BG Development


Страници: (8) [1] 2 3 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Представяне на новия форум
relax4o
Публикувано на: 27-05-2018, 12:42
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1973
Регистриран на: 04.04.07



Здравейте, след известно време работа по новия форум, искам да ви представя първата версия.

Базиран е на:
  • API-то на @thrawn
  • Lumen(Laravel) от моя страна

За front-end всичко съм писал на ръка. Това, което съм използвал като библиотеки е jquery, font-awesome, highlight.js(за оцветяване на КОД блоковете) и CKEditor.

Дизайна не е нищо особено, но толкова ми стигна въображението icon_lol.gif. Напълно responsive е и на моя телефон бих казал, че се използва доста удобно.

Какво работи:
  • Четене на форуми и теми
  • Вход и изход в системата
  • Пускане на тема
  • Пускане на пост в тема

Какво все още не работи:
  • Регистрации
  • Промяна на пост
  • Цитиране на пост
  • Съобщения
  • Контролен панел
  • Анкети

Важни неща, които предстоят да бъдат включени при следващите commit-ти:
  • Странициране на теми и постове
  • Прилагане на права за потребители и гости(това е по-скоро козметично, понеже правата се проверяват зад кулисите)

Бъгове, които съм забелязал и ще бъдат фикснати:
  • Код блоковете при мобилни устройства чупят дизайна


Постарах се пускането на теми и постове да е с обратна съвместимост към оригиналния форум. Това главно включва код блоковете и цитатите(признавам, че видях малко зор в това начинание icon_lol.gif ).

Забележка: Цитатите все още се показват базово без информация за автора на цитата и датата.

Има още доста неща да се направят, но след като базовите функции вече работят, мисля че е време за малко тестове от ваша страна и репортване на бъгове и неща, които не ви харесват как са направени.

Линк към форума: http://bgdev-forums.stotev.info/
Линк към оригиналния форум: http://bgdev.saas.bg/forums/
Линк към тема с малко по-подробно ревю: http://bgdev-forums.stotev.info/topic/19
Бъг репорт: https://bitbucket.org/StefanTotev/bgdev/issues

Можете да пускате репорти в issue tracker-а на хранилището. Така ще се поддържа по-добър тракинг на важните и маловажни проблеми, които трябва да се отстранят.

Дебъг репорта е включен на този етап, за това, ако ви изкарва грешки, просто ми ги репортвайте.

Кредити: @thrawn, @relax4o, @wqw(ако не греша, тестовия хост е негов)


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
stewie
Публикувано на: 27-05-2018, 14:09
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 3815
Регистриран на: 14.07.16



Да се регваме и да пишем там направо ? С удоволствие ще си редактирам коментарите icon_smile.gif
PM
Top
relax4o
Публикувано на: 27-05-2018, 14:26
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1973
Регистриран на: 04.04.07



Идеята е, ако ви харесва това, което сме направили и искате да се имплементира(естествено със съгласието на @DarkOne), да бъде тествано, максимално изчистено от грешки и каквото смятате за добре, да бъде имплементирано или променено по дизайна.

Естествено, оригиналния форум ще си стои, защото много от функционалностите може би няма да ги има, а и идеята беше да има нещо удобно за четене през мобилни устройства.
В случая по-важните неща са добавени в момента, не знам дали има идея за цялостно имплементиране на контролния панел на потребителите и съобщенията.

Иначе за сега трябва да си правите регистрации през оригиналния форум, както и да редактирате мнения оттам докато имплементирам фичъра.
В момента съм се заел със страницирането, след това смятам да имплементирам редакцията и цитирането.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
samominavam
Публикувано на: 27-05-2018, 16:43
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 178
Регистриран на: 22.08.17



Браво, много добре е станало.
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 27-05-2018, 19:13
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1973
Регистриран на: 04.04.07



http://bgdev-forums.stotev.info/
  • Добавих страницирането.
  • Смалих малко шрифта на код блока

По-късно трябва да оправя един margin, че от невнимание съм слепил две част от форума.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
THE STORM
Публикувано на: 27-05-2018, 19:25
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 801
Регистриран на: 19.08.05



А какво не му хареса на IPB-то или ей така за гъдел го правиш? icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 27-05-2018, 19:26
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 913
Регистриран на: 21.02.18



QUOTE (THE STORM @ 27-05-2018, 19:25)
А какво не му хареса на IPB-то или ей така за гъдел го правиш? icon_smile.gif

да не падаш от марс ?


--------------------
Напред! Живота е сраженье!
Напред! И прав всегда ходи!
Напред, макар към поражение!
Ако ще паднеш, прав падни!
---
Axis of faith; Raw, and untamed in spirit
To do and undo...
We chew this world; And Spit it out
PMEmail PosterUsers Website
Top
thrawn
Публикувано на: 27-05-2018, 19:36
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1646
Регистриран на: 17.01.17



Код блокът трябва да е в контейнер който да се скролира.
Намалянето на шрифтът не решава проблемът който се получава при много широки блокове.

Това мнение е било редактирано от thrawn на 27-05-2018, 19:36
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 27-05-2018, 22:07
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1973
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (thrawn @ 27-05-2018, 19:36)
Код блокът трябва да е в контейнер който да се скролира.
Намалянето на шрифтът не решава проблемът който се получава при много широки блокове.

Да, ще го оправя това. Просто временно го намалих, защото дори на десктопа ме дразнеше.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
samominavam
Публикувано на: 27-05-2018, 22:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 178
Регистриран на: 22.08.17



QUOTE (relax4o @ 27-05-2018, 22:07)
QUOTE (thrawn @ 27-05-2018, 19:36)
Код блокът трябва да е в контейнер който да се скролира.
Намалянето на шрифтът не решава проблемът който се получава при много широки блокове.

Да, ще го оправя това. Просто временно го намалих, защото дори на десктопа ме дразнеше.

Moи мнения, тагване в темите /@усер наме/ известия ако някой те цитира/пише след теб в тема и тн ще има ли?
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (8) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0