BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (27) « първа ... 25 26 [27] ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
SuN |
Публикувано на: 05-02-2025, 16:26
|
||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13035 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Харесва ми оптимизма ти. В първия ден, когато решавах проблема, реших да изхвърля две стари дрехи. Грабнах ги, напъхах ги в торба и малко след това видях, че от пръста ми протече кръв. Поне изглеждах като закоравял майстор когато отидох да купувам части. ![]() Вейдър е прав, рационално погледнато. Това мнение е било редактирано от SuN на 05-02-2025, 16:26 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
Антон Яначков |
Публикувано на: 05-02-2025, 16:35
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3293 Регистриран на: 27.07.16 ![]() |
Рационално погледнато ние сме смъртни същества, а ирационално сме безсмъртни души. Всеки сам избира на коя част от себе си да угажда - на рационално смъртното си тяло или на ирационално безсмъртната си душа. Лично аз предпочитам второто, защото рационално погледнато първото е безсмислено. |
||
Дон Реба |
Публикувано на: 06-02-2025, 08:08
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10312 Регистриран на: 11.11.06 ![]() |
така е, но рационално погледнато негър с 50 санта снаряд ще задоволи жена много по-добре от мижав програмист, ако човек обича жена си не е ли редно да повика негър вместо да я мъчи с 10 сантиметровото си пишле? |
||
dvader |
Публикувано на: 06-02-2025, 09:16
|
||
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5268 Регистриран на: 12.07.05 ![]() |
Ами то обикновено така и става, само дето повикването го прави жената ![]() Но мисля трябва да се допитаме до някоя жена (желателно повече на брой, че да е по-представителна извадката) дали размерът е от толкова голямо значение или все пак и майсторлъка влияе... Не на последно място, трябва да разгледаме понятието "жена ми" - мисля ако питаш някоя ми ту ще научиш, че трябва не само да викаш негър но и да наемеш готвачка, чистачка, градинар и т.н. Просто не всеки може да си го позволи, затова сме принудени да го караме на "жена ми". -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||
Бай Аз |
Публикувано на: 06-02-2025, 09:36
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 356 Регистриран на: 04.02.21 ![]() |
Ха ха ха -
![]() ![]() ![]() Големи майстори сте в това: първо темата си беше за ChatGPT, после за сиренето, после за майсторлъкът на SUN, а сега стана вече философска тема за смисълът на живота! Супер стана! ![]() |
SuN |
Публикувано на: 06-02-2025, 16:20
|
||||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13035 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Ако думата боготворение бе синоним на думата обич - да. Това, което поставяш като въпрос не описва обич, а нездраво състояние на ума. Обичта по-скоро прилича на тази между родител и дете. Човек се старае да помогне колкото може, но когато се прекрачат разумните граници - само шамар зад врата помага. -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||||
Дон Реба |
Публикувано на: 06-02-2025, 18:55
|
||||||
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10312 Регистриран на: 11.11.06 ![]() |
това "нездраво" състояние на ума се нарича рационализъм, не го казвам с някаква ирония или сарказъм. рационализма е мислене базирано на речта, точно както работи чатгпт (ето че се върнахме към темата). както ти сам отбеляза, в думите липсват тънки семантични нюанси, затова рационалното мислене е добро в области където такива нюанси не са фатални или изобщо липсват, но е много противопоказно за нормалния живот. да кажеш за някого че е рационален човек изобщо не е похвала. |
||||||
SuN |
Публикувано на: 06-02-2025, 20:22
|
||||
Отбелязах, че не използваш правилните думи. Описваш ситуация на идолопоклонничество (като в библията) към човек. Отношенията между хората не работят така, но между човек и фалшив бог са такива - човека трябва да прави жертви за да задоволи фалшивия бог, който за разлика от истинския бог не е нито разумен, нито справедлив. Затова и такава връзка, в която мъж наема друг за да задоволи сексуално жена звучи странно - защото не е базирано на обич (и нарушава няколко божии заповеди).
А де! Кое ще се окаже първо - речта или мисълта? Проверих в локалната уикипедия, но заради темата ще копирам отговора от копилота: Аз> Опиши рационализма с две изречения. Бот> Рационализмът е философско течение, според което истинското познание може да бъде достигнато чрез разум и логическо мислене, без да е необходимо сетивно преживяване. Този подход подчертава значението на математиката и логиката в разбирането на света и процесите в него. Аз> Рационализма базиран ли е на речта? Бог> Рационализмът не се базира директно на речта, а по-скоро на разума и логическото мислене. Речта е само един от начините, по които можем да изразим и предадем рационалните си мисли и аргументи. Основната му цел е постигането на знание чрез разум, а не чрез сетивно възприятие. Чини ми се, че някаква друга ти е мисълта, но рационализъ не е точната дума. ![]() Това мнение е било редактирано от SuN на 06-02-2025, 20:23 -------------------- Само аз не троля.
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |