BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Вземане на часове от базата данни с php
woodmonster
Публикувано на: 02-11-2019, 12:41
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 16.03.17



Здравейте имам следния казус:

В базата данни имам следния запис на курсове на градски автобуси:

*Линия - 1*
Славянска 07:00 - Кремък 07:30 ;
Славянска 08:00 - Кремък 08:30 ;
Славянска 09:00 - Кремък 09:30 ;
*Линия - 12*
Динамо 10:00 - Кауфланд 10:30 ;
Динамо 10:30 - Кауфланд 11:00 ;
Динамо 11:00 - Кауфланд 11:30 ;
*Линия - Нова*
Обръщало 16:00 - Кремък 16:30 ;
Обръщало 17:00 - Кремък 17:30 ;
Обръщало 18:00 - Кремък 18:30 ;

Как с php мога да покажа следния резултат:
Линия - 1 - 07:00 - 09:30 (т.е. Линия - 1 шофьорът е карал от 07:00 до 09:30)
Линия - 12 - 10:00 - 11:30 (т.е. Линия - 12 шофьорът е карал от 10:00 до 11:30)
Линия - Нова - 16:00 - 17:30 (т.е. Линия - Нова шофьорът е карал от 16:00 до 18:30)

Да поясня отново - трябва да покажа името на линията и първия и последния час на отделните спирки.


Ако сведа записите само до (например):
Обръщало 16:00 - Кремък 16:30 ;
Обръщало 17:00 - Кремък 17:30 ;
Обръщало 18:00 - Кремък 18:30 ;

Началния и крайния час го вземам със следния код:

CODE

//$document съдържа следната информация:
//Обръщало 16:00 - Кремък 16:30;
//Обръщало 17:00 - Кремък 17:30;
//Обръщало 18:00 - Кремък 18:30;



$ex = explode(";", trim($document, ";"));
   foreach ($ex as $ex_show) {
       $tekst = explode(" - ", $ex_show);
       foreach ($tekst as $tekst_show) {
           $chas_ex = explode(' ', $tekst_show);
           $times[] = $chas_ex['1'];
       }
   }
   rsort($times);

   //инициализиране на началния час
   $startHour = $times[count($times) - 1];
   //тук $startHour = '16:00';

   //инициализиране на крайния час
   $finishHour = $times[0];
   //тук $finishHour = '18:30';








PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 02-11-2019, 13:58
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2607
Регистриран на: 17.01.17



Знаеш ли изобщо какво е база данни и как се ползва?
PMEmail Poster
Top
woodmonster
Публикувано на: 02-11-2019, 14:14
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 14
Регистриран на: 16.03.17



QUOTE (thrawn @ 02-11-2019, 13:58)
Знаеш ли изобщо какво е база данни и как се ползва?

Знам разбира се, но нямам право нищо да пипам по базата данни, а само да покажа резултата както желаят. Мерси!
PMEmail Poster
Top
TrustHavic
Публикувано на: 02-11-2019, 20:51
Quote Post



Име: Станимир
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 404
Регистриран на: 30.04.14



искаше да ти каже че може да ползваш селект заявки за по-лесно обратване/по-бързо а не с пхп
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0