BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
Цвети |
Публикувано на: 01-03-2021, 20:30
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 13 Регистриран на: 25.03.19 ![]() |
Здравейте, нова съм в тестването и се упражнявам на този сайт: http://book.theautomatedtester.co.uk/ Искам да тествам, че подзаглавието в бяло се появява на страницата. Проблемът ми е, че в този div, в който е текстът има и ul. Търся по XPATH. Първият вариант за xpatH e //*[@class="mainbody"]/text(), който ми хваща и елеметите от ul, ако се опитам да го взема и принтирам, изписва грешка, че това е обект, затова пробвах друг xpath, който практически взима този div, без останалите елементи, но когато се опитавм да взема текста, връща и текста и от другите елементи... Когато се опитам да застъпя само текста с индекс, не се получава, а когато проверя дължината на List, в който запазвам елементите, в конзолата се изписва, че имам само един елемент. Пускам код:
Не съм включила още assert. Това искам да го аправя, когато успея да взема само текста между div и ul. Търсих в stackoverflow, но нищо оттам не ми реши проблема. Пробвах едно нещо от stackoverflow, което ми връща true с conains(), но аз искам да измъкна този текст, а не да проверявам, дали е там с contains. Това мнение е било редактирано от SuN на 01-03-2021, 23:32 |
||
Бай Аз |
Публикувано на: 02-03-2021, 12:13
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 44 Регистриран на: 04.02.21 ![]() |
Здравей!
Java съм учил преди 100 или 120 години, не помня вече точно ![]() От поста ти е видно, че си объркана и не знаеш какво искаш и как да го направиш, а само стреляш напосоки... Така няма да стане! Програмирането е логика и то "желязна" логика! Значи първо трябва много добре да си изясниш какво точно искаш да направиш. След това трябва да си напишеш в псевдо код или даже в свободен текст точните стъпки (алгоритъма), по който смяташ, че ще се реши задачата. И чак след това да видиш вече, кои точно средства(функции, процедури, методи...) на езика трябва да използваш за твоя случай. Опитай се да направиш това - и нещата ще се получат! А конкретно за твоя случай: (от това, което разбрах от описанието ти) трябва да намериш функция (процедура или метод), която взема текста от този <div>, но трябва да зададеш условие - да не се включва текста в <ul>. Другият вариант, който не го препоръчвам, (но съм виждал на практика подобни изпълнения) е да вземеш веднъж текста от <div>, да го запишеш в променлива от тип стринг, след това да вземеш текста от <ul> да го запишеш в друга променлива - също от тип стринг, и след това от първата да извадиш втората.(като резултата го запишеш в трета променлива от тип стринг - и така в нея ще ти остане текста, който ти трябва.) Това е от мен, надявам се да ти помогне! Успех! |
Цвети |
Публикувано на: 02-03-2021, 16:19
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 13 Регистриран на: 25.03.19 ![]() |
Отговорът е супер! От писането на лист, най-простото решение беше със split() да си разделя стринговете и се получи! Мерси
|
Бай Аз |
Публикувано на: 02-03-2021, 20:08
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 44 Регистриран на: 04.02.21 ![]() |
Радвам се, че съм бил полезен! ![]() И ти пожелавам всичко най-добро! |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |