BG Development

Страници: (2) 1 [2]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Логически операции в RxJava поток
goro
Публикувано на: 21-02-2025, 13:53
Quote Post

Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

QUOTE (thrawn @ 21-02-2025, 13:06)
Тук става дума за принципен проблем. Не получаваш нищо в повече или по-малко. Просто подходът е различен.
В императивното програмиране сам си взимаш данните докато в реактивното чакаш някой да ти ги сдъвче и изплюе на готово icon_smile.gif

Да принципно е. И мисля, че по горе сам си си отговорил.

CODE
Основния момент тук е, че се въвежда терминът "реактивно програмиране" и съответно се почват някакви разпалени обяснения как if/else, for ... не бива да се ползват в контекстът на реактивното програмиране. Съответно почват да се появяват подобни тривиални проблеми (Може би, от липса на опит, знам ли. Затова и пуснах темата).

Та като се замисля, когато в java въведоха stream апи-то...
...
А причината за различните мнения е, че хората които са прекалено ентусиазирани от самото апи генерализират[B] докато хората с опит (може би) казват, че няма лошо да се ползва императивен стил на програмиране[/B] във функциите.

Догматизма и разни "разпалени обяснения как if/else, for" за мен противоречат на здравия разум.

п.п.
Благодаря за пояснението. За мен наистина е полезно. Като любител, съответно не познаващ добре нито терминологията нито професионалния жаргон, много пъти чета разни неща и дълго не вдявам за какво става въпрос. Докато отнякъде ми светне и се сетя че това за което чета съм го правил, просто не съм знаел как се казва...

PM
thrawn
Публикувано на: 21-02-2025, 14:01
Quote Post

Име:
Ранг: Почетен член

Е, то и аз не съм програмист, така че сме двама icon_smile.gif
PMEmail Poster
goro
Публикувано на: 21-02-2025, 15:02
Quote Post

Име:
Ранг: Активен

Е... не си личи...

За мен, най-важното в един инструмент е да е лаконичен, прост, ефективен и да ползва само онези части от даден език, за които има малка вероятност да отпаднат или да се промени функционирането им. (Примерно, преди години си писах един текст едитор и в няколко случая ползвах execCommand(). По него време метода беше експирементален. И изведнъж стана "deprecated". Слава Богу, едитора ми още работи, но...)

PM
Bender++
Публикувано на: 22-02-2025, 14:34
Quote Post

Име:
Ранг: Редовен член

Просто и четливо и Rxjava не могат да са в едно изречение. Няма смисъл да си губиш времето с това извращение.

Ползвай greeen threads, али ако поради някаква причина не можеш - по-добре го пренапиши на golang отколкото да се мъчиш с тая шитня

--------------------
Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти!
PMEmail Poster
thrawn
Публикувано на: 22-02-2025, 15:56
Quote Post

Име:
Ранг: Почетен член

Под зелени нишки, имаш в предвид асинхронност въру една работна нишка?

Като цяло, това не е някакъв проект по който работя сериозно. Просто си играя, за да видя за какво иде реч в края на краищата. За сега като цяло ми харесва възможността за синхронизация между отделните нишки която се получава на готово. Не че е проблем да го направиш и ръчно, но с тая библиотека става с два реда код. Пускаш задача в друга нишка (или където искаш) и резултатът ти идва в UI-а (или където го искаш) без особено нагъване, когато е готов. А най-хубавото е, че това върви и в андроид (а той, милинкия е претенциозен).

Не ми харесва само фиксацията в това реактивно програмиране.

Между другото, щото последните години ползвам основно FX, гледам че плъгина за FX не поддържа rxjava3 та си пуснах собствен scheduler който да изпълнява задачите на FX нишката. То реално само това ми трябва от него.

Това мнение е било редактирано от thrawn на 22-02-2025, 15:58
PMEmail Poster
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0