BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
Tolio15 |
Публикувано на: 27-11-2020, 13:40
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 2 Регистриран на: 27.11.20 ![]() |
Здравейте,
В момента съм студент,пропринцип мога да програмирам на джава,но от С нищо не разбирам. Моля някой да ми помогне с тази задача и ако има желание да ми обясни как работи самия език(не намирам никаква логива в езика С) ! Имам следната задача : Да се състави блоксхема и програма, която чете C програма и намира: - броят на блоковете в програмата (при незатворен блок да изведе съобщение за грешка); - броят на коментарите в програмата (започват с // или с /*); Програмата да започва с меню със следните опции: - четене програмата от файл и запис на резултата във файл (потребителят трябва да въведе имената на двата файла, като файла с програмата трябва да завършва с “.c”); - четене програмата от файл и извеждане на резултата на ек |
SuN |
Публикувано на: 27-11-2020, 16:07
|
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 11745 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
А на джава може ли да го напишеш? На C ще е същото като на джава без динамична памет. Удряш му един голям статичен масив от 32кб примерно и ако не стигне - вадиш съобщение, че е лош стил да блъскаш много код в един файл (това е само оправдание за калпаво написаната програма, разбира се).
За блок-схемата виж https://plantuml.com/. Има хубави примери на сайта в раздел state diagram. Програмата се ползва лесно. Това мнение е било редактирано от SuN на 27-11-2020, 16:09 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
DarkOne |
Публикувано на: 27-11-2020, 17:08
|
![]() ![]() Име: Александър Петков Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 3569 Регистриран на: 30.01.04 ![]() |
Ех, едно време точно тази задача я писах за една колежка, в замяна на курсова по техническо документиране, само че не беше блок-схема, а си беше програма на С. Жалко че ти я искат на блок-схема!
![]() -------------------- The man who learns only what others know
is as ignorant as if he learns nothing. The treasures of knowledge are the most rare, and guarded most harshly. -- Chronicle of the First Age |
SuN |
Публикувано на: 27-11-2020, 17:26
|
||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 11745 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Моя е грешката при съставяне на заглавието. Ще го оправя. И програма му искат:
-------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |