BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
edelvais |
Публикувано на: 02-02-2024, 13:14
|
||||
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 3 Регистриран на: 22.12.23 |
Здравейте, Първо трябва да уточня че работя на Линукс Минт и това ми е любимото дистро. Работи бързо, но сега имам проблем. Закупих си принтер Canon Pixma TR4650. Нещо не успява да се стартира под Линукс.Четох малко по форумите , но нищо не успявам да разбера. Принтера се свързва с настолния компютър посредством LAN кабел ( досега съм ползвал само USB ) Успях от сайта на производителя да си изтегля драйвера. Само че пакета не е deb, а е tar.gz. Успях да го разархивирам и стига до едно положение с някаква проверка. В терминала се появява следното.
в крайна сметка стигам до това .
оказва се че нещо не успява да го разпознае според мен или трябва да си купя един стандартен usb кабел и това. С тези ЛАН кабели е трудно. Ситуацията още повече е трудно след като не успях да му намеря хубаво упътване. Това мнение е било редактирано от edelvais на 02-02-2024, 13:18 |
||||
relax4o |
Публикувано на: 02-02-2024, 14:20
|
||||
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2826 Регистриран на: 04.04.07 |
ЛАН кабела от принтера го бучни в рутера, не в твоя компютър, ако искаш да го ползваш посредством вътрешната мрежа. Ако не, използвай USB.
Това мнение е било редактирано от relax4o на 02-02-2024, 14:20 -------------------- Бисери :D
|
||||
edelvais |
Публикувано на: 04-02-2024, 00:16
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 3 Регистриран на: 22.12.23 |
Направих го и стана. Намерих хубав usb кабел и тръгна всичко с малко настройки от моя страна. Принтера се оказа добър, но нещо не мога да му свикна. Принтира , но със сканирането прави проблеми |
||
deam0n |
Публикувано на: 13-02-2024, 15:48
|
||||
Име: Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 145 Регистриран на: 12.09.05 |
На мене много рядко ми се налага да сканирам нещо и съм си свалил на айфона едно приложение - Adobe Scan.. много добре работи. Сканира ги с камерата все едни на скенер си ги сканирал. |
||||
SuN |
Публикувано на: 13-02-2024, 23:59
|
||||||
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12906 Регистриран на: 27.01.05 |
Тази програма шпионира ли яко? Че трябва да сканирам едни книги и се чудя как... Иначе съм чувал, че скенерите вадят по-добра резолюция дори от камерите на флагмански телефони. Не съм сигурен, защо на човек би му трябвало повече, но за заинтересованите тази разлика може да е ключова. Това мнение е било редактирано от SuN на 14-02-2024, 00:01 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||||||