BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Visual Basic 2010 MsgBox, msgbox
danchoan
Публикувано на: 31-01-2014, 13:54
Quote Post



Име: митко стефанов
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 1
Регистриран на: 31.01.14



Здравейте, как мога да направя месидж бокс на вб 2010 като тези в клипа? (1.08 минута)
PMEmail Poster
Top
wqw
Публикувано на: 31-01-2014, 15:58
Quote Post


Group Icon
Име: Владимир Висулчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 5877
Регистриран на: 10.06.04



Мммтрудно можеш да сковеш подобна грозотия... мисля.

cheers,
</wqw>


--------------------
PMEmail PosterUsers Website
Top
void*
Публикувано на: 31-01-2014, 16:41
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Посетител

Мнения: 79
Регистриран на: 02.04.13



QUOTE (wqw @ 31-01-2014, 15:58)
Мммтрудно можеш да сковеш подобна грозотия... мисля.

cheers,
</wqw>
icon_lol.gif

Все пак, човекът пита за анимирането на формата при показването й.

@danchoan прегледай класа DoubleAnimation

Това мнение е било редактирано от void* на 31-01-2014, 16:41


--------------------
"Follow your bliss and the universe will open doors for you where there were only walls."
― Joseph Campbell
PMEmail Poster
Top
regivo
Публикувано на: 10-04-2015, 14:00
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 4
Регистриран на: 10.04.15



Според мен този "MsgBox" е отделна форма.
Рамката я махаш по следния начин:
CODE
Me.FormBorderStyle = System.Windows.Forms.FormBorderStyle.None

Фона:
CODE
Me.BackColor = System.Drawing.Color.Blue

Самата поява на формата може да я направиш със Sub процедура, извиквана при събитието "Load" на формата. Взимаш координатите на основната форма и задаваш цикъл, който да ти променя координатите на изкачащата форма. За начални координати взимаш:
по ос X: (X pos. на другата форма + дължина на другата форма)
по ос Y: (Y pos. на другата форма + това сам си го определяш)
движението е по ос Х само, и става, като променяш Х позицията на изкачащата форма в цикъл for, примерно.
Едит#1: задай някаква пауза в цикъла по този начин: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/d00bd51t.aspx

Това мнение е било редактирано от regivo на 10-04-2015, 14:02
PMEmail Poster
Top
0 потребители преглеждат тази тема в момента (0 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0