BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
avsrm |
Публикувано на: 13-08-2023, 14:52
|
||
Име: Но Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 60 Регистриран на: 21.01.08 ![]() |
Много рядко съм ползвал тази функция ... и съм пропуснал нещо. Не съм програмист и знам само тези две функции за генериране на случайни цифри (числа).
Проблема е че при всяко започване на генерирането на случайни числа, ми генерира винаги една и съща поредица от цифри и съответно числа. Има ли друг начин ... -------------------- Знам само малко от Borland Builder C++ 6.
|
||
WizardKing |
Публикувано на: 13-08-2023, 15:23
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 253 Регистриран на: 12.08.23 ![]() |
На какво си го написал това? Ако ти връща едни и същи числа то и остатъците по модул 10 ще са ти същите, но въпроса е на платформата/езика който ползваш дали се ползва една и съща инстанция на рандом генератор. Ако всеки път създава нова то числата ти почти винаги ще са същите защото поне едно време го вързваха за цикъл на процесора.
-------------------- Screw You Guys, I'm Going Home!
|
thrawn |
Публикувано на: 13-08-2023, 15:26
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3521 Регистриран на: 17.01.17 ![]() |
Обикновено тия функции имат някакъв механизъм за инициализация на генераторът който ползват, което ще предотврати подобно дублиране. Но винаги трябва да имаш в предвид, че това са псевдо-случайни числа.
|
ici |
Публикувано на: 13-08-2023, 15:40
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18249 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Ако е на C, в началото на програмата
srand(time(NULL)); -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
Delegate |
Публикувано на: 13-08-2023, 16:08
|
||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2500 Регистриран на: 30.05.09 ![]() |
Има още извращения srand(time(NULL) ^ getpid()); и всякакви 'случайни' данни, всключително и инпут от юзера За Unix има и още по-яки
|
||
avsrm |
Публикувано на: 13-08-2023, 16:17
|
||
Име: Но Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 60 Регистриран на: 21.01.08 ![]() |
![]() ![]() ![]() Заспа!!! Когато има кой да ти каже е ОК Благодаря. Пиша малко на Борланд ... знам много малко. -------------------- Знам само малко от Borland Builder C++ 6.
|
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |