BG Development


Страници: (2) 1 [2]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Статичен масив с данни в С#
40oz
Публикувано на: 31-01-2020, 09:54
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 364
Регистриран на: 23.05.13



enum?
PMEmail Poster
Top
stewie
Публикувано на: 31-01-2020, 16:01
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 6360
Регистриран на: 14.07.16



QUOTE (zahasoft @ 31-01-2020, 07:36)
За да получиш адекватен отговор, трябва да кажеш какво прави компилаторът с данните, когато са маркирани със static const struct.
Иначе (Name: "Waleri", Age: 49) създава value tuple. Ако static const struct  има свойствата на value tuple (в C# има и друг вид tuple), значи отговора на 40oz е верен.
Свойствата на value tuple са тези - данните се пазят в стека, не в хийпа; данните НЕ СА immutable (за разлика от другия тип tuple); данните са променливи, а не пропъртита.

CODE
var valueTuple = (Name: "Waleri", Age: 49);
valueTuple.Age = 45;
var tuple = valueTuple.ToTuple();
tuple.Item2 = 5; // can't compile


Тъпълите много ги обичам. Другият тип, който е много як е record. Във F# го има, ама в C# още се канят да го добавят. Не знам, толкова ли е сложно това. Рекърдите са много удобни за създава на value types.

Я пак, я пак, tuple викаш е value type и е в стека ?
Или тука говориш за https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/api...etframework-4.8

Това мнение е било редактирано от stewie на 31-01-2020, 16:03
PM
Top
stewie
Публикувано на: 31-01-2020, 16:05
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 6360
Регистриран на: 14.07.16



QUOTE (dvader @ 31-01-2020, 07:53)
QUOTE (zahasoft @ 31-01-2020, 06:36)
какво прави компилаторът с данните, когато са маркирани със static const struct.

Слага ги в ROM-a...

Като гледам, на С# няма да стане - с тия new явно всичко е рънтайм icon_sad.gif

С анонимен тип няма да стане да. Само да попитам - а за къф чеп ти е да е анонимен ?
PM
Top
zahasoft
Публикувано на: 31-01-2020, 16:06
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 582
Регистриран на: 15.12.19



Говоря и за двата - ValueTuple е велю тайп, другия, дето е имютъбъл е референтен.


--------------------
PM
Top
dvader
Публикувано на: 31-01-2020, 16:08
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4711
Регистриран на: 12.07.05



QUOTE (stewie @ 31-01-2020, 16:05)
С анонимен тип няма да стане да. Само да попитам - а за къф чеп ти е да е анонимен ?

Не ми трябва да е анонимен, станало е случайно...


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
zahasoft
Публикувано на: 01-02-2020, 01:24
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 582
Регистриран на: 15.12.19



Абе, а къде го видехте тоя анонимен тип. Аз гледах, гледах и го не видех, и си викам да не съм за диоптър вече.


--------------------
PM
Top
stewie
Публикувано на: 01-02-2020, 14:58
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 6360
Регистриран на: 14.07.16



QUOTE (zahasoft @ 01-02-2020, 02:24)
Абе, а къде го видехте тоя анонимен тип. Аз гледах, гледах и го не видех, и си викам да не съм за диоптър вече.

Ааа сега разбирам що си прост и в твоята тема. Ти анонимен тип не знаеш какво е в C# ? Айде пак прегледай кода в коментарите.
PM
Top
zahasoft
Публикувано на: 01-02-2020, 15:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 582
Регистриран на: 15.12.19



QUOTE (40oz @ 30-01-2020, 20:36)
CODE
var gArray = new[] { (Name: "Waleri", Age: 49) };

Абе, аз знам, ама го не виждам. Я покажи тука у коментарите къде има анонимет тип. Това, което е написал 40oz е масив от валю тЪпъли. Верно, малко си приличат синтаксите, ако човек недовижда.

CODE

var gArray = new[] { (Name: "Waleri", Age: 49) };
System.Console.WriteLine(gArray.GetType()); // System.ValueTuple`2[System.String,System.Int32][]

var anonymousType = new { Name = "Waleri", Age = 49 };
System.Console.WriteLine(anonymousType.GetType()); // <>f__AnonymousType0`2[System.String,System.Int32]


Днеска аз не съм сред простите, определено. Наспал съм са icon_lol.gif

Това мнение е било редактирано от zahasoft на 01-02-2020, 15:25


--------------------
PM
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0