Montion Blur и задаваме за Angle: -69 Distance: 21
6.Отиваме в Sharpen > Sharpen (ако прецените, че дървената текстура не е достатачно ясна още един път можете да използвате Sharpen)
7.Сега трябва да отделим дръжката на четката зада може единственно на нея да сложим дървената текстура, трябва да се получи като на картинката по доло.Тоест трябва на отделен Layer да направите дръжката, маркирате дръжката изтривате я от Layer-а и я копирате на нов.
user posted image
След като вече сме отделили дръжката маркираме само нея и кликваме на Layer-a на който ни е дървената текстура и отиваме в Edit > Copy а след това
Edit > Paste и трябва да получите ето това
user posted image
Сега идва ред на Layer Styles
http://yoda.chatbg.com/brush/urok/s1.jpg
http://yoda.chatbg.com/brush/urok/s2.jpg
http://yoda.chatbg.com/brush/urok/s3.jpg
http://yoda.chatbg.com/brush/urok/s4.jpg
Сега ще направим четката по реалистична.
Завъртаме долната част на четката и отиваме в Filtre > Stylize > Wind маркирваме Method: Wind и Direction: From Right
user posted image
след това я правим както я бяхме създали отначало и отиваме в Layer Styles.
http://yoda.chatbg.com/brush/urok/ds1.jpg
http://yoda.chatbg.com/brush/urok/ds2.jpg
http://yoda.chatbg.com/brush/urok/ds3.jpg
http://yoda.chatbg.com/brush/urok/ds4.jpg
и така вече сме почти в края на урока icon_wink.gif
Тук има една много особена част.Ето така трябва да ви изглеждат Layer-ите.
user posted image
Създава ме един нов Layer той трябва да е под другите два тоест 2 5 както е на картинката следтова кликваме на Layer 2 (картинката) и натискаме CTRL+E задаможе повторно да използваме Filtre > Stylize > Wind, ако него направим това и използваме филтъра той ще хване задната част на layer-a тоест единствено черният цвят.
Завъртаме долната част и отново използваме Filtre > Stylize > Wind с същите настройки както е по горе и трябва да получите ето това.
user posted image
Завъртаме я както си беше и така нашата четка е почти готова.
Сега натискаме CTRL и кликваме върху layer-a на долната част а следтова нетискаме SHIFT и кликваме върху layer-a на дръжката и отиваме в Edit > Copy Merged след това създаваме един нов документ 700х500 и Edit > Paste
отиваме в Layer Styles > Drop Shadow и използваме следните настройки.
[img]http://yoda.chatbg.com/brush/urok/6.jpg

И след толкова дълго писане ето резултата.

user posted image

Урока е от мен не е нещо особенно може още доста неща да се пооправят icon_surprised.gif


--------------------
фок
PM
Top
Kokich
Публикувано на: 23-09-2004, 22:24
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



Реших да направя видео урок на четката мисля, че ще свърши добра работа да разберете за какво става дума по точно, друго си е око да види icon_wink.gif
Етого и линнка
http://www.fly2web.org/brush.avi
Продължителност: 2 мин.
Големина: 4MB
Кодекс: XVID
Надявам се да съм полезен с този виедо урок icon_surprised.gif

Ето тука още един видео урок от мен, изцяло е изграден на Layer Styles и според мен доста добре се получи.
Ето какво се получава.
user posted image
Линка за даунлоад на видеото
http://www.fly2web.org/txteffect.avi
Продължителност: 2 мин.
Големина: 3.50MB
Кодекс: XVID


--------------------
фок
PM
Top
Kokich
Публикувано на: 28-09-2004, 23:14
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



Ето още един видео урок от мен, как да направим кабел.
user posted image

http://www.fly2web.org/cable.avi
Продължителност: 3 мин.
Големина: 4,5MB
Кодекс: XVID




--------------------
фок
PM
Top
RoT
Публикувано на: 26-10-2004, 15:37
Quote Post


Group Icon
Име: Валентин Манов
Група: BG Dev модератори
Ранг: Почетен член

Мнения: 992
Регистриран на: 31.08.04



Нещо тази тема я зарязахме мнооого лошо !!! Не бива така icon_smile.gif
За да я възкръся по някакъв начин, ще постна един бърз и лесен тъторил icon_smile.gif

