BG Development


Страници: (6) [1] 2 3 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Как да направим..., Уроци от adobe.com на български
Kokich
Публикувано на: 02-08-2004, 04:14
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



Е реших и аз да направя едно добро дело за начинаещите в фотошопа.

Как да създадем естествен бруш.

1.Избираме горе в ляво менюто "Brush", след това избираме типа на бруша.
user posted image

2.Маркираме "Shape & Dynamics" от лявата страна на бруш палитрата и му задаваме следните настойки:
Size Jitter: 40
Control: Fade -> 150
Minimum diameter: 10%
Angle jitter: 100%
Control: Fade -> 25
Roundness jitter: 20%
Control: Fade -> 25
Minimum roundness: 43%
маркирваме "Flip X jitter" и "Flip Y jitter"

3.Създаваме разпръснат вид на бруша,това става като от лявата страна на бруш палитрата избираме "Scattering".Задаваме му следните настройки:
Маркирваме "Both Axel" и му задаваме 408%
Control: Fade -> 160
Count: 8
Count jitter: 36%
Control: off

4.Текстура на бруша
Маркираме от лявата страна на бруш палитрата "Texture" и избираме текстурата която искаме да ползваме.

5.Запазване на новия бруш
След като извършим всичи тези действия просто трябва да цъкнем от десния край в ъгъла на бруш палитрата малката стрелкичка и след това да изберем "New Brush Preset".

Използване на нашият нов бруш върху снимка.

user posted image

icon_wink.gif


--------------------
фок
PM
Top
iDesign-er
Публикувано на: 02-08-2004, 18:58
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: BG Dev модератори
Ранг: Почетен член

Мнения: 2203
Регистриран на: 01.02.04



Добре е това, но не разбрах "Уроци от adobe.com на български" какво значи? Че са преводни тези уроци? Ако са, не е ли добре да пише най-отдолу, откъде са взети? Тоест да се вижда по-ясно.

Успех в доброто начинание. icon_smile.gif
PM
Top
Kokich
Публикувано на: 02-08-2004, 19:59
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



Ами да преведени от adobe.com icon_wink.gif
И мисля, че нама нужда да пиша пак от къде съм ги превел, един път стига в заглавието icon_lol.gif


--------------------
фок
PM
Top
Kokich
Публикувано на: 04-08-2004, 02:44
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



Създаване на дървена текстура.

1.Отваряме нов файл 400х400
2.Създаваме фон с цвят (RGB color mode: #996633)
3.Отиваме в Filtre>Nois>Add Nois и му задаваме следните настойки.
Amount: 60
Guassian doted
Mono маркирано
4.Отиваме на Filtre>Blur>Montion Blur и задаваме следните настройки.
Angle: 0
Distance: 614
5.Използваме още един път филтъра Nois Filtre>Nois>Add Nois но този път Amount: 8 а не 60.
6.Да направим малко по реалистична нашата текстура.
Кликнете на Radial Marque и направете някъква кръгла форма премирно в средата.След това отидете в Select>Feather и задайте 10.
7.Отиваме в Filtre>Distort>Wave и използваме следните настойки.
Number of Generators: 5
Wavelenght: Min: 10 Max: 120
Amplitude: 5 : 35
Scale: Horiz: 100% Vert: 100%
Undefined Areas: Repeat Edge Pixels
8.Използваме Filtre>Sharpen>Sharpen Edges
9.Комбинираме CTRL+D от клавиетурата.
И нашата дървена текстура е готова. УРА! icon_razz.gif

user posted image

Урока е от designsbymark.com


--------------------
фок
PM
Top
Kokich
Публикувано на: 04-08-2004, 03:15
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



Командата Extract.Премахване на фон от снимка.

user posted image

1.Отваряне на снимката по горе в фотошопа.
2.Изберете Filtre>Extract, ще видите същата снимка обаче в нов прозорец.
3.Използвайте Edge Hightlighter, който се намира от лявата страна.Съшо така може да преближите обекта колкото ви е нужно.
user posted image
4.Маркирайте "Smart Hightlighting".
user posted image
5.Очертайте обекта или обектите, който искате да останат и след това използвайте "кофичката" да запълните очертаното от вас място.
user posted image
6.Кликнете на бутона "OK" и нежеланият от вас фон е премахнат.
user posted image

Урокa e от designsbymark.com.Добавил съм еднствено функцията "Smart Hightlighting" чрез нея по лесно се очертава. icon_wink.gif


--------------------
фок
PM
Top
Kokich
Публикувано на: 11-08-2004, 02:28
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



Създаване на стена.

