BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Използване на свойство от един метод в други
Marko4123
Публикувано на: 21-08-2018, 19:44
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 65
Регистриран на: 04.05.10



Здравейте, искам да ви попитам такъв подход правилен ли е? В един клас имам няколко метода. Например в метод едно "А" давам да върне стойност А. След това искам да използвам тази стойност А в метод C и D и използвам следния подход:

CODE
class MyClass {

public a;

public function methodA () {
   $this->a = 'A';
}

public function methodB() {

}

public function methodC() {
  $this->methodA();
  return $this->a;
}

public function methodD() {
 $this->methodA();
  return $this->a;
}
}


Това е просто пример, но искам да се науча как да взимам свойства от един метод и да ги използвам в други методи в самия клас. Благодаря предварително за отговора icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
saruman
Публикувано на: 21-08-2018, 20:01
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1986
Регистриран на: 21.07.10



http://php.net/manual/en/language.oop5.visibility.php

Декларираш си я private,инициализираш си я,и си я ползваш свободно в целият скоуп на класа,ако мислиш да я модифицираш,тогава я слагаш в метод,само за четене няма смисъл


--------------------
http://www.wefunkradio.com/radio/

Remember,remember the fifth of November
PMEmail Poster
Top
Marko4123
Публикувано на: 21-08-2018, 20:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 65
Регистриран на: 04.05.10



Стойността и искам да се взима динамично и да се променя, спрямо други неща и затова я слагам в метод. И се чудих дали подходът ми е правилен?
PMEmail Poster
Top
saruman
Публикувано на: 21-08-2018, 20:19
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1986
Регистриран на: 21.07.10



QUOTE (Marko4123 @ 21-08-2018, 20:10)
Стойността и искам да се взима динамично и да се променя, спрямо други неща и затова я слагам в метод. И се чудих дали подходът ми е правилен?

Да!

п.с.всеки външен достъп за четене и писане върху променливата на класа е редно да се ограничи до минимум

Това мнение е било редактирано от saruman на 21-08-2018, 20:22


--------------------
http://www.wefunkradio.com/radio/

Remember,remember the fifth of November
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0