BG Development


Страници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Има ли смисъл от switch и къде има потребност?
Gamma Goblin
Публикувано на: 14-04-2019, 12:18
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3050
Регистриран на: 21.02.18





--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
" Не може да си на висок пост без да си подкупен. Ще те махнат." - SuN Трола
PMEmail PosterUsers Website
Top
PxL
Публикувано на: 14-04-2019, 15:59
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3160
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (CPPlus @ 13-04-2019, 20:47)
I am definitely a fan of it due to its readability - every time when there are more than two cases and especially if there is a block that is to be executed in response to more than one case: switch is the way to go for me.
PS: No cyrillic at work, bear with it icon_lol.gif

Тоа па. Я се изправи малко бе, голям хакер, а си се огънал като некъв крив ... =)

Това мнение е било редактирано от PxL на 14-04-2019, 16:04


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
AK-85
Публикувано на: 14-04-2019, 20:38
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 801
Регистриран на: 06.07.06



QUOTE (gat3way @ 14-04-2019, 09:16)
... докато ако види нещо от сорта на mov...jmp вече е съмнително.

Не съм сигурен дали те разбирам правилно, но вторият вариант на "Spectre" съществува, точно защото черните магии се задействат за индиректни "скокчета". Общо-взето можеш да си убеден, че ако процесорът види branch-ове (независимо какви), ще ги предсказва по един или друг начин. Какво се появява преди JMP може да окаже влияние на fusion-а, но това е независима оптимизация, която засяга друга част от процесорния front end.
PM
Top
gat3way
Публикувано на: 14-04-2019, 21:36
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4383
Регистриран на: 22.06.12



Че ако адресът на който скача трябва да се зареди от паметта преди това, усеща ли се наистина? Ма нищо чудно в крайна сметка, що не.
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 14-04-2019, 21:38
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3160
Регистриран на: 26.04.05



До автора: Учи си ги switch-овете, важни са си. Ние си спорим по други неща.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
AK-85
Публикувано на: 14-04-2019, 21:58
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 801
Регистриран на: 06.07.06



QUOTE (gat3way @ 14-04-2019, 20:36)
Че ако адресът на който скача трябва да се зареди от паметта преди това, усеща ли се наистина?

Затова има branch target buffer-и или подобни структури (примерно return stack buffer-и). Като се има предвид колко разпространени са формите на полиморфизъм в езиците за програмиране от високо ниво, мислиш ли, че процесорните дизайнери няма да измъдрят нещо, за да го ускорят?
PM
Top
purjola
Публикувано на: 15-04-2019, 04:53
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2362
Регистриран на: 18.10.11



PHP понякога е равно на C като скорост, когато се ползва GOTO ... before goin' to hell
PMEmail Poster
Top
Gluhiqdev
Публикувано на: 15-04-2019, 17:02
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 11
Регистриран на: 13.04.19



QUOTE (PxL @ 14-04-2019, 21:38)
До автора: Учи си ги switch-овете, важни са си. Ние си спорим по други неща.

Благодаря за съвета! От два дни чета и разучавам възможностите на switch(); отделно свалих 2 CMS-а за да разгледам начина по който го употребяват оператора.

Обръщам голямо внимание на всичко и смятам да се придържам към най-добрите практики защото целта ми е програмирането да ми стане професия.
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 15-04-2019, 18:12
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3050
Регистриран на: 21.02.18



CODE
защото целта ми е програмирането да ми стане професия.


Ако искаш да се занимаваш професионално с програмиране, бягай от ПХПто.


--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
" Не може да си на висок пост без да си подкупен. Ще те махнат." - SuN Трола
PMEmail PosterUsers Website
Top
Gluhiqdev
Публикувано на: 15-04-2019, 19:43
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 11
Регистриран на: 13.04.19



QUOTE (Gamma Goblin @ 15-04-2019, 18:12)
CODE
защото целта ми е програмирането да ми стане професия.


Ако искаш да се занимаваш професионално с програмиране, бягай от ПХПто.

Какво би ми препоръчал?
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0