BG Development

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Прегряване на двигателя
Jelani02
Публикувано на: 20-08-2026, 09:30
Quote Post

Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Здравейте на всички, имам технически въпрос.

Стъпков двигател със затворен контур (https://www.oyostepper.es/category-30-b0-Motores-de-circuito-cerrado.html) се използва за натискане и задържане, поддържайки позицията в спряло състояние. След настройване на усилването на контура за позиция, двигателят издава нискочестотен бръмчащ звук и температурата на корпуса се повишава бързо, но валът не се движи.

Токовата сонда открива малки, високочестотни трептения близо до целевата позиция, което показва, че усилването на контура за позиция е твърде високо, което води до коригиране напред-назад близо до точката на спиране. Намаляването на усилването елиминира трептенията, но задържащият въртящ момент е недостатъчен и двигателят не натиска достатъчно здраво.

Може ли да се използва алгоритъм за контур за позиция с мъртва зона, за да се намали усилването в малък диапазон на грешка, или може да се използва контур за скорост плюс каскадно управление на контура за позиция, за да се поддържа стабилно заключване?

В момента двигателят е твърде горещ, за да работи продължително време, поради страх от изгаряне на намотките, а производствената линия не може да бъде спряна.
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 20-08-2026, 09:54
Quote Post

Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Нищо не знам за този контролер и не искам да знам, но изглежда PID-а трябва да се настрои. Опитай да намалиш P с 30/40%.

--------------------
Facebook is a bit like checking your underwear after a fart.
Most likely there's nothing new and if there is it's probably shit.
PMEmail PosterUsers Website
SuN
Публикувано на: 20-08-2026, 20:11
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор

Ici, тия акаунти с този магазин са редовни спамери тук. Може би от година или две ги трия.

Това мнение е било редактирано от SuN на 20-08-2026, 20:11

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 20-08-2026, 21:32
Quote Post

Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP

QUOTE (SuN @ 20-08-2026, 21:11)
Ici, тия акаунти с този магазин са редовни спамери тук. Може би от година или две ги трия.

Знам, ама някой може да търси нещо подобно и да попадне тук.

--------------------
Facebook is a bit like checking your underwear after a fart.
Most likely there's nothing new and if there is it's probably shit.
Dimitar111
Публикувано на: 26-08-2026, 20:14
Quote Post

Име: Димитар
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

QUOTE (Jelani02 @ 20-08-2026, 09:30)
Здравейте на всички, имам технически въпрос.

Стъпков двигател със затворен контур (https://www.oyostepper.es/category-30-b0-Motores-de-circuito-cerrado.html) се използва за натискане и задържане, поддържайки позицията в спряло състояние. След настройване на усилването на контура за позиция, двигателят издава нискочестотен бръмчащ звук и температурата на корпуса се повишава бързо, но валът не се движи.

Токовата сонда открива малки, високочестотни трептения близо до целевата позиция, което показва, че усилването на контура за позиция е твърде високо, което води до коригиране напред-назад близо до точката на спиране. Намаляването на усилването елиминира трептенията, но задържащият въртящ момент е недостатъчен и двигателят не натиска достатъчно здраво.

Може ли да се използва алгоритъм за контур за позиция с мъртва зона, за да се намали усилването в малък диапазон на грешка, или може да се използва контур за скорост плюс каскадно управление на контура за позиция, за да се поддържа стабилно заключване?

В момента двигателят е твърде горещ, за да работи продължително време, поради страх от изгаряне на намотките, а производствената линия не може да бъде спряна.

Колега не така грубо. Хората тук не ядат орехите с черпиките. Ясно е, че искаш да си рекламираш услугите, ама дай малко с уважение към хората.

--------------------
Ако търсиш оригинален подарък избери такъв ръчна изработка
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0