BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (6) 1 2 [3] 4 5 ... последна » ( Първото ново мнение ) | ![]() ![]() ![]() |
johnfound |
Публикувано на: 04-11-2017, 16:50
|
||
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 7166 Регистриран на: 27.05.04 ![]() |
Ако смяташ, че аз съм против прогреса, дълбоко грешиш. Различаваме се само по дефиницията на понятието прогрес. Аз лично чета за разпознаване на говор от 70-те години на 20-ти век. (включително и схеми на устройства за разпознаване на говор) И във всяка книжка и статия, оттогава и до сега, някакви визионери ми обясняват, как в бъдещето ще си командваме компютрите с глас и ще забравим за клавиатурите. Във всеки фантастичен филм ни го показват заедно с другият фетиш на визионерите – комуникатори на китката. Е, сега вече има и разпознаване на говор и телефони на китката. И? Използват ли ги хората? Не. Защо? Защото не са удобни. Нито комуникатора на китката е удобен, нито гласовите интерфейси са удобни. Освен за някои много ограничени ниши. Даже филмчето, което Яначков е снимал с идеята да рекламира гласовите интерфейси, демонстрира именно колко тези интерфейси са неудобни. И съвсем не заради забавянето до гугъл и обратно. -------------------- asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1 |
||
gat3way |
Публикувано на: 04-11-2017, 21:14
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3577 Регистриран на: 22.06.12 ![]() |
Гласовите интерфейси си имат употреба, например в колата. Виж тъпите умни часовници нямат много употреба.
|
Антон Яначков |
Публикувано на: 04-11-2017, 21:56
|
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 936 Регистриран на: 27.07.16 ![]() |
Програмистът, който е създал нашия свят е използвал различни методи на комуникация между различните обекти (животни, хора, растения и дори насекоми). Методите на комунакиция са изключително разнообразни и едва ли мога да ги опиша. Към методите за комуникация попадат: озъбване; разперване на опашка, риене с копито, ръмжене и членоразделна реч на множество езици. Само при хората методите за комуникация са десетки: намигване, перидично хвърляне на поглед, заголване на бедро, усмивки, мимики, говор, писане и така нататък. Все пак, при отговорни комуникации в режим на недостиг на време, винаги се предпочитат гласовите комуникации. Какво би се получило ако в режим на авария на ядрен блок, операторите си комуникираха с SMS. Писмените комуникации имат своите предимства, но те са приложими само в излишък на време. С други думи, когато нещо трябва да се изпълни веднага за предпочитане е гласовата комуникация. Как бихте реагирали при шофиране, ако жена ви, возеща се до вас, ви викне ВНИМАВАЙ или ви изпрати SMS - Внимавай!
Ето защо при желание за постигане на скорост при комуникациите, СЪЗДАТЕЛЯТ е заложил на гласовата комуникация. Не трябва да се смесват комуникации предназначени за работа, с комуникации за развлечение. Ако ползваме компютъра за развлечение, то може да се използват всякакви комуникации. Гласовата комуникация е натоварваща, а писането на съобщения е развлечение. За мен програмирането е развлечение, но за собственика на софтуерна компания си е работа. В общия случай, човек всячески се мъчи да копира решенията на нашия СЪЗДАТЕЛ и това ще предопредели посоката на развитие на комуникациите. |
johnfound |
Публикувано на: 04-11-2017, 22:01
|
![]() ![]() Име: Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 7166 Регистриран на: 27.05.04 ![]() |
Колко часа можеш да говориш?
-------------------- asm32 - Приложно програмиране на асемблер.
Tox: 2B446ADCEC7E180CD4C59391D81D4CAB3E99CA7AE767DB3AB45AF976F8A2050FF071DDB733F1 |
qtakabg |
Публикувано на: 04-11-2017, 22:05
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 936 Регистриран на: 26.02.15 ![]() |
Къде тръгнхаме, къде стигнахме...
|
relax4o |
Публикувано на: 04-11-2017, 22:55
|
||||
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2343 Регистриран на: 04.04.07 ![]() |
Чудно ми е един front-end програмист колко време ще му е нужно да нагласи някой сложен дизайн с гласови команди. А да намества различни елементи, както и да направим сайта риспонсив.
А като намести единия елемент и му се размести другия, та пак ще трябва да търсим с мишката къде е точно, за да почнем да нагласяме него. Доста по-бързо ще го направя с писане, отколкото с такива гласови команди, които са хардкоднати. А и с тази скорост, с която разчита гласа, аз ще се побъркам. IDE-то ще ми запълва доста по-бързо това, което искам да направя, отделно че мога да си напрвя отделни snippet-и, които мога да добавям с написване на 2-3 букви за части от секундата, докато гласовото разпознаване докато не стане мигновено, файда няма. -------------------- Бисери :D
|
||||
gat3way |
Публикувано на: 04-11-2017, 23:13
|
![]() Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3577 Регистриран на: 22.06.12 ![]() |
Нищо не разбираш, кода ще го пише изкуствен интелект, а ти ще се изживяваш като шефче, ще му казваш "айде сега това го бутни малко по-нагоре" и "искам това като го кликнеш да се разпъва ей така". Сега въпросът е само какъв е смисъла от програмисти при положение че има достатъчно шефчета, ама това е друг въпрос.
|
SuN |
Публикувано на: 04-11-2017, 23:18
|
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 7920 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
А, не! Въпроса е - Така и така ще ги уволним след Х години, защото ще са непотребни, но трябва ли да им плащаме заплатите дотогава? Или може и сега да ги разкараме.
С новостите в софтуерната индустрия мисля, че доста програмисти ще си изгубят работата съвсем скоро. ![]() |
ici |
Публикувано на: 04-11-2017, 23:18
|
![]() ![]() Име: Ивайло Илчев ики Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 16053 Регистриран на: 06.06.04 ![]() |
Говоренето е измислено от жените (не се бъзикам!). То не е било свързано с добив на храна или защита, първата му функция е била ЛЪЖАТА (не се бъзикам!). Като слушате какво си говорят жените, а после мъжете ТУК, докато не видите точно какво става наистина, не можете да го повторите. Представете си че описвате на компютъра да нарисува Мона Лиза! С говорене става ТОВА.
-------------------- Reading undefined locations provides undefined data.
|
SuN |
Публикувано на: 04-11-2017, 23:37
|
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 7920 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
Може би това ще спомогне за увеличаване на броя на жените в STEM.
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |