BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Убунту, Скрипт
mkirov69
Публикувано на: 06-12-2017, 12:18
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 06.12.17



Здравейте.Искам да помоля някой за помощ за скрипт,наложи се да отсъствам от университета във който уча около седмица и разбрах че сме имали курсова работа да напишем скрипт,а аз изпуснах доста материал.Много бих бил благодарен ако ми помогнете.

1. Проверява дали съществува директория в /home с наименование newDir.
Ако не, я създава.
2. В директорията създава нов файл newFile, като провери дали потребителят,
задействал скрипта, има права за запис върху този файл, ако няма, то да изведе
съобщение за грешка.
3. Ако има, да изведе списък с всички дялове на първия диск и да запише
резултата във файла.
4. Показва съдържанието на файла на екрана с номерация на редовете и колко
пъти е стартиран скрипта досега.
5. Показва кой е текущият потребител, групите, в които членува и неговата
home директория.
6. Да провери правата за достъп на текущия потребител до първия дял на
първия диск и да ги изведе на екрана.
7. Да добави текущия потребител към нова група „newGroup“, която
предварително да провери дали съществува или не.
8. След това да направи копие на файла с ново наименование myFile, което
да премести в директория по избор.
9. Нека да промени групата на newFile – newGroup и да зададе права за четене
и запис на собственика, а на групата и останалите потребители - право само за
четене.
10. Накрая да извърши shutdown, като изведе предупредително съобщение на
потребителя.
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 06-12-2017, 12:22
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1518
Регистриран на: 17.01.17



Демек, искаш да получиш добра оценка въпреки, че нямаш знания?
Какво ще стане ако не предадеш проектът? Едва ли нещо страшно... А другия път можеш би ще знаеш поне на кой език трябва да си напишеш курсовата.
PMEmail Poster
Top
SuN
Публикувано на: 06-12-2017, 13:39
Quote Post


Group Icon
Име: Финто Нешън
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 5837
Регистриран на: 27.01.05



Търси в нета Advanced Bash Programming. Ако не успееш да прочетеш за курсовата, поне за изпита ще се подготвиш.


--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ
Замърсяване на въздуха в София - http://aqicn.org/city/bulgaria/sofia/druzhba/
PMEmail Poster
Top
mkirov69
Публикувано на: 06-12-2017, 13:44
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 2
Регистриран на: 06.12.17



Благодаря!
PMEmail Poster
Top
fast_user
Публикувано на: 06-12-2017, 14:05
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 332
Регистриран на: 19.09.12



О, не. Линукс завладява университетите , изглежда годината на Линукс е дошла.


--------------------
Linux is only free if your time has no value.
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 06-12-2017, 15:34
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 352
Регистриран на: 19.09.17



офф: Тази задача ми напомня за оня Румънския вирус. Мила молба към усеро в ел. писмо, я си форматирай дял Ц.

Това мнение е било редактирано от hristonev на 06-12-2017, 15:34
PMEmail Poster
Top
bvbfan
Публикувано на: 06-12-2017, 15:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2585
Регистриран на: 08.12.13



QUOTE (fast_user @ 06-12-2017, 14:05)
О, не. Линукс завладява университетите , изглежда годината на Линукс е дошла.

На теб най-много ти харесва пастата зъби на М$ icon_lol.gif


--------------------
QUOTE (Bender @ 23-04-2015, 19:11)
Xamarin: ЛАПАЙ!
Ти: Добре...
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 17-12-2017, 11:40
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2235
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (mkirov69 @ 06-12-2017, 13:18)
Здравейте.Искам да помоля някой за помощ за скрипт...

На какъв език да е скрипта поне знаеш ли?


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
relax4o
Публикувано на: 18-12-2017, 01:31
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1672
Регистриран на: 04.04.07



Колеги нямате ли в университета, та да питате тях? Преди си изкарах пари да правя курсовите работи на моите колеги по KT (C++). А някои евала им правех, че дори да не са програмирали, успяха с малко четене да си направят своите курсови работи самостоятелно.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0