BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
maniaka099 |
Публикувано на: 24-04-2024, 12:20
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 16 Регистриран на: 24.04.24 ![]() |
Здравейте!
Искам да споделя, че в момента търся онлайн приложение или програма, която може да раздели изображение на 6 отделни части, всеки с размер на A4 формат. Целта ми след това е да ги сглобя тези листове в цялостното изображение. Като по този начин се получи нещо като плакат. Това ще ми помогне за един урок които изнасям след няколко дни. Знам че идеята звучи странна, но просто самата материална база на самото учебно заведение е бедна и не успяват да намерят табло или подходящ плакат Пробвах какво ли не. GIMP, inkscape, но нещо не мога да се ориентирам в настройките. Имам цветен принтер и мисля че с малко труд ще се получи нещо. След това ще залепя отделните части с тиксо и готово.„ Кажете ми софтуер и ако може кратко упътване как да бъде направено това. |
devil |
Публикувано на: 24-04-2024, 12:49
|
![]() Име: Ангелов Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1541 Регистриран на: 17.05.04 ![]() |
Ето ти видео инструкция как се прави във Photoshop.
-------------------- |
maniaka099 |
Публикувано на: 24-04-2024, 12:52
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 16 Регистриран на: 24.04.24 ![]() |
Аз нямам Фотошоп. Дори си нямам понятие как се работи с него
Трябва ми нещо по лесно. |
thrawn |
Публикувано на: 24-04-2024, 13:00
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3733 Регистриран на: 17.01.17 ![]() |
Решението ти е меко иазано несериозно.
На колко точно трябва да нарежеш изображението зависи освен от размерът на листа (А4) и от плътността на печат (dpi). Има значение и самия принтер (белите полета които оставя по краищата). Вместо да си губиш времето с товя, отиди в някоя прчатница и си плати да ти отпечатят няколко листа. Нищо чудно, да ти излезе по-евтино отколкото ако сам го направиш, в домашни условия (ще съсипеш бая хартия и тонер, докато го докараш на прилично ниво) |
maniaka099 |
Публикувано на: 24-04-2024, 14:36
|
Просто съм пестелив. Оригиналното табло струва около 50 лв, пък и нямам време да го поръчвам.
Пробвах с разделянето на самото изображение и реално погледнато качеството пада драстично. Дори и да го принтирам и сглобя с тиксо ще е малко странно. Пък и тези софтуери дето са за тази цел не са професионални. То не стига че качеството се губи, пък и се получават бели петна. Колко горе долу ще ми излезе в една печатница да го направят |
thrawn |
Публикувано на: 24-04-2024, 17:55
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3733 Регистриран на: 17.01.17 ![]() |
Ми то зависи какво и къде ще печатиш. Бърза справка в интернет показва цени между 5 и 10 лева на квадратен метър.
|
maniaka099 |
Публикувано на: 24-04-2024, 19:40
|
||
да. точно толкова ми казаха и на мен. Но просто няма да излезе сполучливо - самата хартия не била за това. Най добрия вариант бил готово табло и толкова |
||
thrawn |
Публикувано на: 25-04-2024, 05:48
|
Как значи "хартията не била за това"? Говоря за хартия, защото ти попита за хартия. Реално, в печатниците правят рекламни материали и съответно печатят (брандирад) върху всичко. Просто отиваш и казваш какво на какво искаш да ти се отпечати и те ти казват как може да стане и съответно колко ще ти струва (за питане, пари не взимат). Можеш да намериш дори лазерно рязане, гравиране или 3D обработка на CNC.
Готовото табло за което говориш е направено именно така. Ако ти трябва рамка, можеш или да си купиш готова (да ползваш нещо старо, което не ползвате) и да кажеш в печатницата да мащабират графичните ресурси според нея (не ти трябва да разбираш от фотошоп) или да си купиш профили (кеф ти алуминий, дърво, пластмаса...) и да си направиш рамката сам. Можеш да поставиш отгоре плексиглас или стъкло (а може и направо на него да ти отпечатят ресурсите. Можеш дори да му сложиш подсветка - безконтактните бутони за скрит монтаж струват стотинки... Тук въпросът е до колко си мераклия да го направиш и какви точно умения имаш. |
![]() |
![]() ![]() ![]() |