BG Development

Страници: (3) 1 [2] 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Дом мой, умен дом, светъл дом, умните крушки на Филипс без интернет?
ici
Публикувано на: 26-05-2023, 18:08
Quote Post

Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

В Козлодуй има сорт мушкато което сутрин излиза на слънце, а вечер се прибира и взима душ. Понякога хапе.

--------------------
Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.

Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп.
PMEmail PosterUsers Website
relax4o
Публикувано на: 26-05-2023, 22:49
Quote Post

Име:
Група: Потребител

QUOTE (SuN @ 26-05-2023, 13:14)
QUOTE (thrawn @ 25-05-2023, 09:34)
Ти какво се опитваш да постигнеш реално, че нещо не става ясно?

По принцип естествената светлина е основна за жилището, но зимата (или като вали) това е голям проблем. Иска ми се да мога да симулирам фоново осветление за 2 стаи (не са спални) при изгрев и залез, което да напомня за слънцето. А като видях, че умните крушки позволяват и смяна на "топлината на светене" си казах - Защо пък да не ги ползвам и за работа, ако ще се дават много пари?

В момента съм си взел две евтини (към 15лв всяка) с дистанционно за тестове. Вечер е добре, защото светлината им е "топла", но сутрин като ги пусна по тъмно още въобще не се чувствам ободрен както когато изчакам да изгрее слънцето. И не е проблема в липсата на сън. Обикновено съм се наспал и съм бил активен 30-60 мин. преди изгрев, но пак ми липсва нещо.

QUOTE (Антон Яначков)
Ефектът беше поразителен - зрението се подобрява, а цветята растат по-добре отколкото тези, които са изложени на слънчева светлина.

В тоя мъглив Козлодуй сигурно всичките изкуствени светила ще са по-полезни за растенията, ако светят по 12 часа на ден. Пробвай и един фотоволтаичен панел да се нарадваш на ефикасността му. icon_wink.gif

Липсва ти естествената светлина от слънцето. Изкуствената светлина никога няма да те ободри по същия начин или ще отнеме доста повече време.
Също и свежия въздух... до колкото може да се нарече свеж в (предполагам) София.

Принципно е хубаво да се ходи на по 20-30 минутна разходка, когато слънцето изгрява, за да може очите ти поемат фотоните. При теб е добре, защото очевидно нямаш проблем с ранното ставане.

Аз се опитвам да го правя, но не ми се отдава да ставам много рано.

Може да пробваш и нещо такова https://www.philips.co.uk/c-p/HF3651_01/sma...reath-for-sleep , но изглежда не е това, което цялостно желаеш да постигнеш.

--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.

QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
SuN
Публикувано на: 27-05-2023, 19:32
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор

Ще го погледна продукта пак като се добера до бърз интернет. На първо четене сякаш може да се настройва самостоятелно.

Аз се опитвам да го правя, но не ми се отдава да ставам много рано.

На мен ми се налага за да не вися в задръствания. Ако се успя, наказанието е в същия ден. :/

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 27-05-2023, 20:35
Quote Post

Group Icon

Това с фотоните не го разбрах. Само Яначков може да си осигури фотони с повече енергия сравнително лесно.

--------------------

Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп.
dvader
Публикувано на: 28-05-2023, 07:41
Quote Post

Group Icon
Име:

QUOTE (ici @ 26-05-2023, 18:08)
В Козлодуй има сорт мушкато което сутрин излиза на слънце, а вечер се прибира и взима душ. Понякога хапе.

А в Чернобил има много вкусни картофи, обаче са трудни за хващане...

--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Антон Яначков
Публикувано на: 28-05-2023, 08:21
Quote Post

Име: Антон Яначков

QUOTE (ici @ 27-05-2023, 20:35)
Това с фотоните не го разбрах. Само Яначков може да си осигури фотони с повече енергия сравнително лесно.

Той не казва по-високо енергийни фотони, но определено слънчевата светлина е с по-широк енергиен спектър в сравнение с изкуствената. Той казва следното:

Принципно е хубаво да се ходи на по 20-30 минутна разходка, когато слънцето изгрява, за да може очите ти поемат фотоните.

В това определено има логика. А що се отнася до разпределение на фотоните по енергия, то нещата са доста спорни. Сутрин и вечер въздушния слой, през който преминава слънчевата светлина преди да попадне в очите е най-дебел, следователно поглъщането на фотони е максимално и до очите достигат максимален брой високо енергийни сини фотони и минимален брой ниско енергийни червени фотони. Това много лесно се доказва, защото всеки е виждал чиста синя дълбока вода. Ако водата в едно езеро е плитка, то тя е прозрачна, но колко по-дълбока става, толкова по-синя изглежда за човешките очи, които гледат водната повърхност, защото отражението на високо-енергийните сини фотони взима превес над останалите фотони.

Аз не съм водолаз, но ето какво твърдят за цветовете под водата:
При чиста океанска вода на дълбочина 25 м червеният спектър на слънчевата светлина съвсем изчезва. След това, при увеличение на дълбочината, отпада жълтият и цветът на водата ще се вижда в зелено, а към дълбочина 100 м ще остане само синият цвят.

А що се отнася до ободряващото действие на светлината, то спор няма. На човек най-много му се спи точно когато е най-тъмно, тоест преди изгрев. Това знание се преподава във всички военни училища, защото е основно, както за нападение на противник, така и за защита от евентуално нападение. Основно задължение на дежурния инженер на смяна в атомна централа е да мине сутрин преди изгрев по блочните щитове за управление и да внесе смут в душата на някой задрямал оператор.

Фотоните имат силно влияние върху нервната система на живите твари. Не случайно петлите се скъсват да пеят сутрин, а в униформата на сините каски, слънчевите очила са част от задължителните атрибути. Доказано е, че ако човека носи очила, то се наблюдава понижаване на неговата агресивност, именно защото се ограничава възбуждащото действие на фотоните.

Има едно мое твърдение над което всички се смеят, но то е абсолютен факт. Когато шофирам без очила пристигам винаги за по-малко време от колкото когато шофирам с очила. Примерно - разстоянието от Козлодуй до Кюстендил, ако шофирам без очила го изминавам за половин час по-малко време. Излиза, че ако някой ви ядоса, достатъчно е да си сложите очилата и веднага ще ви олекне. Най-малко за това, че ще престанете да се спъвате.

ici
Публикувано на: 28-05-2023, 08:58
Quote Post

Group Icon

Около 80% от мозъка се използва за да "виждаме". Картината която виждаме се дорисува и коригира от мозъка. По-възрастните хора са разсеяни и понякога не могат да се справят с елементарни задачи защото имат доста дефекти във зрителният апарат, които мозъка трябва да коригира непрекъснато и не му остават ресурси за други задачи. Когато сложиш очилата освобождаваш ресурси и мислиш по-добре.

--------------------

Антон Яначков
Публикувано на: 28-05-2023, 09:58
Quote Post

Име: Антон Яначков

QUOTE (ici @ 28-05-2023, 08:58)
Когато сложиш очилата освобождаваш ресурси и мислиш по-добре.

Мисля, че е обратно. Нещо като резолюцията при компютрите. Когато слагам очилата, аз вдигам резолюцията и на процесора му се отваря повече работа да извлече информация от прожектираните образи. Натоварването на мозъка предизвиква забавяне на всички крайни реакции и човек става по-бавен и по-муден. Когато махам очилата, реално понижавам резолюцията и на мозъка му олеква, освобождавайки допълнителен ресурс за взимане на решения. А това от своя страна води до по-бързо и по-агресивно шофиране. Сега се замислих, че ако съм прав, то затварянето на едното око за известно време, би трябвало да предизвика подобен ефект. Може би за това, по-точно се стреля, когато човек се прицелва с едното око, а при дуел със шпаги и мечове, ако гледаш през тесни дупки на шлем или си сложиш превръзка на едното око, като пиратите, ще освободиш няколко стотни време от секундата, което да ти даде време ти да намушкаш някого, а не той тебе. Брей до какви изводи може да стигне човек, когато реши да прави усъвършенствания в осветлението!
SuN
Публикувано на: 28-05-2023, 21:32
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор

Още един фен на истинският редактор ed!

Най-добрият начин за текстообработка е като четеш и пишеш по един ред наведнъж!

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 28-05-2023, 22:02
Quote Post

Group Icon

Излиза че охлювите мислят най-бързо. За съжаление не им дават да карат мотор - вятъра им развява очите и не могат да гледат напред.

--------------------

0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) 1 [2] 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0