BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
AboveAndBeyond |
Публикувано на: 30-12-2022, 09:50
|
Име: Иван Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 3 Регистриран на: 30.12.22 ![]() |
Здравейте.
От известно време ми влезе в главата да започна да уча HTML, CSS и JS, но съм напълно начинаещ и никога не съм се занимавал с нещо подобно. В момента се занимавам тогава, когато имам време, без да съм записвал никакви курсове, но понякога изникват въпроси, с които може би ще се справя и сам, но сега реших да потърся отговор от хора, които разбират. Конкретния въпрос сигурно е елементарен за вас, но както казах, аз не съм се занимавал никога с нищо подобно. ![]() В момента съм си направил една форма за регистрация, с два <h1> в нея, като искам да направя различен стил и на двата, но не знам как да ги разгранича, поради което редактора форматира и двата наведнъж. Бихте ли ми обяснили как трябва да се случи това? Не претендирам, че кодът е верен. Ако намерите грешки, ще се радвам да ми ги споделите. Благодаря! ![]() ![]() |
thrawn |
Публикувано на: 30-12-2022, 10:44
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3394 Регистриран на: 17.01.17 ![]() |
Класическия начин е да се използват css класове или уникални id-та на всеки от H1 таговете. Малко по-хард вариант е "атрибут селектор" с къстъм атрибут (data-*). Но за сека се придържай към класовете и ид-тата.
И не давай код на картинки ако искаш да получаваш адекватна помощ. Това мнение е било редактирано от thrawn на 30-12-2022, 10:44 |
ici |
Публикувано на: 30-12-2022, 10:50
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 17982 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
-------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
AboveAndBeyond |
Публикувано на: 30-12-2022, 23:12
|
||
Име: Иван Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 3 Регистриран на: 30.12.22 ![]() |
Благодаря много и на двама ви. Нямам подобни навици, но ще имам предвид занапред, да слагам кодове, а не изображения. Това ми помогна много. Знаех, че трябва да има някакъв начин, по който да се кръщават отделните параграфи, но нямах представа как точно става.
Правилно ли е това, което съм направил? |
||
ici |
Публикувано на: 31-12-2022, 02:53
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 17982 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
id атрибута се използва за да се даде уникално име на елемент в документа. Ако ще използваш този стил само за един елемент е правилно, но ако искаш да го използваш за повече елементи, по-добре да използваш class.
https://css-tricks.com/multiple-class-id-selectors/ -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
AboveAndBeyond |
Публикувано на: 01-01-2023, 23:47
|
Благодаря много!
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |