BG Development


Страници: (6) 1 [2] 3 4 ... последна »  ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Четене на файл от компютъра
PxL
Публикувано на: 13-03-2019, 11:32
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3158
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (Карата @ 13-03-2019, 12:29)
Аз НЕ искам да ми пишете нищо. Аз искам само да прочета файла ОТ КОМПЮТЪРА. А код-а който съм качил е само за четенето, а аз прочета ли го, знам как да го вкарам в база от данни, това не ми е проблема.

Ок, в случая ти казахме. Пътят, който си задал до файла не е верен. Провери къде се намира и релативно на скрипта, или правилно го задай с абсолютен.

Грубо казано нямаш такъв файл: "D:\ACC\2019\test.csv" на машината.


Това мнение е било редактирано от PxL на 13-03-2019, 11:34


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
Карата
Публикувано на: 13-03-2019, 11:42
Quote Post



Име: Радостин Каракерезов
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 12.03.19



QUOTE (Golden Gega @ 13-03-2019, 11:12)
Както казаха по-горе - първо провери дали файла съществува.
Второ, можеш да нямаш права за четене - най-лесно отиди върху файла, десен бутон/properties, Security, дай на Users всички права.
За всеки случай махни на файла Read Only и Hidden.
И последно - има варианти да имаш и конфигурационни проблеми - https://stackoverflow.com/questions/3657702...le-or-directory
виж 5. Check PHP settings

На цялата директория съм дал всички права. Не е това, може би трябва да говоря със Суперхостинг. Благодаря.
PMEmail Poster
Top
Карата
Публикувано на: 13-03-2019, 11:44
Quote Post



Име: Радостин Каракерезов
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 12.03.19



QUOTE (PxL @ 13-03-2019, 11:32)
QUOTE (Карата @ 13-03-2019, 12:29)
Аз НЕ искам да ми пишете нищо. Аз искам само да прочета файла ОТ КОМПЮТЪРА. А код-а който съм качил е само за четенето, а аз прочета ли го, знам как да го вкарам в база от данни, това не ми е проблема.

Ок, в случая ти казахме. Пътят, който си задал до файла не е верен. Провери къде се намира и релативно на скрипта, или правилно го задай с абсолютен.

Грубо казано нямаш такъв файл: "D:\ACC\2019\test.csv" на машината.

Като стартирам файл от тази директория в IE в браузър лентата ми изписва този път. Това не е ли показно, че интерпретатора трябва да го вижда същия?
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 13-03-2019, 11:46
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 3158
Регистриран на: 26.04.05



Чакай... защо трябва да говориш със Суперхостинг? Скрипта от локалната машина ли го стартираш или от някакъв уеб сървър и на коя машина е файла? Защото от последните ти 2 мнения ми изглежда като скрипта да си го качил на сървър, а файла ти е локален.


Това мнение е било редактирано от PxL на 13-03-2019, 11:54


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
Карата
Публикувано на: 13-03-2019, 12:15
Quote Post



Име: Радостин Каракерезов
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 12.03.19



QUOTE (PxL @ 13-03-2019, 11:46)
Чакай... защо трябва да говориш със Суперхостинг? Скрипта от локалната машина ли го стартираш или от някакъв уеб сървър и на коя машина е файла? Защото от последните ти 2 мнения ми изглежда като скрипта да си го качил на сървър, а файла ти е локален.

Точно така е. Скрипта е на моя хостинг на Суперхостинг, а файла е на моята машина. А ще говоря с тях, да не би да има някаква забрана, знам ли.
PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 13-03-2019, 12:23
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1361
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (Карата @ 13-03-2019, 12:15)
Точно така е. Скрипта е на моя хостинг на Суперхостинг, а файла е на моята машина. А ще говоря с тях, да не би да има някаква забрана, знам ли.

Е ти ни вкара в приключения. Тогава няма да стане с PHP. Та PHP файла ти се стартира на съвършенно друга машина. Как се описва път в нищото. В тази ситуация трябва да прикачиш малък Javascript, който при стартиране на PHP файла, да се изпълни на твоята машина, да зареди файла от домашният ти компютър и да го прати към съвъра.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Карата
Публикувано на: 13-03-2019, 12:27
Quote Post



Име: Радостин Каракерезов
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 12.03.19



QUOTE (Антон Яначков @ 13-03-2019, 12:23)
QUOTE (Карата @ 13-03-2019, 12:15)
Точно така е. Скрипта е на моя хостинг на Суперхостинг, а файла е на моята машина. А ще говоря с тях, да не би да има някаква забрана, знам ли.

Е ти ни вкара в приключения. Тогава няма да стане с PHP. Та PHP файла ти се стартира на съвършенно друга машина. Как се описва път в нищото. В тази ситуация трябва да прикачиш малък Javascript, който при стартиране на PHP файла, да се изпълни на твоята машина, да зареди файла от домашният ти компютър и да го прати към съвъра.

С една дума искаш да кажеш, че е най-лесното за мен е да си качвам файловете на сървъра в някаква директория и така да ги чета,така ли?
PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 13-03-2019, 12:31
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1361
Регистриран на: 27.07.16



Ето ти пример на Javascript за четене на файл от локална машина:

Пример ТУК

Знаеш ли как да интегрираш Javascript в PHP файла?
PMEmail PosterUsers Website
Top
thrawn
Публикувано на: 13-03-2019, 12:32
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2666
Регистриран на: 17.01.17



Не го слушай тоя.

Щом ползваш различни машини, то ти трябва механизъм за достъп до самия файл. Най-чисто е със ssh/sshfs (ако си с нормална ОС). В противен случай остава ftp/sftp.
Трети вариант е да ползваш собствен сървиз, който да осигурява четене с произволен достъп.
PMEmail Poster
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 13-03-2019, 12:39
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1361
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (Карата @ 13-03-2019, 12:27)
С една дума искаш да кажеш, че е най-лесното за мен е да си качвам файловете на сървъра в някаква директория и така да ги чета,така ли?

Аз не мога да знам кое е най-лесно за теб. В програмирането всичко е възможно. Човек би трябвало да прави нещата така както иска той. Ти искаш PHP файла да не е на твоя локален компютър, а файла който да четеш да е на локалния компютър. В този случай трябва да задействаш езици които да работят и тук и там. А иначе варианти колко щеш.
PMEmail PosterUsers Website
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (6) 1 [2] 3 4 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0