BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (4) [1] 2 3 ... последна » ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
WizardKing |
Публикувано на: 22-08-2023, 01:42
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 253 Регистриран на: 12.08.23 ![]() |
Съгласни ли сте с пича от Борланд през 90-та
https://youtu.be/TcrmLfQx_to -------------------- Screw You Guys, I'm Going Home!
|
CPPlus |
Публикувано на: 22-08-2023, 03:12
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1129 Регистриран на: 22.06.11 ![]() |
Thinking architecturally forces you to think architecturally
- SOLID принципите са абстрактни понятия, приложими при всякакви парадигми - До сега не съм видял някой магически да придобие усет само защото ползва класове Boundaries и responsibility се гледат на ниво microservice, модул, библиотека, клас, функция, block, statement, variable name и всичко помежду им - OOP е един много малък subset от цялата картинка. Иначе аз съм голям фен на чичо Боб, но тук-таме срещам и върли противници - някакви premature оптимизатори или хора тип "абе кода ще си свърши работата по един или друг начин". Това мнение е било редактирано от CPPlus на 22-08-2023, 03:13 -------------------- Нищо не е свършило, докато не е свършило! Не се предавай и ще постигнеш целта си!
|
Дон Реба |
Публикувано на: 22-08-2023, 06:29
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 9896 Регистриран на: 11.11.06 ![]() |
да, съгласен съм, но в негативния смисъл. линус торвалдс го е формулирал още по-добре "С++ не е лош език, но С++ програмистите са лоши програмисти", това е най-точното описание на ООП.
|
ici |
Публикувано на: 22-08-2023, 07:27
|
||
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18249 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Аз пиша на C, но трябва да поддържам и C++. Нагледал съм се на тонове глобални променливи, printf и пр. Когато им казах че в хийпа няма място и трябва да използват външна рам, където съм направил хийп менажер и това става просто като си направят алокатор за тази памет ме гледаха много тъпo и след две седмици трябваше да им го напиша тоя алокатор. Друг е въпроса че рънтайма който се използва е Newlib Nano който няма поддръжка на изключения и в крайна сметка всяко изключение стига до функцията _exit() която просто е for(;;); -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
||
WizardKing |
Публикувано на: 22-08-2023, 09:03
|
||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Активен Мнения: 253 Регистриран на: 12.08.23 ![]() |
Solid уж навсякъде приложим, ама си е баш за кодене и нищо друго. Лишков ти казва, че ако замениш всички базови/абстрактни класове с наследници програмата не трябва да се чупи. Още преди да съм и чувал за солид, имаше един предмет Семантика на езиците за програмиране(у фми, проф. Сосков) де ни го набиваше уж и тиквите това, нищо, че цял випуск не роди дори един език за програмиране. Та солида си е баш за кодене и никъде другаде. Дочувам, че нещо чича ни Боб е изтррщел и почнал да храни нвкакви по конфернции? Има добри идеи, но винаги съм клонял към стила на Бай Мартин Фаулър. Това мнение е било редактирано от WizardKing на 22-08-2023, 09:04 -------------------- Screw You Guys, I'm Going Home!
|
||
WizardKing |
Публикувано на: 22-08-2023, 09:10
|
||
Абе значи Линус фенклуба изкарва, че 90 % от съвременните програмисти смучат гъз защото ползвали ооп. Само дето ако чакахме на процедурно, функционално и логическо програмиране софтуера щеше да се развива с тая скорост нивга. Забележи, че дори джонито написа другия форум на ооп асемблер. Сигурен съм, че и ти тайничко пописваш някой базов клас, малко полиморфизъм, ама така тайно. Иначе драскаш по интернет дернеци как ооп-то е зло. -------------------- Screw You Guys, I'm Going Home!
|
||
WizardKing |
Публикувано на: 22-08-2023, 09:13
|
||||
Звучи ми като да си открил топлата вода като зачатки на гарбидж колектор? Сериозно ли толкова мразиш ц++, че чак сам си почнал да си пишеш меринджей за хийпа? -------------------- Screw You Guys, I'm Going Home!
|
||||
SuN |
Публикувано на: 22-08-2023, 09:18
|
||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12473 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
В Линукс се ползва ООП, но без добавената захар. -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
WizardKing |
Публикувано на: 22-08-2023, 09:26
|
||||
Каква ви е добавената захар в c++? Ако вие имате добавена захар в c++, то ние в c# сме диабетици. Апропо успяхте ли да откриете невероятния свят на асинхронното програмиране у ц++? -------------------- Screw You Guys, I'm Going Home!
|
||||
SuN |
Публикувано на: 22-08-2023, 10:05
|
||||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12473 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Не мисля, че Линус ще си губи времето да критикува дебели езици. Ако почне да се пише някаква ОС изцяло на С# и вас ще изяде.
Не се занимавам с мрежово програмиране, но бас държа, че асинхронни услуги са писане на С или С++ много преди .нет да се пръкне. ![]() Това мнение е било редактирано от SuN на 22-08-2023, 10:05 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |