BG Development


Страници: (3) 1 [2] 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Стартиране на Google Chrome
Антон Яначков
Публикувано на: 07-04-2019, 10:31
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1156
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (ici @ 06-04-2019, 22:41)
1. Този код печели наградата за най-ненужна програма. Това виндовс го може без да пишеш каквото и да е.
2. VBS отдавна виндовс не го познава, и то  съвсем нарочно. Трябва да качиш специална програма която да разреши тази щуротия или да манипулираш регистрито.
3. Трябва потребителя съвсем целенасочено да стартира горният непотребен скрипт преди да завре пръчката в куплунга което го прави още по-ненужен и безполезен.

По отношение на приложението на подобен код, съм на 100% съгласен с теб. Освен, ако се притесняваш, че някой нелегално сваля информация от твоя компютър, използвайки флашка. В такъв случай подобен скрипт би могъл да свърши работа, като повреди или изтрие информацията от флашката. Но това е много краен случай и не си заслужава да се разглежда. По отношение на това, че отдавна Windows не познава VBS, си в абсолютна заблуда. Всяка версия на Windows, включително и Windows-10, стартира и изпълнява VBS скрипт и при това безусловно. Всеки който не вярва може с лекота да се убеди, като отвори Notepad, напише:
msgbox "Здрасти"
и запише файла с произволно име, но с разширение .vbs
А що се отнася до автостартиране на скрип на VBS има колкото искаш решения, стига да го желаеш. Можеш да добавиш един ред в скрипта и при стартиране на скрипта той ще си запише ключ в регистрите на машината и ще се пуска сам при всяко стартиране, а може просто да плеснеш файла в Startup и си готов.
Защо на автора на темата му трябва подобна щуротия, аз не знам, но се чудя, защо е пуснал темата в този раздел, а не в раздела VisualBasic, където подобни неща касаещи операционната система се решават с лекота.
Искаш ли да видиш, колко елегатно ще изглежда това, което ти си писал за Ардуино, но сътворено на VB. Със сигурност кода ще е в пъти по-кратък и в пъти по-ясен. Тоест в горния код само трябва да се подмени процедурата за отваряне на Chrome с Notepad и да се сработят програмно бутоните, които да изпишат "Baf Maamu".
PMEmail PosterUsers Website
Top
Golden Gega
Публикувано на: 07-04-2019, 18:15
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1624
Регистриран на: 04.06.10



Тончо, пак глупости пишеш, но то за автоматизаторче толкова.
Автоматично стартиране става с един autorun.inf, там вече се слага каквото искаш да се стартира.
Ей ти малко четиво да се ограмотиш и да не пишеш глупости:
http://www.samlogic.net/articles/autorun-usb-flash-drive.htm
PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 07-04-2019, 19:45
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1156
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (Golden Gega @ 07-04-2019, 18:15)
Тончо, пак глупости пишеш, но то за автоматизаторче толкова.
Автоматично стартиране става с един autorun.inf, там вече се слага каквото искаш да се стартира.

И как с autorun.inf ще направиш така, че всяка нелегално бодната флашка поставена на твоята машина да бъде ошамарена.
А бе ниското ти е нивото, нямаш въображение и си я караш само на четене. Колко пъти съм ти казвал, че трябва да го напъваш тоя мозък на мислене? То ако с четене само се получаваха нещата, то най-добрите програмисти щяха да са журналистите.
PMEmail PosterUsers Website
Top
ici
Публикувано на: 07-04-2019, 19:54
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16326
Регистриран на: 06.06.04



QUOTE (Антон Яначков @ 07-04-2019, 11:31)
Искаш ли да видиш, колко елегатно ще изглежда това, което ти си писал за Ардуино, но сътворено на VB. Със сигурност кода ще е в пъти по-кратък и в пъти по-ясен. Тоест в горния код само трябва да се подмени процедурата за отваряне на Chrome с Notepad и да се сработят програмно бутоните, които да изпишат "Baf Maamu".

CODE
void setup() {
 Keyboard.begin();
 Keyboard.print("BaF Maamu");
}


Ти си. Напиши го на VBasic! Сложи го на usb device.


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Golden Gega
Публикувано на: 07-04-2019, 20:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1624
Регистриран на: 04.06.10



QUOTE (Антон Яначков @ 07-04-2019, 19:45)
QUOTE (Golden Gega @ 07-04-2019, 18:15)
Тончо, пак глупости пишеш, но то за автоматизаторче толкова.
Автоматично стартиране става с един autorun.inf, там вече се слага каквото искаш да се стартира.

