BG Development

Страници: (4) « първа ... 2 3 [4]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Мнение зa дизайн, Фирмен сайт на дизайнерско бюро
HerMuS
Публикувано на: 24-07-2007, 21:41
Quote Post

Име: Деян Улевинов
Група: Потребител
Ранг: Активен

Вижте си файла stages.php и на 46-ти ред, колона 104 вместо "заима" нека бъде "зима". Все пак и малките неща са от значение icon_wink.gif

--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Images
Публикувано на: 24-07-2007, 21:46
Quote Post

Име: Ангел Вачев
Ранг: Новопостъпил

QUOTE (HerMuS @ 24-07-2007, 21:41)
Вижте си файла stages.php и на 46-ти ред, колона 104 вместо "заима" нека бъде "зима". Все пак и малките неща са от значение icon_wink.gif

Благодаря - не го бяхме забелязали icon_confused.gif

--------------------
зимата: зародишът, идеята ...

ФОРМА дизайн
PMEmail PosterUsers Website
Sentinel
Публикувано на: 25-07-2007, 08:43
Quote Post

Име: Цветелин Павлов
Ранг: Старо куче

QUOTE (eXiLe @ 24-07-2007, 19:48)
Става дума (най-вече) за многото файлове използвани при направата на сайта. 20-25 файла, които започват напълно еднакво (инклудва се еднакво съдържание)? Една формичка би спестила много писане.. Съдържанието ви е твърде малко за да цепите всеки байт в отделен файл icon_smile.gif
Синхронизирайте двата таймера. Мен поне ме дразнят така, а уж обичам асинхрона..
Тук да внимават и дизайнерите - къде заминава текста след като се избере член от екипа? Този вакуум, който остава някак дразни, сложете нещо ново или направо оставете текста от началото. Явно другите просто цъкат по хубавите ви колежки, чудя се само аз ли съм го забелязъл icon_wink.gif

..ами всъщност съдържанието се генерира, освен ако не си пробил защитата на сървъра и неси разгледал сорса, не мога да приема забележката ти за кода - незнам какво точно имаш предвид под формичка, но те уверявам, че в кода нямаме нито един ред, който да се повтаря.. а ако имаш предвид че можехме да си спестим различните имена на файловете в заявките - ами .. ще го кажа така - google не обича параметри в url-а ....двата таймера не са синхронизирани да *** **** му да *** ...и се убих да ги синхронизирам, затова ги пренаписвам сега "с начале" icon_smile.gif .. всъщност съм учуден, че чак сега някой обърна внимание на това :-)
За текста на страниците на екипа - чакаме си екипа да си ги напише icon_smile.gif .. демек - пекат се в момента ...

@sky - за какъв копирайт говориш? ...

@Дими - смятам забележката ти за за типографията за резонна, ще измислим нещо по въпроса .. Относно изображенията и текста, там (аз поне) разбирам идеята като "какво казва формата" или "как изображенията говорят" .. не мога да намеря конфликт между тях и текста, напротив, мисля че се допълват логически ... Йерархията е плоска - имаме едно ниво на навигация + две страници със по още едно ниво.. не мисля, че можеш да се загубиш, при наличието само на "два етажа" .. всъщност може би точно въпросната организация ще се затвърди, когато попълним текстовете на въпросните странички - мисля, че точно това те е объркало ...

Факта, че на по-голямата част от критиката отговаряме с "в следващата версия" ме навежда на мисълта, че може би избързахме с представянето, но пък от друга страна ни дарихте с много ценни съвети, закоето отново благодарим! icon_smile.gif

--------------------
The greatest danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we reach it.

Michelangelo

PMUsers Website
eXiLe
Публикувано на: 25-07-2007, 09:44
Quote Post

Име:
Ранг: Почетен член

Ами по това, което видях си представих следната структура:
CODE
require_once("header.php"); //include-ва всички JS и CSS файлове, както и логото и таймера
съдържание //тук за всеки файл различно - картинка и текст, вземат се от БД или са директно описани, една ф-я ги изписва за всичките страници, няма значение..
require_once("navigation.php");

Аз бих направил нещо такова:
CODE
require_once("header.php"); //include-ва всички JS и CSS файлове, както и логото и таймера
извличане на данните //тук един switch, който да обработва една $_POST променлива (google тях не ги мрази),
                               //съдържаща да речем id от БД на цъкнатата страничка. Ако се налага някакво форматиране на данните - пак тука.
съдържание  //съдържанието навсякъде е еднакво, променят се само src/alt/title параметри малко текстове и друго май няма.
                  //Запълвам дупките по тези места, с данните взети от БД малко по-горе и тва е..

Това всичкото в един файл, евентуално бих изнесъл разни функции в отделни файлове, по лесно се намират нещата ако се наложи да се оправя нещо. Всичко си остава добре подредено и лесно за съпорт. Ако дадена страница се омаже трябва да погледна само case-а на дадената страница и/или информацията в БД. Това си е моят начин на работа, на мен по ми допада и ми е по-лесно. Пропускам повтарянето на всичките require_once/include във всеки файл, ако трябва да променям нещо го променям в съдържанието на основния и толкова. Предполагам вие правите същото, ако се наложи да се бута основния лейаут се редактира само една ф-я, която го генерира..

Тааа, това имах предвид. Има и други начини за същото, вероятно сте го измислили по-добре от мен, просто съм се нагледал на copy-paste на еднакъв контент в хиляда файла, надявах се случая да не е същия..

ПП С още малко въображение и мъъъничко AJAX работите може да се доокрасят допълнително. icon_wink.gif
PMEmail PosterICQ
Sentinel
Публикувано на: 25-07-2007, 10:06
Quote Post

Име: Цветелин Павлов
Ранг: Старо куче

QUOTE (eXiLe @ 25-07-2007, 09:44)
Ами по това, което видях си представих следната структура:
CODE
съдържание //тук за всеки файл различно - картинка и текст, вземат се от БД или са директно описани, една ф-я ги изписва за всичките страници, няма значение..

Аз бих направил нещо такова:
CODE
извличане на данните //тук един switch, който да обработва една $_POST променлива (google тях не ги мрази),
                               //съдържаща да речем id от БД на цъкнатата страничка. Ако се налага някакво форматиране на данните - пак тука.
съдържание  //съдържанието навсякъде е еднакво, променят се само src/alt/title параметри малко текстове и друго май няма.
                  //Запълвам дупките по тези места, с данните взети от БД малко по-горе и тва е..

Това всичкото в един файл, евентуално бих изнесъл разни функции в отделни файлове, по лесно се намират нещата ако се наложи да се оправя нещо. Всичко си остава добре подредено и лесно за съпорт. Ако дадена страница се омаже трябва да погледна само case-а на дадената страница и/или информацията в БД. Това си е моят начин на работа, на мен по ми допада и ми е по-лесно. Пропускам повтарянето на всичките require_once/include във всеки файл, ако трябва да променям нещо го променям в съдържанието на основния и толкова. Предполагам вие правите същото, ако се наложи да се бута основния лейаут се редактира само една ф-я, която го генерира..

Тааа, това имах предвид. Има и други начини за същото, вероятно сте го измислили по-добре от мен, просто съм се нагледал на copy-paste на еднакъв контент в хиляда файла, надявах се случая да не е същия..

ПП С още малко въображение и мъъъничко AJAX работите може да се доокрасят допълнително. icon_wink.gif

да, правилно съм те разбрал предния път, но не бях сигурен - за текущата фукционалност единия или другия метод практически са буквално избор на предпочитание .. Аз предпочитам да си разпределям нещата, така че като отворя единия файл да не търся половин час къде е парчето код, което трябва да коригирам - освен това освен стандартните хедър и футър при нас се инклудват и навигация/субнавигация, раздрънкания брояч, съдържанието на няколко стъпки и още няколко неща - например метатаговете са динамични.. аз лично мисля, че имам повече свобода и гъвкавост, когато нещата са разпределени .... по принцип пиша на .NET и може би заради това ме влече да разпределям по файловете .. така или иначе за такава функционалност е наистина въпрос на личен избор ...

--------------------
The greatest danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we reach it.

Michelangelo

PMUsers Website
Lambo
Публикувано на: 14-10-2025, 18:57
Quote Post

Име:
Ранг: Новопостъпил

QUOTE (Sentinel @ 24-07-2007, 11:44)
QUOTE (Didonator @ 24-07-2007, 11:39)
Като идея глаголицата е добре ... но кой от нас чете глаголица ??

от моята гледна точка глаголицата я пуснахме за да я популяризираме един вид .. от гледната точка на графичните дизайнери историята е друга, но ще си спестя да ги цитирам ... причини има, и вярвам че в следващата версия ще излезат наяве ..... всъщност аз наистина мисля че глаголицата е адски красива .... а и не е нужно да я четеш, просто и се наслаждавай icon_smile.gif - тя не носи нова информация - както казах повтаря подзаглавието ..

Тук можете да проверите истински шрифт на Глаголица

Български, азбука - Образът на словото или Знаците, които говорят.

Инсталируем шрифт Глаголица за УИНДОУС .

Инсталирането на шрифта само или шрифта с КЛАВИАТУРНАТА ПОДРЕДБА е необходимо, тъй като има повече букви в азбуката Глаголица , отколкото наличните букви на клавиатурата.

Испански (QWERTY) Клавиатури: https://illusoryworldses.etsy.com/listing/1871645240

Руска стандартна клавиатура: https://illusoryworldses.etsy.com/listing/4297515127

Български (Qwerty) Клавиатури: https://illusoryworldses.etsy.com/listing/4345766093
PMEmail Poster
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (4) « първа ... 2 3 [4]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0