1.Да отворим нов файл с размери 150х150 с бял фон
2.Отиваме в Filtre>Nois>Add Nois и слагаме следните настройки
Amount: 60
Gaussian
маркирваме Monochromatik
3.Отиваме в Filtre>Stylez>Embos попълваме Angle:125 за inner emboss пишем
-55, Hight: 1, Amount: 80
4.Отиваме в Filtre>Other>Offset и използваме следните настройки.
Horizontal:75 и Vertical: 75
5.Комбинираме клавишите CTRL+U за избиране на цвят.
И нашата стена е готова icon_wink.gif

user posted image

Урок от designsbymark.com icon_wink.gif


--------------------
фок
PM
Top
Kokich
Публикувано на: 15-08-2004, 01:10
Quote Post



Име: Николай
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 180
Регистриран на: 16.06.04



Как да си направим добре изглеждащо бутонче icon_wink.gif

1.Направете нов файл с големина колкото вие решите с бял фон
2.Да направим елепсовидна селекция.
3.Използвайте за ваш първи цвят #FF5300 а за втория Hex# 7B2E00
4.Да използваме Gradient Tool зада направим същото както е показано на картинката.

user posted image

5.Отиваме в Select>Modify>Contract и задаваме стойност 2
6.Отново отиваме в Select>Modify но този път Feather и задаваме стойност 2.
7.Избираме PaintBrush Tool и му правим същите настройки като на картинката.

user posted image

8.Използвайте за ваш първи цвят следният #FFEADD след това направете хоризонтална линия.

user posted image

9.Select>Deselect и зада направим по добър бутона може да използваме Drop Shadow Layer>Layer Style>Drop Shadow.
И нашото бутонче е готово icon_wink.gif

Урок от designsbymark.com


--------------------
фок
PM
Top
maznio
Публикувано на: 29-08-2004, 13:37
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 1
Регистриран на: 29.08.04



Страхотна идея е да се преведат уроци по Фотошоп и да се публикуват някъде на общодостъпно място за БГ потребителите. Хвала на такива хора, които го правят. Даже трябва да се помисли за поощрение някакво.;-)))) Аз също се опитвам да превеждам разни статии и уроци свързани с полиграфия например, но всичко е свързано с мотивация и мнооооого много време. Идеята за отделен сайт специално за уроците ми се струва обаче по - добра. Би изглеждало по подредено и по достъпно.:-)))
PMEmail PosterUsers Website
Top
RoT
Публикувано на: 31-08-2004, 13:49
Quote Post


Group Icon
Име: Валентин Манов
Група: BG Dev модератори
Ранг: Почетен член

Мнения: 992
Регистриран на: 31.08.04



Kokich бая се е разписал с тъториали icon_smile.gif Нека и аз да допринеса малко. Смятам да постна един много симпъл и ефективен тъториал за правене на TV lines.

Изготвяне на TV Lines:
1-во File -> New - За width слагате 4 za Height също 4, при contents селектирате Transperent
2-ро -> Zoom-вате максимално (1600), Избирате инструмента Pencil и правите 2 линий, през 1 ред, трябва да изглежда ето така :
user posted image
3-то -> Edit -> Define Pattern и пишете името на патерна, например TV Lines

Прилагане на ефекта
1-во -> Отваряте дадената снимчица или графичка
2-ро -> Селектирате leyer-а на които искате да добавите ефекта, десен бутон Blending Options
3-то -> Избирате Pattern Overlay, след което избирате вашия патерн и намапяванте Opacity на 10-20%, зависи от снимката
4-то -> Радвате се icon_twisted.gif


--------------------
Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
RoT
Публикувано на: 09-09-2004, 12:52
Quote Post


Group Icon
Име: Валентин Манов
Група: BG Dev модератори
Ранг: Почетен член

Мнения: 992
Регистриран на: 31.08.04



Айде още един тъториал да постна icon_smile.gif Тфа ми дойде на акъл преди малко и ми хареса как изглежда, и ето :

1. File -> New -> (500x500) Background Color
2. Filter -> Render -> Clouds
3. Filter -> Distort -> Wave (със нормалните си настройки)
4. Правите дубликат на лейъра и изпълявате стъпка 3 отново като на Wave натискате 1 път Randomize
5. Blending Mode to Overlay и Merge Down (CTRL+E)
6. Filter-> Distort -> Twirl (Angle 500)
7. Dublicate layer и Edit -> Transform -> Flip Horizontal
8. Слагате blending mode-а на новия лейър на Hard Light и Merge Down (CTRL+E)
9. Dublicate Layer ; Edit -> Transform -> Flip Vertical ; Blending mode to Soft Light и Merge down (CTRL+E)
10. Filter -> Distaort -> Polar Cordinates (Rectangular to Polar)
11. Image -> Adjustments -> Hue/Saturation (CTRL+U) отмятате Colorize и избирате цвят по ваш вкус.

Ето какво получих аз :

user posted image

Хоуп ю лайк ит icon_razz.gif


--------------------
Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (6) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0