BG Development


Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Кои контейнери ползвате на десктопа?
SuN
Публикувано на: 11-01-2018, 00:45
Quote Post


Group Icon
Име: Финто Нешън
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 6053
Регистриран на: 27.01.05



От известно време искам да пускам програмите, които свалям от нета в някакви по-ограничени среди, които да не изискват администриране като за отделни компютри или виртуални машини.

Горе-долу постигнах задоволителен ефект като пуснах firefox-58 през docker, но още не съм намерил начин как да споделя звуковата карта лесно. Не съм много доволен, че нацелих лесно бъг със споделянето на сокет файлове, но няма пръв да хвърля камък по докер за това.

Сега чета, че имало и kubernetes, което може да ползва docker. Имало и Apache Mesos, което можело да ползва предходните две и т.н.

Въпроса е прост. Виртуалните машини са прекалено тежки и неудобни за ползване. Има ли гийкове тука и какво ползвате? icon_smile.gif

Това мнение е било редактирано от SuN на 11-01-2018, 00:55


--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ
Замърсяване на въздуха в София - http://aqicn.org/city/bulgaria/sofia/druzhba/
PMEmail Poster
Top
Fly
Публикувано на: 11-01-2018, 07:58
Quote Post



Име: Димитър Костов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3988
Регистриран на: 02.02.07



Docker се ползва за едно, kubernetes и mesos за друго
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 11-01-2018, 08:53
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2235
Регистриран на: 26.04.05



Аз ползвам App Sandbox на Apple и за сега съм доволен.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
Набухвател
Публикувано на: 11-01-2018, 09:49
Quote Post



Име: Др. Йоткерь
Група: Форумен член
Ранг: Активен

Мнения: 150
Регистриран на: 09.01.18



Контейнерите не са правени за това. Все едно да пътуваш до офиса с трактор -- пак става ама не е като с мерцедеса


--------------------
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 11-01-2018, 09:59
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2235
Регистриран на: 26.04.05



Честно казано с риск да прозвуча тъп и изостанал, нямам идея какво точно правят тея контейнери. До колкото разбрах са някакъв вид виртуална машина.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
lucky
Публикувано на: 11-01-2018, 10:10
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 429
Регистриран на: 05.08.17



Ако говорим за докера, то по-скоро са шаблони някакви. Знаеш какво точно има на тоя шаблон и може да го пуснеш в изолирана среда.

За съжаление аз всеки път като се наканя да разуча Докер, все нещо се осира жестоко. Я файлова система, я драйвери и не сака да работи това. Но това вероятно е защото съм и тъп. Както казва наков. "Не е за прости хора!"
PMEmail Poster
Top
bvbfan
Публикувано на: 11-01-2018, 10:27
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2636
Регистриран на: 08.12.13



QUOTE (lucky @ 11-01-2018, 10:10)
За съжаление аз всеки път като се наканя да разуча Докер, все нещо се осира жестоко. Я файлова система, я драйвери и не сака да работи това. Но това вероятно е защото съм и тъп. Както казва наков. "Не е за прости хора!"

Да не опитваш да го ползваш на Виндовс?


--------------------
QUOTE (Bender @ 23-04-2015, 19:11)
Xamarin: ЛАПАЙ!
Ти: Добре...
PMEmail Poster
Top
ProXy
Публикувано на: 11-01-2018, 10:27
Quote Post



Име: Йордан Иванов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1585
Регистриран на: 25.01.10



Docker е wrapper на LXC, което е най-проосто казано chor-ване на процеси. Не е виртуализация и не забавя. Доста хора си мислят, че това дава някакво секюрити, но всъщност изобщо не е така. Не е това идеята на контейнерите. Основната идея е да се заобиколи проблема когато две приложения разчитат на различни версии на една библиотека.

Това мнение е било редактирано от ProXy на 11-01-2018, 10:28


--------------------
Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live.

https://ivanovyordan.com/
PMEmail PosterUsers Website
Top
Набухвател
Публикувано на: 11-01-2018, 10:34
Quote Post



Име: Др. Йоткерь
Група: Форумен член
Ранг: Активен

Мнения: 150
Регистриран на: 09.01.18



QUOTE (ProXy @ 11-01-2018, 10:27)
Docker е wrapper на LXC, което е най-проосто казано chor-ване на процеси. Не е виртуализация и не забавя. Доста хора си мислят, че това дава някакво секюрити, но всъщност изобщо не е така. Не е това идеята на контейнерите. Основната идея е да се заобиколи проблема когато две приложения разчитат на различни версии на една библиотека.

Не е така.


--------------------
PMEmail Poster
Top
ProXy
Публикувано на: 11-01-2018, 11:08
Quote Post



Име: Йордан Иванов
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1585
Регистриран на: 25.01.10



Кое? Защо?


--------------------
Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live.

https://ivanovyordan.com/
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0