BG Development


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Отиване на позиция
midjis
Публикувано на: 08-05-2018, 04:39
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 438
Регистриран на: 27.11.06



Как се прави така, че при натискане на бутон се отива на избрана позиция в HTML страница?


--------------------
Съвършенството е моята цел.
PMEmail Poster
Top
hristonev
Публикувано на: 08-05-2018, 07:19
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 414
Регистриран на: 19.09.17



anchor tag
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 08-05-2018, 08:21
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1236
Регистриран на: 21.02.18



QUOTE (midjis @ 08-05-2018, 04:39)
Как се прави така, че при натискане на бутон се отива на избрана позиция в HTML страница?

даваш там някакво ИД на елемента и отиваш на #ИДто


--------------------
Напред! Живота е сраженье! Напред! И прав всегда ходи!
Напред, макар към поражение! Ако ще паднеш, прав падни!
---
Raw, and untamed in spirit, We chew this world and Spit it out
---
Challenge my own world to chaos
---
Im not intimidated by the good looking ones, it's the ugly ones that scare the shit out of me
PMEmail PosterUsers Website
Top
Антон Яначков
Публикувано на: 08-05-2018, 20:06
Quote Post



Име: Антон Яначков
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 695
Регистриран на: 27.07.16



QUOTE (midjis @ 08-05-2018, 04:39)
Как се прави така, че при натискане на  бутон се отива на избрана позиция в HTML страница?

Въпросът е неясен. Каква позиция визираш. Мишката ли да отиде на определена позиция в документа, фокуса ли да се премести в даден обект, скрола на документа ли да се премести на дадена позиция, да превъртиш документа до даден текст или нещо друго?
А също така е редно да уточниш езика, с който искаш да постигнеш ефекта.
PMEmail PosterUsers Website
Top
JanBirdX
Публикувано на: 08-05-2018, 20:17
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1532
Регистриран на: 21.02.05



QUOTE (Антон Яначков @ 08-05-2018, 20:06)
А също така е редно да уточниш езика, с който искаш да постигнеш ефекта.

С Brainfuck искам да го постигна.
PMEmail Poster
Top
midjis
Публикувано на: 09-05-2018, 07:52
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 438
Регистриран на: 27.11.06



Става дума за това:Натискам един от множество бутони във формуляр, чрез submit, формата отива да се обработва в .php файл, където чрез - header("location: pok_spr.php"); се връща на същата позиция на страницата (скрола на документа) на която се намира натиснатият бутон.

п.с.
Извинявам се за поставената неясно тема!

Това мнение е било редактирано от midjis на 09-05-2018, 07:55


--------------------
Съвършенството е моята цел.
PMEmail Poster
Top
samominavam
Публикувано на: 09-05-2018, 07:55
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Активен

Мнения: 214
Регистриран на: 22.08.17



Прочети за Ajax, мисля е по-разумно решение -
https://www.w3schools.com/js/js_ajax_intro.asp
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 09-05-2018, 07:59
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1795
Регистриран на: 17.01.17



Ами посочи си ID -то на елементът които искаш да селектираш, и съответно го посочи в хедърът който връщаш.

жокер
CODE
https://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=50363&st=0&#entry438039


Това мнение е било редактирано от thrawn на 09-05-2018, 08:00
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2018 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0