BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (2) [1] 2 ( Първото ново мнение ) |
Бай Аз |
Публикувано на: 22-11-2024, 10:51
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 346 Регистриран на: 04.02.21 |
Здравейте! Някой знае ли (ползвал ли е) програми за преобразуване на текст в говор(реч)? Те използват машинни гласове. Мен по точно ме интересуват гласове, които са близки до естествените човешки гласове. В момента ме интересуват мъжки гласове на английски език. Аз ползвам безплатната програма Balabolka, ето връзка към нея: Кликни! Програмата е хубава, но до скоро не можех да намеря по-близки до естествените човешки гласове. Тези които намерих и инсталирах - звучаха ужасно! В Windows 11 се оказа, че има вграден сравнително добре звучащ мъжки глас - David, и засега използвам него, но скоро ми казаха, че имало по-близки до естествените човешки гласове, генерирани чрез ИИ(изкуствен интелект). Аз знам, че има такива програми, използващи по-близки до естествените човешки гласове, но тези, които съм намирал досега са все платени. Въпросите ми са: 1. Някой знае ли такава безплатна програма с гласове, генерирани чрез ИИ(изкуствен интелект)? 2. Някой знае ли откъде могат да се изтеглят още гласове, които са близки до естествените човешки гласове, които да могат да се ползват с програмата Balabolka? п.с. В краен случай, може да предложите и някоя платена програма, но която не е скъпа, а ако е на абонаментен принцип - да може да се плати само един месец примерно! Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 22-11-2024, 11:15 |
akrachev |
Публикувано на: 22-11-2024, 12:01
|
Име: акрачев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1129 Регистриран на: 27.11.09 |
-------------------- |
Дон Реба |
Публикувано на: 22-11-2024, 13:35
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 10298 Регистриран на: 11.11.06 |
гугъл транслатора има едно бутонче с говорител, него ползвам, на всички езици бачка и е перфектно
|
Бай Аз |
Публикувано на: 22-11-2024, 13:42
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 346 Регистриран на: 04.02.21 |
akrachev, довечера ще я погледна и изпробвам тая програма!
Да, но гласът ще може да се избере само от езиците вградени в операционната система, така че това(за моя случай) не е решение! Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 22-11-2024, 13:45 |
||
Антон Яначков |
Публикувано на: 22-11-2024, 14:06
|
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3274 Регистриран на: 27.07.16 |
Най-добрият безплатен четец на текстове е браузера Microsoft Edge. Отвори някаква страница с него и натисни клавишната комбинация Ctrl+Shift+U. След като започне да чете и ти изкара менюто за управление на четенето, можеш да сменяш езиците. Ще се шашнеш колко много и колко добри езици за четене поддържа. Ако при първото четене езиците са малко на брой, затвори браузера и го отвори отново. Така той се обновява и включва всички езици за които Майкрософт си е платил, а те са много. Включително има и доста добри български езици като Борислав и Калина.
|
Бай Аз |
Публикувано на: 22-11-2024, 14:26
|
Яначков, това не е ли сходна ситуация както при варианта на дон Реба? Защото ми се струва, че и при твоя вариант гласът ще може да се избере само от езиците вградени в операционната система, така че това(за моя случай) не е решение! (Мен не ми трябва избор от много гласове на много езици, а ми трябва мъжки глас на английски език - по-близък до естествения човешки глас, който да звучи добре!) |
Антон Яначков |
Публикувано на: 22-11-2024, 19:21
|
||
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3274 Регистриран на: 27.07.16 |
Тук са много повече езици и на много по-високо ниво, защото болшинството от тях са платени. А що се отнася до Balabolka, това е приложение конструирано да работи само с инсталирани на Windows гласове и то не може да чете с гласове инсталирани по сървърите. С други думи то е морално остаряло и отживяло времето си. Време е да скочиш напред и се предполага, че там ще видиш нови и по-интересни неща. |
||
Бай Аз |
Публикувано на: 22-11-2024, 22:27
|
Първо да допълня нещо важно: Пропуснах да спомена, че безплатната програма(с безплатни гласове) която търся - трябва да може да конвертира и текст от СУБТИТРИ в аудио файл! Защото това е едно от нещата, които понякога правя и затова използвам Balabolka! Другият вариант е да намеря безплатни гласове, които могат да се използват за Balabolka или за друга подобна безплатна програма! (Или, ако е платена - да има пробна версия, за да съм сигурен, че ще ми свърши работа!) ----------------------------------------------------------------- Аkrachev, тая програма е доста скъпа и не ми хареса още като видях сайта й. Освен това там пише цена 47$, а като им изпратих имейл ми писаха, че трябва да им платя 53,60$ - а аз не обичам такива измамнически селски номера! Освен това не видях примерно - къде мога да въведа пробен текст и да чуя как звучат гласовете - ПРЕДИ ДА Я КУПЯ? С две думи - не е подходяща за мен и за моя случай! И този глас, към който си ми правил връзка не е ли женски? Яначков, изпробвах гласовете в браузъра Microsoft Edge, да готино е това, по принцип! Но за моя случай не става! Защото ми трябва и за конвертиране на субтитри към аудио файл. Именно заради това ползвам Balabolka - тя е идеална за целта и е безплатна! Освен това гласът, който аз ползвам - David(имаше го и в браузъра Microsoft Edge) звучи по-добре от останалите мъжки гласове на английски език! Една колежка днес след обед ми каза, че имала свалени безплатни гласове, които могат да се ползват и с Balabolka, и ще ми ги изпрати скоро. А пък като не ми хареса друг глас повече - ще си карам с тоя, който ползвам сега! Днес четох за някакви програми с ИИ, които могат да генерират глас от твоя собствен глас, но нямам време сега да се занимавам с това, защото работя по други мои неща. Освен това и да имам тоя глас, после ще ми трябва програма, която да може да конвертира субтитри към аудио файл с този глас - тоест и гласът да се вгради в нея. Затова питам, ако някой е правил такова нещо, коя програма и какви гласове е ползвал? Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 22-11-2024, 22:28 |
akrachev |
Публикувано на: 23-11-2024, 08:07
|
||
Име: акрачев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1129 Регистриран на: 27.11.09 |
винаги съм предпочитал жени -------------------- |
||
H_A_L_F |
Публикувано на: 23-11-2024, 10:49
|
Име: Антон Банчев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1553 Регистриран на: 01.03.04 |
OpenAI имат много евтин TTS който звучи доста добре, на български има малко акцент но не е зле. И цената е колкото позлваш толкова плащаш
1000 букви - цент и половина пример на български https://www.icloud.com/iclouddrive/0e4vT6IQ...3T08_43_08-225Z пример на английски https://www.icloud.com/iclouddrive/0actzpZu...3T08_43_49-895Z |
Страници: (2) [1] 2 |