BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (3) 1 [2] 3 ( Първото ново мнение ) |
Бай Аз |
Публикувано на: 25-02-2021, 19:17
|
||||
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 345 Регистриран на: 04.02.21 |
Яначков, аз разбрах още първия път какво имаш предвид с термина "мазен" сайт. Но аз имах предвид, че това не е подходящ термин за описване на сайт - просто не звучи добре. Освен всичко друго, това си е някакъв твой измислен термин. В официалната терминология те такова животно: "мазен" сайт - нема! (Това е на шега - разбрах те много добре какво имаш предвид) Но това за което говориш, за показване на първа страница на сайтове, които не са добре конструирани и структурирани, просто показва, че в момента - критерият: "съдържание на сайта", отново е най-важният! Освен това вероятно има значение колко, и каква конкуренция има от останалите сайтове по темите, за които говориш. Защото определено има случаи, когато без оптимизации няма да може да се мине - примерно, ако правиш сайт по тема, в която има огромна конкуренция и има много утвърдени играчи на пазара - тогава как ще процедираш? Как ще пробиеш? Как ще се откроиш, за да те забележат? А ако пуснеш сайт за тема, която знаеш само ти и още 5-6 други човека от целия свят - естествено, че сайта ти направо "ще кърти мивки", ще пусне котва и ще е тотален абонат за първото място на първа страница във всички търсачки! |
||||
Антон Яначков |
Публикувано на: 25-02-2021, 20:54
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3271 Регистриран на: 27.07.16 |
Да не би да си мислиш, че сборника по физика е единствен в интернет. Ще се изненадаш колко преподавателски светила са правили сборници и ги рекламират в инернет, но всички те искат пари, което автоматично ги прави постни и потъват в окена на информацията. Пак ти казвам, ако искаш да излезеш на първа страница на търсачките, трябва да предложиш или нещо което не е предлагано или пари. Ако ще правиш постен сайт и действително желаеш да го видиш на челно място в дадена търсачка, то не са ти нужни никакви книги, принципи и методи на SEO, ами излизай от джоба и си плащай на съответната търсачка. Така правят хората и за това компаниите като Google са толкова богати мегакомпании. Те печелят точно от мераците на глупаците, които си мислят, че само веднъж хората да зърнат техния велик сайт и никога повече няма да го забравят. Реалността обаче е съвсем друга. Когато хората търсят нещо, те преглеждат първата страница на търсачката и много рядко втората. Какво значение имат сайтове, които се намират на 1536 позиция, та ако ще да са направени по-всички правила и изисквания? Те са мъртво родени по идея сайтове и никаква оптимизация не може да им вдъхне живот. Да си чул приказка, че това, което не става с малко четене, става с много четене? Няма такъв афоризъм, но със сигурно си чул, че това, което не става с малко пари, става с много пари. Та съвета ми е - зарежи щуротията със SEO и излизай от джоба. За комерсиалните сайтове, SEO-то се нарича долар или евро, а метода е най-простата финансова транзакция наречена плащане. Всичко останало е въздухарско философстване от което няма никаква файда. Но понеже ти си здравомислещ ( както сам се нарече ), то първо първо ще изядеш солта от безсмилени книжки, после ще отнесеш тоягите, като видиш, че те няма никаде в търсачката и накрая, ако още имаш мераци за челни позиции, ще си платиш таксата за реклама. Ще постъпиш точно като един истински българин, който с всички се съветва, ама не за да вземе поука, а за да докаже колко е прав. Ще се сетиш ти след време за моите думи, но и тогава когато разбереш, че си грешал пак няма да си признаеш как са те извозили, а са те извозили защото си искал да бъдеш извозен. Такива са законите на Вселената. Тя на всеки дава точно това, което иска всеки индивид. Ти искаш да бъдеш лъган и задължително ще се намерят хора, които ще те излъжат. |
||
Антон Яначков |
Публикувано на: 25-02-2021, 21:20
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3271 Регистриран на: 27.07.16 |
Чакай, че забравих да те светна за конкуренцията. При конкуренция и равни други условия, винаги печели по-богатия, защото може да отдели по-голям ресурс за реклама, тоест да плати повече. Ако мислиш, че ще се наредиш до Alibaba в търсачките само защото ще прочетеш една или две книги за SEO, значи много си се заблудил. Ама толкова много, че не можеш да си представиш дори. Питаш как да процедираш в такава ситуация? В такава ситуация е най-добре никак да не процедираш, защото каквото и да направиш, ако си в пъти по-беден, все ще загубиш. Просто разумно се отегляш. Нали знаеш, защо българите нямат загубена битка в през вековете? Защото като надзърнат на баира и видят, че противниковата войска е два пъти по-голяма, обръщат конете и го удрят на бяг. Отеглят се на места, където броят на войската няма преимуществено значение. Ето това е мъдрост. Бягат веднага, а не се съветват един месец да бягат или не! |
||
Бай Аз |
Публикувано на: 25-02-2021, 23:17
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 345 Регистриран на: 04.02.21 |
OK, Яначков, разбрах твоето мнение и виждане по въпроса! В него има и плюсове и минуси, и верни и неверни неща, но няма повече да го дискутирам, защото не искам да превръщаме темата в диалог или в спор между двама ни.
