BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> RQ: HTTP, response с картинка - помощ :)
NikB
Публикувано на: 19-06-2020, 12:34
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1088
Регистриран на: 22.09.05



Правя семпло ембедед HTTP сървърче, което трябва да изпрати една картинка.
Тествам го с firefox - поствам response в картинката
- горната част е от оригиналния сървър, от който съм взел картинката
- долната част е моят сървър
Мисля, че бъркам някъде в хедъра - моля за помощ: къде да провета или кое да проверя icon_smile.gif



Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!)
Прикачена картинка
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 19-06-2020, 12:41
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2930
Регистриран на: 17.01.17



Да беше казал какъв е проблема...
На горната картинка се вижда, че сатус кодът си е ОК - 200 докато на долната е 304 и най-вероятно няма съдържание (предполага се, че клиентът ще ползва кешираното си копие в тоя случай)

---
опс, имало съдържание - поне така пише.
Смени статусът на 200 и виж дали браузерът ще го покаже коректно.



Това мнение е било редактирано от thrawn на 19-06-2020, 12:42
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 19-06-2020, 12:51
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3489
Регистриран на: 26.04.05



Връщаш кеширано съдържание или не кешрирай, или форсирай no-cache в рекуеста.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
NikB
Публикувано на: 19-06-2020, 15:57
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1088
Регистриран на: 22.09.05



Благодаря, симулирах го първо на C# и се оправих icon_smile.gif .
Проблемът се оказа в преобразуването на картинката в стринг. Кешът може да е бил допълнително.
Това, deflate, за Accept-Encoding, алтернатива на gzip ли е?

CODE
p.OutputStream.WriteLine("HTTP/1.1 200 OK");
p.OutputStream.WriteLine("Content-Type: image/jpeg");
p.OutputStream.WriteLine("Cache-Control: no-cache");
p.OutputStream.WriteLine("Accept-Encoding: deflate");
p.OutputStream.WriteLine("content-length: " + new System.IO.FileInfo(FileJPG).Length);
p.OutputStream.WriteLine("Connection: close");
p.OutputStream.WriteLine("");
Stream fs = new FileStream(FileJPG, FileMode.Open, FileAccess.Read, FileShare.ReadWrite);
fs.CopyTo(p.OutputStream.BaseStream);
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 19-06-2020, 18:31
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3489
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (NikB @ 19-06-2020, 16:57)
... Кешът може да е бил допълнително...

Едва ли, а и тея cloudflare хедъри не ги знам какво правят.


QUOTE (NikB @ 19-06-2020, 16:57)

Това, deflate, за Accept-Encoding, алтернатива на gzip ли е?


Да, deflate комбинира с Хъфман.

Това мнение е било редактирано от PxL на 19-06-2020, 18:42


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0