BG Development

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблем с мини компютър
fujimaina
Публикувано на: 19-10-2025, 20:17
Quote Post

Име: филип
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Здравейте пичове,

Снабдих се с мини компютър Dell Wyse 7010 . Системата въпреки че е предназначена като терминал ( тоест за свързване с по мощни сървърни системи ) се справя доста добре за мини десктоп система

1. Не мога да оправя проблема с изключването на подобен тип система. Доколкото ми е известно тези системи са предназначени да работят с Windows Embedded Standard 7, Windows Embedded 8 Standard, Wyse Enhanced Linux и ThinOS. Съответно с тях биха се справили по добре с изключването, но при Линукс OS не се получава и трябва да се натисне физическия бутон на компютъра за изключване поне 10 секунди. Въпреки че се изпраща команда за изключване само изписва Power shut down и така стои докато не се натисне бутона.

2. Системата се включва сама при включване в контакта което е странно. По принцип повечето компютри като им дойде тока само присветват за няколко секунди, но тук той направо се включва сам. Знам че тези терминали са предназначени по принцип и за 24 / 7 нон стоп работа , но това дразни понеже ако се спре тока и пак дойда какво става. Рових се в BIOS и по специално Power Recovery Loss Option . Слагах го на Off и last , но не се получава. Мислех за ъпдейт на BIOS, но тези машини са явно изключително трудни за ъпдейт. Вероятно трябва да се търси програматор и прочие, а тези неща не ги разбирам много добре. Какво да правя. Обмислям да посетя сервиз, но не знам колко пари ще ми искат.
PMEmail Poster
SuN
Публикувано на: 20-10-2025, 01:23
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Вземи си разклонител с голямо копче и го изключвай оттам. Само запомни - първо запазваш файловете и после изключващ, а не обратното!

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
fox4o
Публикувано на: 20-10-2025, 06:49
Quote Post

Име:
Ранг: Посетител

Здравейте, и аз имам такава машина с инсталиран DietPi и настроен nextcloud. Системата работи много добре, особено като и добавих вътре един усб вентилатор над процесора. Даже и натоварена държи процесора хладен. Проблема с изключването и яз не съм го разрешил, така че очаквам идеи.

--------------------
PMEmail Poster
fujimaina
Публикувано на: 25-10-2025, 20:28
Quote Post

Име: филип
Ранг: Новопостъпил

Процесора се загрява понякога. Особено като се пусне някое тежко приложение.

При мен има проблем с включването и изключването

За изключването ми казаха това трябва да се въведе
CODE

alias poweroff='su -c "'"systemctl poweroff --force"'"' alias halt='su -c "'"systemctl poweroff --force"'"' alias shutdown='su -c "'"systemctl poweroff --force"'"'

Иначе машинката е перфектна. Просто и е бавен процесора.
PMEmail Poster
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0