BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Изпълняване на случаен код
EasyThe
Публикувано на: 24-11-2015, 18:42
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 24.11.15



Здравейте.
Правя си тук една програмка на Visual Basic 2010 Express и се чудех има ли начин при натискане на бутон да се изпълни случаен код от примерно 10 кода?
Идеята е примерно ако се играе някаква игра на думи и като натисна този бутон да покаже случайна буква от думата?
Благодаря предварително icon_smile.gif
PMEmail Poster
Top
miron
Публикувано на: 24-11-2015, 18:56
Quote Post



Име: Мирослав Николов
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 611
Регистриран на: 26.04.05



Потърси информация за Rnd
PM
Top
EasyThe
Публикувано на: 24-11-2015, 19:33
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 24.11.15



А има ли начин да изпълнява само по една функция на клик?
PMEmail Poster
Top
ivan84
Публикувано на: 24-11-2015, 20:32
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 8170
Регистриран на: 01.04.11



Че то по колко се изпълняват?
PMEmail Poster
Top
EasyThe
Публикувано на: 24-11-2015, 20:41
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 24.11.15



10...
Измислих го май icon_lol.gif
CODE
iCount = iCount Mod 10
           iCount = iCount + 1
           If iCount = 1 Then
               TextBox14.Text = "Т"
           ElseIf iCount = 2 Then
               TextBox2.Text = "Е"
           ElseIf iCount = 3 Then
               If TextBox5.ForeColor = Color.Black Then
                   TextBox5.Text = "К"
               End If
           ElseIf iCount = 4 Then
               TextBox13.Text = "С"
           ElseIf iCount = 5 Then
               TextBox9.Text = "И"
           ElseIf iCount = 6 Then
               TextBox3.Text = "М"
           ElseIf iCount = 7 Then
               TextBox7.Text = "А"
           ElseIf iCount = 8 Then
               TextBox4.Text = "О"
           ElseIf iCount = 9 Then
               TextBox8.Text = "Т"
           ElseIf iCount = 10 Then
               TextBox10.Text = "Ч"
           End If
PMEmail Poster
Top
miron
Публикувано на: 25-11-2015, 12:09
Quote Post



Име: Мирослав Николов
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 611
Регистриран на: 26.04.05



@EasyThe: Спред мен ти липсват знания за Visual Basic пък и за програмирането като цяло.
Горната програма не отваря буквите случайно, а винаги в определен ред. Ако беше ползвал Rnd щеше да получиш това което искаш. Множеството ElseIf могат да се заменят с switch/case.

Редакция:
Всъщност, може би си ползвал Rnd. Не съобразих, че присвояването на стойност на iCount не си го публикувал. Помислих че просто увеличаваш с единица. Ок, забележката за случайността отпада. Но все пак, бих го написал с switch/case.

Това мнение е било редактирано от miron на 25-11-2015, 12:38
PM
Top
RoYaL
Публикувано на: 25-11-2015, 12:13
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 862
Регистриран на: 21.08.05



И на мен ми липсват познания по VB, ама iCount как сме сигурни, че не е генерирана случайно от 0 до 100 с Rnd?
PMEmail Poster
Top
ivan84
Публикувано на: 25-11-2015, 12:17
Quote Post



Име:
Група: Форумен член
Ранг: Почетен член

Мнения: 8170
Регистриран на: 01.04.11



QUOTE (RoYaL @ 25-11-2015, 13:13)
И на мен ми липсват познания по VB, ама iCount как сме сигурни, че не е генерирана случайно от 0 до 100 с Rnd?

Заради деленето по модул 10. Каквото и число да му подадеш, то резултатът от операцията ще е число м/у 0 и 9
PMEmail Poster
Top
RoYaL
Публикувано на: 25-11-2015, 12:23
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 862
Регистриран на: 21.08.05



QUOTE (ivan84 @ 25-11-2015, 12:17)
QUOTE (RoYaL @ 25-11-2015, 13:13)
И на мен ми липсват познания по VB, ама iCount как сме сигурни, че не е генерирана случайно от 0 до 100 с Rnd?

Заради деленето по модул 10. Каквото и число да му подадеш, то резултатът от операцията ще е число м/у 0 и 9

Това го видях. А до колкото разбрах авторът и това иска - число между 1 и 10. Затова предположих, че е изгенерирал случайно число между 0 и 100, после го а е моднал с 10 и после е добавил 1 и така е симулирал число между 1 и 10.
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0