BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Бай Аз |
Публикувано на: 03-12-2024, 09:43
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 351 Регистриран на: 04.02.21 |
Здравейте! Нещо пак работите много и не пишете тук, хайде ще пусна две теми днес за малко оживление. Напоследък пишат много за този филм за футболиста Георги Аспарухов(Бог да го прости!): "Гунди - Легенда за любовта" Аз харесвам старите български филми от типа: Лавина, Комбина, Всичко е любов, Да обичаш на инат, филмите с Тодор Колев и др. И сега се чудя - струва ли да отидем с жената на кино на този филм? (не съм ходил на кино от много години, откакто водих децата, като бяха малки, на някакъв филм) Нека, който го е гледал - да напише мнение! Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 03-12-2024, 10:01 |
akrachev |
Публикувано на: 03-12-2024, 10:32
|
Име: акрачев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1141 Регистриран на: 27.11.09 |
Филма е много добър. Заслужава си!
-------------------- |
BIGBUGEX |
Публикувано на: 03-12-2024, 23:47
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1728 Регистриран на: 30.11.04 |
Аз пиша така като си изгубя времето с някой филм от замундата. - Заслужава си. Теглете. |
||
thrawn |
Публикувано на: 04-12-2024, 06:38
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3706 Регистриран на: 17.01.17 |
На мен ми го хвалят постоянно. Тъй като не си падам по това да гледам мъже по гащи горещи топка на ливада, ме успокояват, че филма е хубав и ще ми хареса въпреки отношението ми към играта.
Единственото което реално ме спира да го фледам е това, че не харесвам футбол и съм си решил, че не е за мен тоя фулм. |
DarkOne |
Публикувано на: 05-12-2024, 10:46
|
Име: Александър Петков Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 3714 Регистриран на: 30.01.04 |
От колега на който майка му е познавала Гунди разбрах, че филмът е за жената на Гунди (и сценарият е писан от нея). Така че останах с впечатлението, че филмът е:
1. Исторически недостоверен (както се очаква) 2. С елементи на политическо послание за лошия комунизъм 3. Любовен (няма футбол). -------------------- The man who learns only what others know
is as ignorant as if he learns nothing. The treasures of knowledge are the most rare, and guarded most harshly. -- Chronicle of the First Age |
Бай Аз |
Публикувано на: 05-12-2024, 11:57
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 351 Регистриран на: 04.02.21 |
Другата седмица, живот и здраве се каним да го гледаме, и ще пиша после. Обаче нещо друго, което прочетох, ми направи впечатление: Мнението за този филм на известния филмов режисьор Олег Ковачев, (Ковачев е режисьор на документалния филм „Балада за Гунди“, както и на "Легендата 7:2".) Ето какво пише този човек: „Гунди – Легенда за любовта“ със сигурност е най-професионално заснетият филм в българската история на киното. По всички закони на христоматията на това изкуство. Прекрасна операторска работа. Изключителна актьорска игра на главните персонажи. Изпипани комедийни, лирични, романтични и трагични епизоди. Финал, направен така, че да разплаче всички в залата. Този филм ще счупи всички рекорди по зрителски интерес и печалба за продуцентите. Ще се гледа в цял свят, не само от българи, но и от европейци, американци и азиатци. Защото филмът е съвършен продукт на комерсиалното кино. Целият екип заслужава поздравления за вложения труд. Има само един проблем. Да ме извинят моите приятели Иван и Андрей. В този филм го няма Георги Аспарухов. Няма го притеснителния, срамежливия любимец на българския народ. Видях един фукльо, жонглиращ с топката. Видях един обигран сваляч. Но не видях Гунди. Излязох си на трийсетата минута. После зрители ми казаха, че държавна сигурност е убила Георги Аспарухов, филмът го доказвал. Ако и това е вярно, е тъжно, защото истината не трябва да върви по стъпките на народната мълва, нищо, че може би днес е модерно за всичко да се обвиняват ченгетата. Този филм трябваше да се казва просто „Легенда за любовта“. Нямаше да е толкова касов, но щеше да е по-честно спрямо хората, които имат в себе си изграден образ на най-красивия, най-елегантния, най-добрия и най-обичан български футболист“. --------------------------------- След прочетеното реших първо да гледаме документалния филм "Балада за Гунди", има го в YouTube, ето връзка: Кликни тук! Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 05-12-2024, 12:01 |
akrachev |
Публикувано на: 09-12-2024, 13:43
|
||
Име: акрачев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1141 Регистриран на: 27.11.09 |
При положение, че съпругата на Гунди е била консултант за филма, то интересно ти как преценяш, че не е достоверен ? -------------------- |
||
SuN |
Публикувано на: 10-12-2024, 02:16
|
||||
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 13018 Регистриран на: 27.01.05 |
„Една жена казала…” Това мнение е било редактирано от SuN на 10-12-2024, 02:21 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||||
DarkOne |
Публикувано на: 10-12-2024, 09:36
|
||||
Име: Александър Петков Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 3714 Регистриран на: 30.01.04 |
Прекият отговор е в частта, която си изрязал от цитата Мнението на едната жена е че другата жена е променила историята, за да излезе тя в по-добра светлина Лично мен този филм не ме интересува и не съм го гледал, само споделих мнението което съм чул -------------------- The man who learns only what others know
is as ignorant as if he learns nothing. The treasures of knowledge are the most rare, and guarded most harshly. -- Chronicle of the First Age |
||||