BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
Plamen-71 |
Публикувано на: 10-07-2023, 17:55
|
Име: Пламен Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 2 Регистриран на: 10.07.23 ![]() |
Ако някой има такъв или откъде може да се намери. Лиценз - свободен. Формат - произволен, за предпочитане текстов, по една дума на ред.
Нещо с 100-те най-често срещани думи в произволен текст на български. Например: да не няма ли че и или но аз ти той ... някой сеща ли се откъде може да се намери? |
dvader |
Публикувано на: 10-07-2023, 21:09
|
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 5085 Регистриран на: 12.07.05 ![]() |
Отиваш на "читанка", теглиш целият Вазов и броиш думите
![]() -------------------- I find your lack of faith disturbing
|
devil |
Публикувано на: 11-07-2023, 18:31
|
||
![]() Име: Ангелов Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1510 Регистриран на: 17.05.04 ![]() |
Баси, това даже и аз го разбрах, но с едно изключение - кой е тоя Вазов??? Много ми е познато това име...май имаше някакъв квартал до иужния парк. Ама не ми се вярва да става въпрос за него. -------------------- |
||
Plamen-71 |
Публикувано на: 12-07-2023, 23:47
|
Име: Пламен Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 2 Регистриран на: 10.07.23 ![]() |
![]() ![]() ![]() Vazov е писал на старобългарски. Под Игото го превеждаха наскоро. Някъде из форумите имаше даже идея да се прочете SA Dictionary ако не бъркам. Но на мен ми трябват първите 100-200 думи само. |
ici |
Публикувано на: 13-07-2023, 11:52
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 18249 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Първите 100-200 думи в:
- в пресата - техническата литература - литературата - юридически текстове - официалните документи - интернет ... Една героиня от една известна книга се оправя само с 30 думи за всички случаи от живота! известен, мрак, ужас, момче, таксо, дебел, груб, целият ти гръб е бял ... ПП. Старобългарски е така нареченият "църковно-славянски". Официалният език в Русия е бил "църковно-славянски", но след това го сливат с "народният" и получават Руски. В България върви обратният процес, по време на възраждането и след освобождението се оказва че липсват много термини, които е нямало как да възникнат защото сме нямали държавност или са използвани арабски, турски или гръцки думи. Всичко това се замества с руски думи. Затова доста юридически документи изглеждат разбираеми за руснаците, но след това се нахакват на Българската граматика и получват културен шок. ![]() Това мнение е било редактирано от ici на 13-07-2023, 11:59 -------------------- Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.
Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп. |
devil |
Публикувано на: 14-07-2023, 22:28
|
||
![]() Име: Ангелов Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1510 Регистриран на: 17.05.04 ![]() |
Елочка Шчукина? ![]() -------------------- |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |