BG Development


Страници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Има ли смисъл от switch и къде има потребност?
Gamma Goblin
Публикувано на: 14-04-2019, 12:18
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2528
Регистриран на: 21.02.18





--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци.
---
Life is hard; it's harder when you're stupid.
---
Black metal is like coffee. You have to learn to drink it but when you get used to it, you just want it darker and darker
PMEmail PosterUsers Website
Top
PxL
Публикувано на: 14-04-2019, 15:59
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2890
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (CPPlus @ 13-04-2019, 20:47)
I am definitely a fan of it due to its readability - every time when there are more than two cases and especially if there is a block that is to be executed in response to more than one case: switch is the way to go for me.
PS: No cyrillic at work, bear with it icon_lol.gif

Тоа па. Я се изправи малко бе, голям хакер, а си се огънал като некъв крив ... =)

Това мнение е било редактирано от PxL на 14-04-2019, 16:04


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
AK-85
Публикувано на: 14-04-2019, 20:38
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 791
Регистриран на: 06.07.06



QUOTE (gat3way @ 14-04-2019, 09:16)
... докато ако види нещо от сорта на mov...jmp вече е съмнително.

Не съм сигурен дали те разбирам правилно, но вторият вариант на "Spectre" съществува, точно защото черните магии се задействат за индиректни "скокчета". Общо-взето можеш да си убеден, че ако процесорът види branch-ове (независимо какви), ще ги предсказва по един или друг начин. Какво се появява преди JMP може да окаже влияние на fusion-а, но това е независима оптимизация, която засяга друга част от процесорния front end.
PM
Top
gat3way
Публикувано на: 14-04-2019, 21:36
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 4003
Регистриран на: 22.06.12



Че ако адресът на който скача трябва да се зареди от паметта преди това, усеща ли се наистина? Ма нищо чудно в крайна сметка, що не.
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 14-04-2019, 21:38
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2890
Регистриран на: 26.04.05



До автора: Учи си ги switch-овете, важни са си. Ние си спорим по други неща.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
AK-85
Публикувано на: 14-04-2019, 21:58
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 791
Регистриран на: 06.07.06



QUOTE (gat3way @ 14-04-2019, 20:36)
Че ако адресът на който скача трябва да се зареди от паметта преди това, усеща ли се наистина?

Затова има branch target buffer-и или подобни структури (примерно return stack buffer-и). Като се има предвид колко разпространени са формите на полиморфизъм в езиците за програмиране от високо ниво, мислиш ли, че процесорните дизайнери няма да измъдрят нещо, за да го ускорят?
PM
Top
purjola
Публикувано на: 15-04-2019, 04:53
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2366
Регистриран на: 18.10.11



PHP понякога е равно на C като скорост, когато се ползва GOTO ... before goin' to hell
PMEmail Poster
Top
Gluhiqdev
Публикувано на: 15-04-2019, 17:02
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 11
Регистриран на: 13.04.19



QUOTE (PxL @ 14-04-2019, 21:38)
До автора: Учи си ги switch-овете, важни са си. Ние си спорим по други неща.

Благодаря за съвета! От два дни чета и разучавам възможностите на switch(); отделно свалих 2 CMS-а за да разгледам начина по който го употребяват оператора.

Обръщам голямо внимание на всичко и смятам да се придържам към най-добрите практики защото целта ми е програмирането да ми стане професия.
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 15-04-2019, 18:12
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2528
Регистриран на: 21.02.18



CODE
защото целта ми е програмирането да ми стане професия.


Ако искаш да се занимаваш професионално с програмиране, бягай от ПХПто.


--------------------
https://www.rust-lang.org/
---
Хора, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци.
---
Life is hard; it's harder when you're stupid.
---
Black metal is like coffee. You have to learn to drink it but when you get used to it, you just want it darker and darker
PMEmail PosterUsers Website
Top
Gluhiqdev
Публикувано на: 15-04-2019, 19:43
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 11
Регистриран на: 13.04.19



QUOTE (Gamma Goblin @ 15-04-2019, 18:12)
CODE
защото целта ми е програмирането да ми стане професия.


Ако искаш да се занимаваш професионално с програмиране, бягай от ПХПто.

Какво би ми препоръчал?
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0