1-во: File -> New (Вие си избирате големината icon_smile.gif )
2-ро: Хващате Pen Tool и му слагате настройка за Paths
3-то: Правите си една произволна крива ...... просто произволна icon_smile.gif
4-то: New Layer
5-то: Избирате Brush Tool (icon_cool.gif, като задавате следните стойности : Diameter 3 , Mode: Normal
6-то: Избирате кутийката Paths, селектиране Work Path (който направихте с Pen Tool по-отгоре), десния бутон на него - Stroke Path. За Tool избирате Brush, и избирате Simulate Pressure
7-мо: Правите дубликати на лейъра, flip-вате хоризонтално и/или вертикално колкото пъти искате icon_smile.gif Тук вече зависи от вкуса ви какво ще стане icon_smile.gif
Ето след няколко заигравки какви неща получих аз :

Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!)
Прикачена картинка


--------------------
Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
RoT
Публикувано на: 13-11-2004, 20:13
Quote Post


Group Icon
Име: Валентин Манов
Група: BG Dev модератори
Ранг: Почетен член

Мнения: 992
Регистриран на: 31.08.04



Дано поне не си поствам без ефект.... демек хората да гледат тъториалите icon_smile.gif

Сега ше драсна едно бързо уроче, относно това как да подчертаете даден обект в една снимка icon_smile.gif Незнам даже дали така да се израся icon_smile.gif Сами ще прецените. Урочето е много лесно и кратко, а за целта ще използвам снимката на Дядо Коледовците от батъла тукк: http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=3184

1-во си избирате една снимчица, отвяряте я с Photoshop-а, и си избирате честа от снимката моято искате да подчертаете.
2-ро Чрез някой от Marque tools маркирате дадения обект, след което Select -> Inverse (Shift+CTRL+I)
3-то Filter -> Blur -> Radial Blur, като на Blur Method избирате Zoom, а Amount-а го определяте по ваш вкус (не повече от 50 icon_smile.gif )
4-то Select -> Deselect и тва беше icon_smile.gif

Моят резултат: (Погледнете лицето на 1-вя Дядо Мраз, то е подчертаното)
http://forums.bgdev.org/index.php?act=Atta...e=post&id=25937


--------------------
Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
RoT
Публикувано на: 14-11-2004, 21:43
Quote Post


Group Icon
Име: Валентин Манов
Група: BG Dev модератори
Ранг: Почетен член

Мнения: 992
Регистриран на: 31.08.04



Еми сега ше се правим на зъболекари - ше избелваме зъбкии icon_smile.gif Лесно и ефективно уроченце icon_smile.gif

1-во Отваряте снимката със зъбките, които искате да избелите
2-ро Правите дубликат на цялата снимка (CTRL+J)
3-то Внимателно правите селекция на зъбките, след което избирате Image -> Adjustments -> Desaturete (Shift+CTRL+U)
4-то Image -> Adjustments -> Levels - мърдате бялото триъгълниче отляво докато не постигнете резултат, който ви радва icon_smile.gif
5-то Смъквате Opacity на дублицирания лейър, докато постигнете такъв ефект, че зъбките да изглеждат напълно реалистични icon_smile.gif

Е това беше icon_smile.gif Ето го моя резултат

Прикачена картинка
Прикачена картинка


--------------------
Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
ValBo
Публикувано на: 14-11-2004, 23:08
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 9
Регистриран на: 10.11.04



QUOTE (RoT @ 14-11-2004, 21:43)
Еми сега ше се правим на зъболекари - ше избелваме зъбкии icon_smile.gif Лесно и ефективно уроченце icon_smile.gif

1-во Отваряте снимката със зъбките, които искате да избелите
2-ро Правите дубликат на цялата снимка (CTRL+J)
3-то Внимателно правите селекция на зъбките, след което избирате Image -> Adjustments -> Desaturete (Shift+CTRL+U)
4-то Image -> Adjustments -> Levels - мърдате бялото триъгълниче отляво докато не постигнете резултат, който ви радва icon_smile.gif
5-то Смъквате Opacity на дублицирания лейър, докато постигнете такъв ефект, че зъбките да изглеждат напълно реалистични icon_smile.gif

Е това беше icon_smile.gif Ето го моя резултат

А не може ли просто да дръпнеш само жълтото от Selective color
защо са тия сложни маневри с десатуриран слой, нива, че прозрачност


--------------------
Сънят е слаб заместител на кофеина!
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (6) 1 2 [3] 4 5 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0