BG Development

Страници: (3) 1 2 [3]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Дом мой, умен дом, светъл дом, умните крушки на Филипс без интернет?
Антон Яначков
Публикувано на: 29-05-2023, 18:58
Quote Post

Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

QUOTE (ici @ 28-05-2023, 22:02)
Излиза че охлювите мислят най-бързо. За съжаление не им дават да карат мотор - вятъра им развява очите и не могат да гледат напред.

Толкова ли е добро зрението им?
PMEmail PosterUsers Website
Антон Яначков
Публикувано на: 29-05-2023, 19:02
Quote Post

QUOTE (SuN @ 28-05-2023, 21:32)
Още един фен на истинският редактор ed!

Най-добрият начин за текстообработка е като четеш и пишеш по един ред наведнъж!

Sun, отново започна да се изразяваш витиевато и загадъчно и заповам да не те разбирам дори когато сваля очилата. Вкарай малко светлина в тунела! Не можем всички да сме на твоето световно ниво и да схващаме само от намеци.
SuN
Публикувано на: 29-05-2023, 21:35
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор

Затрудняваш се, защото не четеш мненията ми през шлем, който показва точно по един ред наведнъж.
Такъв шлем би бил полезен и при програмирането - да не се разсейваш с излишни контекстове, искащи допълнителна обработка от мозъка. Достатъчно е да гледаш само в реда с грешката.

Слона е правилно да се опише като се опишат отделните му части! Най-ясна картина се получава, ако седем мъдреци гледат по една част самостоятелно и след това си разкажат впечатленията.

Все пак по темата - засега се спрях на крушка с топлина 4к и не знам колко лумена (13вата пише на китайската стока). Насочена е директно върху стена и ми харесва как се отразява от бялото. Почти като утринна светлина - ярка, но не болезнено ярка. Мисля да накупя още + няколко настоли лампи, които да са с настройка на ъгъл на светене и може да ги закача към компютърно-управляемото ми реле (да, сигнала се пуска през bash и съм го взел за подобни цели).

Това мнение е било редактирано от SuN на 29-05-2023, 21:36

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
Антон Яначков
Публикувано на: 30-05-2023, 17:17
Quote Post

QUOTE (SuN @ 29-05-2023, 21:35)
Мисля да накупя още + няколко настоли лампи, които да са с настройка на ъгъл на светене и може да ги закача към компютърно-управляемото ми реле (да, сигнала се пуска през bash и съм го взел за подобни цели).

За да работи това компютърно управляемо реле, трябва ли да работи и компютър, защото до скоро ти нямаше компютър, който може да обработва Javascript на прости сайтове и за това възниква логичния въпрос - с това реле ще се справи ли твоя компютър и колко енергия ще консумира, ако е непрекъснато включен?
SuN
Публикувано на: 30-05-2023, 22:23
Quote Post

Group Icon
Име:

За Raspberry Pi Zero:
100 mA (0.5 W) average when idle, 350 mA (1.75 W) maximum under stress (monitor, keyboard and mouse connected)​

https://en.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi

Може да завиждате. icon_smile.gif Релето не знам колко черпи, но нямаше радиатори, така че едва ли е повече от 1-2 вата.

Разбира се, всичко ще е на разклонител с ключ да се изключва централно след като ми е свършило работа.

Това мнение е било редактирано от SuN на 30-05-2023, 22:26

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 31-05-2023, 00:45
Quote Post

Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP

Няма да ти завиждаме. icon_smile.gif

Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!)
Прикачена картинка

--------------------
Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.

Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп.
SuN
Публикувано на: 31-05-2023, 08:42
Quote Post

Group Icon
Име:

Винаги има по-добро от аматьорските решения. Компютърчето е патерица, за тези които не искат да се занимават с микроконтролери. Затова е и по-скъпо.

Бях си взел един risc-v микроконтролер уж да се уча на него и да пестя пари (след като изгорих някак си едно друго raspberry pi), но така и си остана в кутийката.

--------------------
Само аз не троля.
PMEmail Poster
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0