Само ще поясня някои неща: Ти грешиш относно това, което смяташ, че ще направя, защото не ме познаваш! Значи, аз основно затова съм пуснал тази тема, за да събера и прочета практически съвети от хората имащи и поддържащи сайтове. Защото теорията е едната страна на нещата, а практиката другата. И аз смятам, че най-добрият вариант е комбинация между двете. И аз смятам също да се съобразя с тези практически съвети, които счета за смислени и целесъобразни! Защото те ще ми помогнат да спестя много време и усилия, и ще ми покажат някои от стъпките, които трябва да се предприемат, и други - които трябва да се избягват! Още нещо ще поясня за себе си: аз съм много волеви и упорит човек, но същевременно базирам практическите неща на логически разсъждения. По принцип се боря до край и не се отказвам! (Само при изключителни обстоятелства) И когато срещна проблем - аз не вдигам бяло знаме и не бягам, а търся решение! (Всеки ден в работата си решавам между няколко и няколко десетки проблема, така че съм свикнал да се справям с проблеми ) Затова и тук смятам, че ще се справя, не само със сайта на родственика ми, а се надявам това да ми бъде като трамплин за следващи проекти! п.с. Прочетох тази вечер още доста от книгата за SEO, към която Ангелов постна връзка тук и мога да кажа, че това наистина е една добра и задълбочена книга по тази тема, затова още веднъж ще дам и аз връзка към нея(към PDF файла), заедно със заглавието и: SEO - Оптимизация на сайтове за търсещи машини След малко ще продължа с останалата част от стъпките, действията и принципите, които съм разбрал досега по темата. |
Бай Аз |
Публикувано на: 26-02-2021, 00:43
|
||||
Продължавам нататък. 3. Правилно подбиране и използване на ключовите думи в заглавията и в главната страница от сайта ни Първо да поясня нещо важно за ключовите думи - както казах в предния и цитиран тук пост "мета тага с ключовите думи <keywords> вече няма такова важно значение, но другите ключови думи и фрази си остават много важни и имат значение за рейтинга (да го наречем така) на сайта ни. А тези ключови думи са най-важните, главните, водещите думи - използвани в заглавията, в темите, абзаците - основно на първата страница от сайта ни. Обикновено това са думи, отнасящи се към основната тема на сайта ни, и такива думи или фрази, по които евентуалните посетители на сайта търсят(и ще ни намерят) в интернет. Тези думи са с акцент върху тях:обикновено са с по-голям шрифт, удебелен шрифт, подчертани и др. Примерно: факторите, влияещи на алгоритъма на Гугъл за класиране на сайтовете (рейтинга) са много и те постоянно ги променят и обновяват, прикачвам едно изображение с графика на основните от тях(от книгата за SEO) 4. Да направим карта на сайта си (sitemap) - това също често се препоръчва. Това са стъпките от първия етап, които се сещам до момента. Сега преминаваме към втория етап: Стъпки (действия) след като сайта вече е качен на хостинга 1. За да забележат търсачките сайта ни, трябва първо той да бъде да обходен и индексиран от ботовете им (търсещите роботи, паяците). Но за да предизвикаме сами този процес е добре да се регистрираме в тях. Като най-важно е да го направим за Гугъл (като най-голяма търсачка). Доколкото разбрах до момента: За да ти се индексира сайта в Гугъл трябва да го добавиш тук: http://www.google.bg/addurl/ или да имаш линк от друг индексиран сайт, някъде прочетох, че може и от социалните мрежи. Прочетох, че целия този процес е много бавен и може да отнеме няколко месеца, а дори и повече. Открих и един начин за ускоряването му Като си направите профил в Google search concole. Ето връзка: https://search.google.com/search-console/about Там трябва да удостоверите,че именно Вие сте собственика на сайта. Това става като се добави специален код, който ще ви бъде изпратен от Гугъл, и който трябва да се добави в DNS-a на сайта. Ако не можем сами да го направим - може да помолим хостинг доставчика ни за това. Всъщност видях, че има хостинг доставчици, които предлагат да добавят и регистрират новия ни сайт в много търсачки - естествено срещу съответното заплащане. 2. Следващия етап е създаване на връзки, които да сочат към нашия сайт, и то от сходни сайтове. Честно казано това ми звучи малко абсурдно - конкурентите ти да се съгласят да поставят на сайта си връзка към конкурентен за тях сайт. ------------------------- Сега тук четох и за много некоректни и направо нечестни и измамни практики, които се ползват за създаване на връзки към сайта и за това изкуствено да го посещават хора и т.н.т. Искам да кажа, че аз съм морален и честен човек, и мразя подлостта, лъжата, измамата, лицемерието и затова нямам намерение да използвам подобни похвати! Това е, което открих засега. Очаквам да ми кажете така ли стоят нещата на практика по тези точки(или по част от тях), а и да напишете вие с какво сте се сблъсквали при подобни ситуации! |
||||
Антон Яначков |
Публикувано на: 26-02-2021, 01:28
|
||
Предположих по-горе, че ти си знаеш всичко и знаеш кое е вярно и кое не, нищо че това щял да бъде бъде първият ти сайт. Ако директно с това беше започнал темата, нямаше да ти досаждам и спокойно щеше да си обясниш какво си прочел в книжките и какво са те научили преподавателите в института. За такива цели действително не ти трябва нито диалог, нито чужд опит, а още по-малко спор. Знаещите мразят спора, защото те знаят всички плюсовете и минусите в твърденията на всички. Обещавам ти, че всячески ще избягвам да обърквам повече обърканите ти понятия, за да можеш спокойно без диалози и спорове да изложиш всичко, което си прочел, разбрал или не разбрал. Това е най-бързия начин да си съсипеш сам темата си, защото една тема се чете само до тогава, до като има диалози и спорове. След което тя умира. Глупаво е да пуснеш тема и в прав текст да напишеш, че не искаш дискусия и спорове, защото ти си знаеш всичко. Ами като знаеш, защо се мотаеш и губиш времето на всички с писания във форуми. Пускай го този сайт и пиши следващия. |
||
Антон Яначков |
Публикувано на: 26-02-2021, 01:57
|
||
Обещах да те оставя спокойно да излагаш световното знание без дискусия, но ти хващаш някакви текстове от някъде, постваш ги тук и тотално объркваш читателите. Удостоверяването за собственост е едно елементарно файлче, което Google ти генерира и иска да го поставиш в главната директория на сайта. Така както си качваш другите файлове, така си качваш и това файлче. Средното време за индексация е около едно денонощие. Слагаш файлчето и ако на следващият ден сайта ти го няма в търсачката, значи нищо не си направил и язък за цялата ти оптимизация и всичките SEO книжки, които си прочел. За какви месеци пишеш? |
||
Бай Аз |
Публикувано на: 26-02-2021, 09:24
|
||||
Яначков, прави ми впечатление, че ти не четеш внимателно, това което аз съм написал. Още един от първите ми коментари е следния: който цитирам тук. Обърни внимание на тези думи:
Така, че аз съм написал съвсем ясно, че аз също ще споделям в темата това, което съм научил - за може то да бъде от полза и за други хора. А дискусия - естествено, че искам да има - но конструктивна - а не темата да се превърне в спор между двама ни, както в един момент се случи в темата за хостинга... ------------------------------ Така, че апелирам към всички, които имат сайтове да споделят своя опит, а също така и да кажат, ако нещо от това, което съм научил и написал - според тях не е точно така! (Защото аз пиша това, което съм прочел в книги и статии, но не съм минал все още опитно през него. Като пуснем сайта - тогава ще напиша с какво точно съм се сблъскал практически.) п.с. В случая навсякъде(във всички статии, (поне в 5-6) по въпроса, които съм прочел) пише, че процесът между качването на нов сайт в интернет и индескирането му от Гугъл е дълъг процес и обикновено отнема няколко месеца - така, че аз не си го измислям!) Разбира се, ако Яначков е прав и това става за един ден - супер! След време (живот и здраве) аз ще пиша как е протекъл този процес при мен! Желая приятен ден на всички! |
||||
Антон Яначков |
Публикувано на: 26-02-2021, 13:53
|
||||
В този форум, мисълта за знанието съм я писал многократно и няма да изненадам с нищо редовните читатели, но за теб ще я повторя. Знанието не е това, което си чул, нито това, което си прочел. Знанието е само и единствено това, което си преживял и само то е неоспоримо вярно за теб. Всичко останало е в графа предположения. Странно изглеждат нещата, когато още нищо не си преживял свързано с материята на дискутираната тема ( така поне твърдиш ) и все пак смяташ, че си научил нещата, че дори искаш и другите да ги изучиш. Това е все едно да впрягаш каруцата пред коня. Това е все едно да са ти разказвали как се прави секс и ти да си повярваш, че знаеш какво е секс. Я кажи, ти да не си новия заместник на Sun, защото не може да си Sun. Когато пише истинският Sun си личи, че е тежка категория, а при теб нещата звучат все някак по детински. Ей Sun, ако все пак си влязал в този образ, то спокойно можеш да се мериш с великият актьор Парцалев. Докарал си образа точно на чичо Мунчо: https://youtu.be/_ZI9ZDDCq9Q?t=329 |
||||
wqw |
Публикувано на: 26-02-2021, 19:50
|
||
Име: Владимир Висулчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 6362 Регистриран на: 10.06.04 |
Бъркаш сериозно. Това е мъдростта за което говориш. От преживявания трупаш мъдрост, не знания. Знанието можеш да го прочетеш в учебника. Старите хора затова са по-мъдри, защото имат много повече experience. Други, които цял живот не са се осъзнавали какво преживяват, не са натрупали experience и са като пораснали деца. Примерно 40-50 годишни мъже си говорят на "копеле, вчера как се напихме. . ." -- о, свещена тъпота! cheers, </wqw> Това мнение е било редактирано от DarkOne на 26-02-2021, 22:16 -------------------- |
||
Страници: (3) 1 [2] 3 |