BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (2) [1] 2 ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
StromSonger |
Публикувано на: 07-05-2022, 15:05
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 2 Регистриран на: 07.05.22 ![]() |
Здравейте,
Работя като програмист от година и половина, от 9 месеца работя като Java developer. Заплатата ми в момента 3500лв. нето. Имам предложение в нова фирма занимаваще се с клауд решения. Фирмата изглежда супер, хората, с които говорих също изглеждат много пекани, проектите изглеждат интересни. Предлагат ми 5500лв нето. Проблема е, че мен Java не ме кефи и губя мотивция да се развивам. Целта ми за тази година е да си намеря работа като Golang програмист, защото езика наистина ми харесва и искам да се занимавам с него. Сега, знам че програмният език е просто инструмент и коденето си е кодене, но просто не искам да се занимавам с Java. Логиката направо си крещи, че трябва да приема тази позиция, но емоционално просто не искам. Моля за някакви мнения. Това мнение е било редактирано от StromSonger на 07-05-2022, 15:06 |
akrachev |
Публикувано на: 07-05-2022, 19:41
|
Име: акрачев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 971 Регистриран на: 27.11.09 ![]() |
Писах ти лично.
-------------------- |
SuN |
Публикувано на: 08-05-2022, 09:48
|
||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12169 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Технологията JVM позволява да се ползват и други езици с голяма съвместимост между тях и Джава. Поглеждал ли си ги да прецениш дали някой от тях може да ти хареса? Фирмата само на джава ли пише или тук таме се промъкват и други езици? И накрая да не забравяме - има ли я тая работа с езика Go, която може да си намериш в бъдеще време или е само мираж?
"https://chitanka.info/text/32875-lakomoto-kuche" Това мнение е било редактирано от SuN на 08-05-2022, 09:53 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
dvader |
Публикувано на: 08-05-2022, 16:46
|
||
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5000 Регистриран на: 12.07.05 ![]() |
Важи за всяка виртуална машина... -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||
Bender++ |
Публикувано на: 08-05-2022, 22:13
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 320 Регистриран на: 18.04.21 ![]() |
Аз пък искам да се занимавам с джава, ама пък се мъча с Го - най-отвратителния език след джаваскрипт.
-------------------- Ваксините са лъжа и НЕ работят! Не на ковид фашизма!
Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти! Слава на героите - Z V |
Дон Реба |
Публикувано на: 09-05-2022, 08:06
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 9709 Регистриран на: 11.11.06 ![]() |
в нашия бранш никой не умира гладен, така че е нормално парите да не са приоритет.
все пак, езика е още по-малко важен дори от парите. да изложа моите наблюдения кои извънфинансови фактори считам за важни - сферата в която пишеш. когато човек напредва в профресионалното развитие, все повече акцента се придвижва от "как да го направим" към "какво правим" . човек се фокусира върху техническата част докато е аматьор, колкото по-опитен ставаш, техническите въпроси стават рутина - свободата за вземане на решения. предпочитам да работя в среда където важи правилото "като знаеш по-добре как трябва, направи си го сам". това като цяло повечето фирми не го предлагат на новобранци, всъщност на никого. вероятно така и трябва, но мен все пак фундаментално погледнато не ме интересува кое е правилно, аз си гледам мен да ми е добре. - да ми е близо. тая точка е много подценявана, не знам защо. |
TrinityXYZ |
Публикувано на: 11-05-2022, 15:32
|
Име: .... Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 1 Регистриран на: 11.05.22 ![]() |
Според мен си стой на мястото. Едни 60% отгоре са доста пари, но има и по-важни неща.
|
deam0n |
Публикувано на: 12-05-2022, 11:24
|
Име: Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 138 Регистриран на: 12.09.05 ![]() |
Винаги можеш да говориш с шефовете и да им кажеш, че са ти пуснали много по-добра оферта и ако те ценят току виж ти вдигнат заплатата за да те задържат
![]() Иначе нормално да те е страх от новото, от промяната, но това се преодолява.. Ако не си ходил в офиса им ти препоръчвам да отидеш и да ги видиш.. как е процесът на работа, каква е обстановката.. може изобщо да не ги харесаш и тогава тази тема става безсмилена. |
StromSonger |
Публикувано на: 12-05-2022, 11:29
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 2 Регистриран на: 07.05.22 ![]() |
Вече няма какво да науча в тази фирма. Общо взето тасковете вече се повтарят и няма нищо ново от към технологии и архитектура. По принцип в момента ми е доста добре, няма напрежение, всичко си върша на време, че даже и остава. Обаче съм прекалено млад да се застоявам и да изоставам от към знания. |
||
computer |
Публикувано на: 12-05-2022, 17:44
|
Име: Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 60 Регистриран на: 13.10.16 ![]() |
За да се развиваш като специалист трябва да си извън зоната на комфорт. Ако на 20г не сменяш работата и не рискуваш, кога ? Като станеш на 40г с 2 деца и ипотека ли ?
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |