BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (4) [1] 2 3 ... последна » ( Първото ново мнение ) |
smigul |
Публикувано на: 13-07-2021, 14:16
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 22 Регистриран на: 14.07.19 |
Здравейте,
имам фитнес, в който плащанията стават основно по банков път с периодични плащания. Но банките много завишиха таксите а и на доста клиенти не им е удобно. Имам базови знания по html, css , SQL. Имам база данни на SQL и UI на Аксес, които аз съм правил и за моите нужди вършат идеална работа. Понаучих се да ползвам DW и си направих сайт, който още не съм пуснал. Направил съм основните страници и ми остава само частта с плащанията. Свързах се с ПИБ и Paysera , които предлагат услугата за виртуален POS терминал с който да мога при регистрация на клиентите да им пускам автоматичен абонамент. Но тука стигам до лимита на сегашните си знания. Не ми е ясно как да свърша базата данни със сайта. Как да ползвам keystore файл (при ПИБ) или MAC access (при paysera). Общо взето като логика го схващам какво би трябвлао да направя , но не знам и къде да търся информация. Пробвах но не намерих нищо, явно не търся правилно. Трябва ми само частта на сайта, която да регистрира потребители, да им предоставя 2 вида плащане само, едното предплатена услуга , другото абонамент. 1. като си изберат предплатена услуга е само 1 път плащане 2. като изберат предплатена системата трябва да запомня датата и плащането и всеки месец да пуска автоматично заявка към банката за плащане. Тук имам няколко въпроса: 1,Колко е сложно това цялото, има ли някъде шаблони с база данни и формите. 2. Къде мога да прочета и прегледам материали за да се науча? 3. Някой да ме свърже с фирма , която да изпълни тази част от сайта, като не искам абонамент, по скоро искам да го направят, да ми обяснят как работи, за да мога аз да си го поддържам. Малък бизнес е , а и на мен тези неща са ми интересни. 4. Ако е прекалено сложно, фирма която да предлага изпълнението и след това поддръжка ако се наложи нещо(макар че поддръжката сигурно ще е нещо от сорта 1 път в годината). |
thrawn |
Публикувано на: 14-07-2021, 08:16
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3698 Регистриран на: 17.01.17 |
Като цяло, няма нищо сложно. Системите са добре документирани което позволява лесната им имплементация. Проблемът е, че се изискват комплексни познания (както сам си забелязал) а такива очевидно нямаш.
Единия вариант е да се мъчиш сам и каквото не ти е ясно да питаш, но форумите не са училище и не бива да смяташ, че някой ще седне та те обучава. Другия е да го пуснеш като обява за работа и вече да си уточниш детайлите с хората които се интересуват. |
smigul |
Публикувано на: 14-07-2021, 09:15
|
||
Аз не търся , някой от форума да ме учи. Това е България Ако искам някой да ме учи, ще гледам в някой международен форум . Тук попитах конкретни неща. От къде и какво да търся като информация. Явно в бг форум няма да стане. За цял ден 1 коментар получих и ......... |
||
thrawn |
Публикувано на: 14-07-2021, 09:34
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3698 Регистриран на: 17.01.17 |
Е щом това е България, айде със здраве...
|
ici |
Публикувано на: 14-07-2021, 09:42
|
||
Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18725 Регистриран на: 06.06.04 |
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
||
smigul |
Публикувано на: 14-07-2021, 12:17
|
||
точно. няма разлика с първия ти коментар |
||
thrawn |
Публикувано на: 14-07-2021, 13:13
|
Всъщност има, в първия си коментар се опитах да ти помогна а във втория просто ти казах, че вече е безпредметно да търсиш помощ тук, след като явно заплю помощта. Просто едва ли ще се намери идиот да си губи времето с теб.
Затова бегом в чуждите форуми, където най-вероятно ще настъпиш същата мотика. А, и да не забравиш, после да дойдеш да ни кажеш как си се справил сам, без наша помощ. Това мнение е било редактирано от thrawn на 14-07-2021, 13:25 |
smigul |
Публикувано на: 14-07-2021, 14:54
|
||
Каква помощ? В първия коментар нито насоки, нито пишеш структура на действие и изпълнение. Нищо. Нито поне къде може да се търси информация. Само че не е сложно ама се оправяй сам Във вотрия коментар поне го каза в прав текст. Преди съм питал по друг въпрос , беше същото. Много е странно това отношение. Това трябва да е елементарен въпрос , на който никой тук не може да отговори. |
||
SuN |
Публикувано на: 14-07-2021, 15:32
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13015 Регистриран на: 27.01.05 |
Защо не пробваш да се свържеш с поддръжката на фирмите, чиито продукти искаш да ползваш? Те имат финансов интерес да те насочат как да го направиш да работи.
А ако и имаш късмет, някое от техните момчета може да ти направи директна оферта. Това мнение е било редактирано от SuN на 14-07-2021, 15:40 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
smigul |
Публикувано на: 14-07-2021, 15:41
|
||
Те рядко работят с такива малки фирми като моята. Аз реално съм единствения толквоа малък в България, който предлага тези видове плащания. И сега искам да улесня клиентите, което би трябвало да ми увеличи малко поне дохода. От ПИБ , би трябвало да ми дадът няколко контакта с фирми , които вече са го правили. Там не знам още какво ще ми предложат. Иначе ми пратиха подробна документация какви са им условията. И от там разбрах логиката и структурата на проекта каква е. Просто не знам синтаксиса как да свържа нещата и къде какво да пиша. За това реших да питам, току виж някой който го е правил реши да помогне. Или някой поне да ме насочи какво да чета. Не да тръгна да уча от начало до край .Net или Java . SQL и PHP и т.н. Ами поне малко по конкретно. |
||
Страници: (4) [1] 2 3 ... последна » |