BG Development

Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> AnyCast устройство, Проблем
maniaka099
Публикувано на: 16-01-2025, 12:51
Quote Post

Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Привет!

Понеже искам да си гледам клиповете от youtube на телевизора реших да си закупя едно устройство anycast. Това е официалният им сайт - https://any-cast.com/.
И така. Свързвам устройството към HDMI на телевизира и съответно usb порта за да има захранване
Пускам телевизора. Настройвам да получава сигнал от hdmi. Появява се началния екран. Следвам стъпките за настройване, но стигам до момента когато не мога да отворя линка в браузъра на телефона си. Само да вметна че това е wi fi устройство което означава че работи по тази мрежа, но просто има някакъв проблем при предаването на сигнала. Когато се свързвам с това устройство от телефона пише че има връзка, но няма интернет. И това че пише че няма интернет е причинита да не мога да отворя контролния панел от линк в браузъра

Питах ChatGPT, но нещо не се получава както трябва. Трябва да се отвори 192.168.68.1 за да видя какво може от телефона.
Това е проблема - успявам да се свържа с устройството за предаване на сигнал, но няма интернет. А без интернет не се отваря линка за управление на настройките.

Това е устройството - https://any-cast.com/products/g2s-wireless-display

Помагайте моля. icon_cool.gif

Това мнение е било редактирано от maniaka099 на 16-01-2025, 12:53
PMEmail Poster
thrawn
Публикувано на: 16-01-2025, 13:16
Quote Post

Име:
Ранг: Почетен член

Всички смарт телевизори го имат това вградено. С каква антика си?
Иначе, за да работят тия постановки, трябва двете устройства (телефона и донгъла) да се в една мрежа.
Притеснява ме нещо идеята със свързването ти към догъла.
PMEmail Poster
maniaka099
Публикувано на: 16-01-2025, 13:21
Quote Post

Име:

Телевизора не е смарт, но би трябвало да работи на него това нещо. След като показва началния екран на устройството значи става.
Човека от които взех тази джаджа каза че аз трябва да му пусна wi fi. Но как да му пусна wi fi след като аз се свързвам с него. Или трябва външен рутер.
PMEmail Poster
akrachev
Публикувано на: 16-01-2025, 13:36
Quote Post

Име: акрачев

Обикновенно стъпките са (много подобно на настройването на wifi камера):

1. свързваш се към устройството влизайки в излъчваната от него wifi мрежа
2. от потребителския интерфейс на устройството се избира, коя е твоята домашна мрежа и паролата за нея
3. устройството си самоизключва своя wifi и става wifi клиент към твоята домашна мрежа.

--------------------
PMEmail PosterUsers Website
maniaka099
Публикувано на: 16-01-2025, 14:32
Quote Post

Име:

Не се получава. Чакам отговор от човека, от който го взех да ми каже подробности

В началния екран на това устройство, който се показва на самия телевизор просто има инструкции как се свързва и каква е паролата. Ето това е началния екран - AnyCast screen

Проблема е че не мога да вляза през самия браузър на телефона.

Или направо да изпратя запитване до производителя

Това мнение е било редактирано от maniaka099 на 16-01-2025, 14:34
PMEmail Poster
SuN
Публикувано на: 16-01-2025, 14:48
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор

Или направо да изпратя запитване до производителя

Производителя показва, че всички физически продукти са продадени. Обикновено това не е добър знак.

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
maniaka099
Публикувано на: 16-01-2025, 14:51
Quote Post

Име:

Какво искаш да кажеш. Че са ми пробутали менте което не е съвместимо с моя хардуер ли
PMEmail Poster
thrawn
Публикувано на: 16-01-2025, 15:03
Quote Post

Име:

Пак ти казвам, за да работи това, и двете устройства трябва да са свързани в една и съща мрежа (домашната ти мрежа). Тази мрежа която си излъчва самото устройство явно е интерфейс към конфигурацията му, от където би следвало да го свържеш с домашната си мрежа (както ти казаха горе).
След като и двете устройства са свързани към домашната ти мрежа, ще имат интернет и ще могат да си комуникират (било директо, или през сървър посредник за разни активации, ако има ткива)

Това мнение е било редактирано от thrawn на 16-01-2025, 15:04
PMEmail Poster
SuN
Публикувано на: 16-01-2025, 15:09
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор

QUOTE (maniaka099 @ 16-01-2025, 14:51)
Какво искаш да кажеш. Че са ми пробутали менте което не е съвместимо с моя хардуер ли

Нищо не казвам за устройството. Намеквах, че бизнес модела за този тип продукти е отживелица. Може да забравиш коментара ми. icon_smile.gif

Иначе прочети внимателно предложените стъпки по-рано от другите. До колкото разбирам, ако снимаш QR кода с телефона - ще може да влезеш в една мрежа с устройството.

Това мнение е било редактирано от SuN на 16-01-2025, 15:10

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
maniaka099
Публикувано на: 16-01-2025, 15:20
Quote Post

Име:

Да. Има QR код. Снимах го и влязох, но след това не ме пуска в оня линк. А след като не успявам да влизам в линка нищо не става. Има клипове в youtube (гледах ги), но при мен не се получава.

Какво ще рече домашна мрежа. Външен рутер ли трябва да включа.
PMEmail Poster
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0