BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (3) 1 2 [3] ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
DarkOne |
Публикувано на: 21-02-2021, 06:46
|
![]() ![]() Име: Александър Петков Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 3579 Регистриран на: 30.01.04 ![]() |
Всичкото удобство на Delphi отдавна е пренесено в C# (от създателя на Turbo Pascal и главен архитект на Delphi Андерс Хайлсберг, който е и гл. арх. на C#). Със C# и Windows Forms се работи все едно на Delphi, но без бъговете на средата за разработка.
Единственото нещо, което досега не беше вградено многоплатформено в .NET, беше графичния потребителски интерфейс. От .NET 6 вече би трябвало да го има и това, макар че не съм го ползвал, така че не мога да кажа колко е добро. Но за всеки случай ще има доста по-голяма перспектива от Lazarus. Това мнение е било редактирано от DarkOne на 21-02-2021, 06:47 -------------------- The man who learns only what others know
is as ignorant as if he learns nothing. The treasures of knowledge are the most rare, and guarded most harshly. -- Chronicle of the First Age |
SuN |
Публикувано на: 21-02-2021, 13:45
|
||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 11758 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Телеметрията за кражба на данни влиза ли в това число? -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
ici |
Публикувано на: 21-02-2021, 13:49
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 17632 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Това се изключва с един ред на PowerShell.
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
SuN |
Публикувано на: 21-02-2021, 13:55
|
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 11758 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Ако знаеш, че софтуера ще краде. Като инсталирах f# никъде не беше указано, че започва да точи данни. Само след като изпрати всичко се появи съобщение, че ако не желая да ме ограбват и шпионират още, в някакъв сайт пишело какво да направя.
Вероятно е удобство, но едва ли за потребителите. ![]() Това мнение е било редактирано от SuN на 21-02-2021, 13:56 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
roncho |
Публикувано на: 21-02-2021, 17:17
|
||
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Старо куче Мнения: 717 Регистриран на: 15.06.04 ![]() |
Пренесени са само тези удобства, които са възможни. Главните качества на паскала са близост до асемблерската структура на програмата и следващото от това бързо производство на код. Когато пишем дълги програми, през няколко секунди си задаваме въпроса "откъде дойде този идентификатор?". Делфи отговаря веднага- още преди да си го помислиш, а в други среди това не е възможно защото нямат такава скорост на компилацията. -------------------- |
||
ici |
Публикувано на: 21-02-2021, 17:22
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 17632 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Всички го правят. Около Нова Година ми се обадиха от CAD Point че съм бил изтеглил Алтиум и дали не искам да го купя. Казах им къде работя и че имаме поне триста лиценза и ги разочаровах. Не ми работеше VPN-a, а трябваше да правя ревю на една платка. Използвах уникален мейл адрес за да изтегля viewer лиценз, но те явно бяха се бяха разровили и ми бяха гепили GSM номера.
Това мнение е било редактирано от ici на 21-02-2021, 17:23 -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
SuN |
Публикувано на: 21-02-2021, 18:02
|
||
Тъжно. Аз затова инвестирам в непопулярни ОС. ![]() -------------------- Само аз не троля.
||
DarkOne |
Публикувано на: 22-02-2021, 08:51
|
||||
![]() ![]() Име: Александър Петков Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 3579 Регистриран на: 30.01.04 ![]() |
Ти май не си пускал Visual Studio със C# никога. -------------------- The man who learns only what others know
is as ignorant as if he learns nothing. The treasures of knowledge are the most rare, and guarded most harshly. -- Chronicle of the First Age |
||||
roncho |
Публикувано на: 22-02-2021, 11:41
|
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Старо куче Мнения: 717 Регистриран на: 15.06.04 ![]() |
Не, не съм.
Но ако там поведението е такова, вероятно се компилира не към машинен код, а към препроцесор, предполагам дотнет. Този номер и аз съм го правил. Но това е с компилация с едно ниво нагоре. -------------------- |
dvader |
Публикувано на: 22-02-2021, 12:14
|
||
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 4918 Регистриран на: 12.07.05 ![]() |
Така е, ама до колкото знам може да се компилира после до нативен код. Ref: https://en.wikipedia.org/wiki/Native_Image_Generator -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |