BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (28) [1] 2 3 ... последна » ( Първото ново мнение ) |
Антон Яначков |
Публикувано на: 22-07-2024, 21:23
|
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3233 Регистриран на: 27.07.16 |
Очаквам войната в Украйна скоро да се премести в България. Нашите управници тихомълком отново са сглобили сериозен гаф, който ще остави маса българи без коли. Днес отивам на технически преглед и момчетата ми казват, че от днес работи нов софтуер и много вероятно е да излезе, че колата ми е технически неизправна. Оказа се действително, че колата ми е неизправна, защото не покрива нормите евро 4, а по талон е точно евро 4. Когато ги попитах и сега какво правим, те ми отговориха, че трябва да си подменя катализатора. Отидох на друго място и от там ме отпратиха, като казаха, че новия софтуер работи от днес и нищо не могат да направят. По интересно е, че пред мен мина един дръгел, който димеше за страх, но той по документи нямал евро и отговарял на нормите съответстващи на талона му. Тоест никакви норми.
Истинското шоу започна когато започнах да си търся нов катализатор. Оказа се, че има но в Англия в Полша, но не и в България. Наложи се да ангажирам синковците да ми намерят катализатор. Представям си какъв бъркоч се заформя, когато всяка втора кола няма да отговаря на посоченото в документите й евро. Интересно ми е след колко хиляди километра пробег новата кола спира да отговаря на посоченото в документите й евро? |
SuN |
Публикувано на: 22-07-2024, 22:16
|
||
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12907 Регистриран на: 27.01.05 |
Вместо да гледаш другите какво правят, бъди за пример и карай електричка! (но не тротинетка) -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||
vallentin |
Публикувано на: 23-07-2024, 14:58
|
Име: Валентин Василев Група: BG Dev модератори Ранг: Почетен член Мнения: 2578 Регистриран на: 03.02.04 |
По-добре вместо да кара електричка, да се вози на електричката - сиреч на тролея. То това е и крайната цел да "еко" нормите, да лишат хората от личен транспорт.
-------------------- For I am a man who knows whats pain, and loneliness and struggle,
Yet thats no reason to complain, but help, some other's toddle. ___ |
Delegate |
Публикувано на: 23-07-2024, 15:23
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2711 Регистриран на: 30.05.09 |
Няма тролей от Кюстендил до Козлодуй, ното вътре в тия градове.
Оня професор-синоптик по бтв, Рачев ли беше каза, че тия жеги са предимно в резултат на човешката дейност и в частност автомобилния транспорт. Най-бързо ще се охлади Земята, ако спрат ненужните вояжи с личните авомобили, а хората се насочат към алтернативни видове транспорт. Другото решение е да намалеят рязко хората и тогава няма да има нужда нито от лични коли, нито от решения с алтернативен транспорт. |
Антон Яначков |
Публикувано на: 23-07-2024, 15:48
|
Име: Антон Яначков Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 3233 Регистриран на: 27.07.16 |
Сутринта си взимам катализатора от Еконт и се заговарям с момчето, което ми го дава. Той ми казва, че е прочел как Мерцедес на 5 години, по който нищо не е правено, не може да покрие нормите и го връщат на прегледа. Нещата започват здраво да загрубяват. Има ли ЕКО, значи има лоби, което иска да печели повече от това, което печели в момента. Сега си задавам въпроса - ако преди техническия преглед тази година се изръся за катализатор 300 лв и 100 лв за нова ламбда сонда, то това гарантира ли ми, че след една година няма отново СО да е една стотна над допустимата граница? Ето защо предприемчиви българи са започнали да предлагат катализатор под наем за преминаване на технически преглед.
|
Delegate |
Публикувано на: 23-07-2024, 19:14
|
Име: Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 2711 Регистриран на: 30.05.09 |
Какъв точно е тоя Мерседес, да не си взимаме.
Чувам, че дори бензиновите коли покривали по-трудно CO2 изискванията дори да са сравнително нови. Едва ли се търси чиста екология в упражнението. Не се споменава нищо за LPG колите, нито се стимулира и /или облекчава ползването им. Известно е, че са значително по-еко френдли от чистия бензин или дизела. Пропан-бутана е толкова бездимен, че можеш да си готвиш на газовия котлон вкъщи на затворени прозорци колкото си искаш и нито тенджерата ще се опуши, нито стаята.Може би дизела бие LPG-то по някои показатели, като CO2 на изминат километър, но губи по редица други. Някои авто-производители предлагат вече само чисти пропан-бутанови коли, като ги именоват под някакви леко маркетингови наименования, като ECO-G и др. Практикува се и турбиниране на малки кубатури трицилиндрови, безнинови моторчета за да се намали уж градския "карбон футпринт". Това мнение е било редактирано от Delegate на 23-07-2024, 19:23 |
Антон Яначков |
Публикувано на: 23-07-2024, 20:09
|
||
Така е, но ношите олигофрени искат да покриваш нормите на бензин, нищо че караш на газ: https://telegraph.bg/biznes/novini/haosyt-p...telegraf-422159 |
||
Антон Яначков |
Публикувано на: 23-07-2024, 20:30
|
||
Проблемът е, че технически неграмотни хора взимат ключови решения. Ако една кола е произведена да покрива даден стандарт, то тя го покрива в момента на продажбата, но след определен пробег, в резултат на естествени физични закони действащи тук на Земята, същият автомобил престава да покрива нормите за стандарта за който е произведен. И това е толкова естествено, колкото естествено е остаряването за всяка жива и нежива материя. Ако някой си мисли, че като в талона на колата му пише 150 конски сили, то задължително колата му ги има тези конски сили. Да тя ги е имала, но като нова. По време на експлоатацията, в резултат на триенето и поява на луфтове между сегментите и стените на цилиндрите, колата губи постепенно своята мощност, но това не я прави технически негодна. Е кой идиот заложи в софтуера на годишния технически преглед, че кола произведена за даден стандарт ще съхранява техническите си показатели вечно. А може би целта е купуваш нова кола, караш я две години и като задръсти катализаторите си и я изхвърляш на боклука от еко съображения. А има ли на идея този същия еко идиот, колко вредни емисии са били изхвърлени в атмосферата, за да се произведе този еко автомобил, който ще се кара само 2 години. Ей, точно за това е вредно технически неграмотни хора да се допускат до властта. Малко се чете, малко се мисли и много се греши. |
||
vallentin |
Публикувано на: 23-07-2024, 22:39
|
Име: Валентин Василев Група: BG Dev модератори Ранг: Почетен член Мнения: 2578 Регистриран на: 03.02.04 |
Няма еко идиоти, има програма за депопулация, деиндустриализация и дехуманизация на човечеството, официално приета от ООН под имената Agenda 21 и Agenda 2030. Работи се по тази програма и всякакви еко дивотии само служат за параван на реалните цели.
-------------------- For I am a man who knows whats pain, and loneliness and struggle,
Yet thats no reason to complain, but help, some other's toddle. ___ |
Delegate |
Публикувано на: 24-07-2024, 12:05
|
На Agenda 21, гвоздея на програмата Ковида ли беше ? Какъв ли ще е грездея на Адженда 2030..
|
Страници: (28) [1] 2 3 ... последна » |