И как с autorun.inf ще направиш така, че всяка нелегално бодната флашка поставена на твоята машина да бъде ошамарена.
А бе ниското ти е нивото, нямаш въображение и си я караш само на четене. Колко пъти съм ти казвал, че трябва да го напъваш тоя мозък на мислене? То ако с четене само се получаваха нещата, то най-добрите програмисти щяха да са журналистите.

Тончо бе, като ти казвам че си автоматизатор, а не програмист, ти правя комплимент бе - ти си един много тъп автоматизатор.
autorun.inf е стандарт мойто момче, нещо което тъпата ти глава не схваща.
Напомняш ми на един герой на Алеко, дето като го завели на баня и се оглеждал за пирон в стената да си окачи бохчата. Същия идиот си, само дето не предизвикваш умиление.
Ето бе мойто момче, чети от извора:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/de...ll/autorun-cmds
https://askubuntu.com/questions/642511/how-...tick-like-autor

Най-смешното в цялата история е че ти въобще, ама въобще не схвана питането - смисъла е да направиш флашка която да се стартира на всеки компютър още като я пъхнеш - без да пишеш и стартираш каквото и да е. Но за твоето НИВО това е висока топка, все пак не си програмист. И така като гледам, и никога няма да бъдеш.
PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 07-04-2019, 21:35
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1156
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (Golden Gega @ 07-04-2019, 20:10)
Най-смешното в цялата история е че ти въобще, ама въобще не схвана питането - смисъла е да направиш флашка която да се стартира на всеки компютър още като я пъхнеш - без да пишеш и стартираш каквото и да е.

И като читател се излагаш. Ако беше прочел темата, може би щеше да забележиш, че с първият ми пост се опитвам да разбера, точно какво иска създателя на темата. Aotorun.inf е елементарното решение работещо единствено и само за една флашка. То е за твоето ниво. Далеч по интересно е решение, което ще работи за всяка флашка, пък била тя и празна. Усещаш ли сега разликата в класите и начина на мислене. Писах ти, че нямаш въображение, но ти не го взимаш на сериозно и мислиш, че просто те дразня. За съжаление съм абсолютно сериозен. Въображението е височината на камбанарията от която гледаш. Ако камбанарията ти е ниска, то виждаш само пред носа си. Ето защо ти виждаш само една флашка , а аз виждам всички флашки. Сега по-ясен ли съм?
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 07-04-2019, 21:40
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1156
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (ici @ 07-04-2019, 19:54)
CODE
void setup() {
 Keyboard.begin();
 Keyboard.print("BaF Maamu");
}


Хвърляш ни в тиквите. Къде отваряш Notepad?
PMEmail PosterUsers Website
Top
purjola
Публикувано на: 07-04-2019, 22:15
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2366
Регистриран на: 18.10.11



Яначка, верно си зле ...

QUOTE
Как може да стане така, че при поставяне на флашка в USB-то да се стартира Google Chrome?

След това ти си се олял да постваш код на VBS

За малко ти махнах ника от филтъра, обаче го връщам обратно ...

Това мнение е било редактирано от purjola на 07-04-2019, 22:16
PMEmail Poster
Top
ici
Публикувано на: 07-04-2019, 22:18
Quote Post


Group Icon
Име: Ивайло Илчев ики
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16326
Регистриран на: 06.06.04



QUOTE (Антон Яначков @ 07-04-2019, 22:40)
QUOTE (ici @ 07-04-2019, 19:54)
CODE
void setup() {
 Keyboard.begin();
 Keyboard.print("BaF Maamu");
}


Хвърляш ни в тиквите. Къде отваряш Notepad?

Щото си тиква. То е очевадно, нямаше нужда да пиша!

CODE
Keyboard.press(KEY_LEFT_GUI);
Keyboard.press('r');
delay(800);
Keyboard.releaseАll();
Keyboard.print("notepad");


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 08-04-2019, 06:39
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1156
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (purjola @ 07-04-2019, 22:15)

За малко ти махнах ника от филтъра, обаче го връщам обратно ...

Е сега вече ме стресна! И за коя флашка иде реч, за неговата, за твоята или за моята? На моите флашки няма autotun и ще бъде чудо невиждано, чрез тях да отвориш Chrome. Ама щом казваш,че ще стане няма какво да добавя.
PMEmail PosterUsers Website
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) 1 [2] 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0