BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> var или arg като метод
bishkot
Публикувано на: 18-11-2021, 23:59
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 387
Регистриран на: 17.05.05



Имам
CODE

 function music(command,id) {

      
      
authedClient.command(id, (error, data) => {
...

....



Искам примерно
CODE


music('play',5);

или
CODE

music ('pause',10)



т.е. в зависимост от какво подавам на music('тук')

да се изпълнява

CODE


authedClient.play('5');
authedClient.play('7');
authedClient.pause('8');
authedClient.pause('9');
...
...  и т.н.



Дано успявам да обясня какво целя
icon_eek.gif

Това мнение е било редактирано от bishkot на 19-11-2021, 00:00
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 19-11-2021, 07:17
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3224
Регистриран на: 17.01.17



Не обясняваш добре icon_smile.gif

function music(command,id) приема два параметъра, а в обяснението пишеш music('тук'), сега за кой параметър говорим, за command, id или за двата?

И какво питаш реално? Дали за управление на логиката да ползваш параметри на функцията или да ползваш "глобални" променливи?
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 19-11-2021, 10:53
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2627
Регистриран на: 04.04.07



CODE

// това
authedClient.command(id, () => {});

// трябва да стане
authedClient[command](id, () => {});


Иначе търсиш метод с име command.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
bishkot
  Публикувано на: 19-11-2021, 11:31
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 387
Регистриран на: 17.05.05



@thrawn , да прав си

имам предвид
CODE
music('тук',id)



@relax4o мерси ще пробвам

Тенкю гайс
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 19-11-2021, 11:42
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3224
Регистриран на: 17.01.17



Да, единия вариант е да използва [] за достъп до функцията, другия е да предадеш директно функция като аргумент

CODE
function music(command,id) {
   ...
   command(id);
   ...
}

music(authedClient.play, 5);
music(authedClient.play, 7);
music(authedClient.pause, 8);
music(authedClient.pause, 9);
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0