BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (7) « първа ... 5 6 [7] ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
bvbfan |
Публикувано на: 28-04-2025, 07:41
|
||||||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 4164 Регистриран на: 08.12.13 ![]() |
std::expected в C++, връщаш един от 2 типа, очакван или грешен. В C++ се приемат много конструкции от Rust (не че някои от тях не са вече напълно известни), но много по-добре е да бъдат част от стандарта. Това мнение е било редактирано от bvbfan на 28-04-2025, 07:44 --------------------
|
||||||
bvbfan |
Публикувано на: 28-04-2025, 07:42
|
||||||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 4164 Регистриран на: 08.12.13 ![]() |
std::variant в C++ е написан така. --------------------
|
||||||
SuN |
Публикувано на: 28-04-2025, 08:55
|
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13161 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Брех, колко запознати имало. Скоро май няма да останат Ц++ програмисти и ще разчитаме само на ЛЛМ да поддържат стария код.
![]() И сериозен въпрос - как върви интеграцията със С++ проектите? Последно, четох преди две-три години как в Хромиум (или гугълския хром) постоянно се борели да пишат на Ръст и Ц++ и май за кратко се отказаха да вкарват Ръст в Ц++ проект. Това мнение е било редактирано от SuN на 28-04-2025, 08:56 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
Bender++ |
Публикувано на: 28-04-2025, 09:32
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 579 Регистриран на: 18.04.21 ![]() |
Има някакъв проект, но аз не пиша ЦПП и. нямам лично наблюдения: https://cxx.rs/
-------------------- Слава на Цар Путин! Долу украинските фашисти!
|
bvbfan |
Публикувано на: 28-04-2025, 10:50
|
||||
C++ ще стане safe до 29 или 32ра, clang вече имат тракване на: живота на обектите, rvalue и производни, конкурентен контекст, deadlock всичко това не е по-подразбиране и се прави експлицитно, но очаквам скоро да го заложат като стандарт. https://safecpp.org/draft.html този драфт не е приет, но очаквам подобен (или този, знам ли) да бъде. Това мнение е било редактирано от bvbfan на 28-04-2025, 10:54 --------------------
|
||||
dvader |
Публикувано на: 28-04-2025, 11:45
|
||
![]() ![]() Име: Валерий Тодоров Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5343 Регистриран на: 12.07.05 ![]() |
В С++ 20 има добавени атрибути, с които можеш да кажеш, че се очаква if да фейлне (или да не фейлне) и се предполага, че така компилатора може да избегне излишните jmp инструкции. -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
||
ici |
Публикувано на: 28-04-2025, 11:52
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18821 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
С това ще стане както с ръчното регулиране на светофарите. Преди идваха ченгейци и се включваха с малък пулт в таблото на светофара, сега това става по мрежата и не се вижда директно, но винаги може да се познае по това че се образуват огромни задръствания.
![]() -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
SuN |
Публикувано на: 28-04-2025, 15:21
|
||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13161 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Докато не премахнат обратната съвместимост не ме интересува. Прекалено сложен стана езика, новите функционалности са бъгави, 3 пъти пренаписват printf докато стигнат до правилното име print и т.н. Очевидно не знаят какво правят и си менят мнението на всеки 10-на години. Такова нещо е неизползваемо. -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
bvbfan |
Публикувано на: 28-04-2025, 20:10
|
||||||
printf си е С функция, няма нищо пренаписано в нея, print е вече нова функция, за разлика от format, която прави string, print направо праща на strream. --------------------
|
||||||
SuN |
Публикувано на: 13-05-2025, 14:23
|
||
Отне ми малко време да се понаспя, но измислих какво съм имал предвид: става въпрос за препоръките за ползване на тези функции (и имената им) - всеки път уж новите са по-добри, но накрая изглежда същото. И честно казано ме е страх, че ако пак променят препоръката и измислят нова функция - само ще си изгубя време, ако го пробвам дали е по-добро или само разчита на приликата със С функцията. Въобще как може С++ още да откриват топлата вода за принтиране на текст! Бойко да беше глава на комитета, магистрали щяха да са построили! Това мнение е било редактирано от SuN на 13-05-2025, 14:24 -------------------- Само аз не троля.
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |