BG Development

Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Преобразуване на текст в говор(реч), Програми(може и ИИ), но да са безплатни!
Бай Аз
Публикувано на: 22-11-2024, 10:51
Quote Post

Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Здравейте!

Някой знае ли (ползвал ли е) програми за преобразуване на текст в говор(реч)?
Те използват машинни гласове.
Мен по точно ме интересуват гласове, които са близки до естествените човешки гласове.
В момента ме интересуват мъжки гласове на английски език.

Аз ползвам безплатната програма Balabolka, ето връзка към нея: Кликни!

Програмата е хубава, но до скоро не можех да намеря по-близки до естествените човешки гласове. Тези които намерих и инсталирах - звучаха ужасно!

В Windows 11 се оказа, че има вграден сравнително добре звучащ мъжки глас - David, и засега използвам него, но скоро ми казаха, че имало по-близки до естествените човешки гласове, генерирани чрез ИИ(изкуствен интелект).
Аз знам, че има такива програми, използващи по-близки до естествените човешки гласове, но тези, които съм намирал досега са все платени.

Въпросите ми са:

1. Някой знае ли такава безплатна програма с гласове, генерирани чрез ИИ(изкуствен интелект)?

2. Някой знае ли откъде могат да се изтеглят още гласове, които са близки до естествените човешки гласове, които да могат да се ползват с програмата Balabolka?

п.с. В краен случай, може да предложите и някоя платена програма, но която не е скъпа, а ако е на абонаментен принцип - да може да се плати само един месец примерно!

Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 22-11-2024, 11:15
PMEmail Poster
akrachev
Публикувано на: 22-11-2024, 12:01
Quote Post

Име: акрачев
Ранг: Почетен член

Аз използвам Speechelo (имаха промоция Lifetime)

можеш да чуеш гласа на d1admin.com

--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Дон Реба
Публикувано на: 22-11-2024, 13:35
Quote Post

Име:

гугъл транслатора има едно бутонче с говорител, него ползвам, на всички езици бачка и е перфектно
PM
Бай Аз
Публикувано на: 22-11-2024, 13:42
Quote Post

Име:

akrachev, довечера ще я погледна и изпробвам тая програма!

QUOTE (Дон Реба @ 22-11-2024, 13:35)
гугъл транслатора има едно бутонче с говорител, него ползвам, на всички езици бачка и е перфектно

Да, но гласът ще може да се избере само от езиците вградени в операционната система, така че това(за моя случай) не е решение!

Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 22-11-2024, 13:45
PMEmail Poster
Антон Яначков
Публикувано на: 22-11-2024, 14:06
Quote Post

Име: Антон Яначков

Най-добрият безплатен четец на текстове е браузера Microsoft Edge. Отвори някаква страница с него и натисни клавишната комбинация Ctrl+Shift+U. След като започне да чете и ти изкара менюто за управление на четенето, можеш да сменяш езиците. Ще се шашнеш колко много и колко добри езици за четене поддържа. Ако при първото четене езиците са малко на брой, затвори браузера и го отвори отново. Така той се обновява и включва всички езици за които Майкрософт си е платил, а те са много. Включително има и доста добри български езици като Борислав и Калина.
Бай Аз
Публикувано на: 22-11-2024, 14:26
Quote Post

Име:

Яначков, това не е ли сходна ситуация както при варианта на дон Реба?

Защото ми се струва, че и при твоя вариант гласът ще може да се избере само от езиците вградени в операционната система, така че това(за моя случай) не е решение!

(Мен не ми трябва избор от много гласове на много езици, а ми трябва мъжки глас на английски език - по-близък до естествения човешки глас, който да звучи добре!)
PMEmail Poster
Антон Яначков
Публикувано на: 22-11-2024, 19:21
Quote Post

Име: Антон Яначков

QUOTE (Бай Аз @ 22-11-2024, 14:26)
Яначков, това не е ли сходна ситуация както при варианта на дон Реба?

Тук са много повече езици и на много по-високо ниво, защото болшинството от тях са платени.
А що се отнася до Balabolka, това е приложение конструирано да работи само с инсталирани на Windows гласове и то не може да чете с гласове инсталирани по сървърите. С други думи то е морално остаряло и отживяло времето си. Време е да скочиш напред и се предполага, че там ще видиш нови и по-интересни неща.
Бай Аз
Публикувано на: 22-11-2024, 22:27
Quote Post

Име:

Първо да допълня нещо важно:

Пропуснах да спомена, че безплатната програма(с безплатни гласове) която търся - трябва да може да конвертира и текст от СУБТИТРИ в аудио файл!

Защото това е едно от нещата, които понякога правя и затова използвам Balabolka!

Другият вариант е да намеря безплатни гласове, които могат да се използват за Balabolka или за друга подобна безплатна програма!
(Или, ако е платена - да има пробна версия, за да съм сигурен, че ще ми свърши работа!)

-----------------------------------------------------------------

Аkrachev, тая програма е доста скъпа и не ми хареса още като видях сайта й. Освен това там пише цена 47$, а като им изпратих имейл ми писаха, че трябва да им платя 53,60$ - а аз не обичам такива измамнически селски номера!
Освен това не видях примерно - къде мога да въведа пробен текст и да чуя как звучат гласовете - ПРЕДИ ДА Я КУПЯ?
С две думи - не е подходяща за мен и за моя случай!
И този глас, към който си ми правил връзка не е ли женски?

Яначков, изпробвах гласовете в браузъра Microsoft Edge, да готино е това, по принцип!
Но за моя случай не става! Защото ми трябва и за конвертиране на субтитри към аудио файл. Именно заради това ползвам Balabolka - тя е идеална за целта и е безплатна!
Освен това гласът, който аз ползвам - David(имаше го и в браузъра Microsoft Edge) звучи по-добре от останалите мъжки гласове на английски език!

Една колежка днес след обед ми каза, че имала свалени безплатни гласове, които могат да се ползват и с Balabolka, и ще ми ги изпрати скоро.
А пък като не ми хареса друг глас повече - ще си карам с тоя, който ползвам сега!

Днес четох за някакви програми с ИИ, които могат да генерират глас от твоя собствен глас, но нямам време сега да се занимавам с това, защото работя по други мои неща.
Освен това и да имам тоя глас, после ще ми трябва програма, която да може да конвертира субтитри към аудио файл с този глас - тоест и гласът да се вгради в нея.

Затова питам, ако някой е правил такова нещо, коя програма и какви гласове е ползвал?

Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 22-11-2024, 22:28
PMEmail Poster
akrachev
Публикувано на: 23-11-2024, 08:07
Quote Post

Име: акрачев

QUOTE (Бай Аз @ 22-11-2024, 22:27)

И този глас, към който си ми правил връзка не е ли женски?

винаги съм предпочитал жени

--------------------
H_A_L_F
Публикувано на: 23-11-2024, 10:49
Quote Post

Име: Антон Банчев

OpenAI имат много евтин TTS който звучи доста добре, на български има малко акцент но не е зле. И цената е колкото позлваш толкова плащаш
1000 букви - цент и половина

пример на български
https://www.icloud.com/iclouddrive/0e4vT6IQ...3T08_43_08-225Z

пример на английски
https://www.icloud.com/iclouddrive/0actzpZu...3T08_43_49-895Z
PMEmail Poster
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0