BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (24) [1] 2 3 ... последна » ( Първото ново мнение ) |
Mitashki |
Публикувано на: 16-05-2004, 23:58
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 17 Регистриран на: 07.02.04 |
Тъй, като в доста от темите срещам този въпрос, сметнах за необходимо да го обобщим в една единствена тема, където да споделим опит.
Та значи - аз лично съм много доволен от две книги: "С - Практически самоучител" и "С++ - Практически самоучител" на Хърбърт Шилдт - по 12 лв. всяка. (ако не знаете С - втората не върши работа без първата) Препоръчвам на тези, които започват, да не започват направо с книги за С++, защото някои от тях са писани само за хонорар и дават повърхностни познания - нито една тема не е засегната в дълбочина. Освен това, за да си автор на такава книга не е достатъчно само да разбираш добре съответния програмен език, а и да имаш добри педагогически способности. Смятам, че не всички автори ги имат. Или работят само за пари без да търсят резултат. Книгите, които препоръчвам не допускат, че вече знаеш някакъв език и не правят непрекъснато сравнения с Паскал или Бейсик (както някои други), а започват от "А и Б". Особено тази за С. Този, който иска да знае С++ трябва да бъде компетентен по С, иначе изучаването направо на С++ е много по-трудно и бавно. И накрая - доста пълних гушата на "СофтПрес" и др. докато намеря каквото ми трябва. Не го правете и вие. Good luck! |
NIKITA |
Публикувано на: 17-05-2004, 00:46
|
Име: Васил Антонов Група: VIP Ранг: Почетен член Мнения: 2765 Регистриран на: 01.02.04 |
Малко се отмятам от темата, но се замислих, че за да се направят революционни програми трябва да си гениален програмист (ex. Линус Торвалдс), а какъв човек трябва да си, за да създадеш език за програмиране ... рядко ги прави сам човек, но все пак ...
-------------------- market-UV.net - пиши невидими пищови, маркирай ценни предмети, документи, банкноти.
Поръчка по Интернет или телефона, доставка за цяла България: -> комплект COOL - 14.30 лв -> UV мастило - 12.90 лв -> Химикалка с навиваемо листче - 6.50 лв |
b081 |
Публикувано на: 17-05-2004, 11:19
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 27 Регистриран на: 16.05.04 |
Смятам за редно да споменем още:
"Програмният език C" на Керниган и Ричи (второ издание; издание на ЗеСТ прес); "Програмният език C++" на Бьорн Строустроп (специално? издание в два тома; издание на ИнфоДар), и "Ефективен C++" на Скот Майерс (второ издание; издание на ЗеСТ прес). Очаква се да пуснат и "По-ефективен C++" на Скот Майерс. -------------------- "Only those who try will become." -- Kimahri Ronso
|
Nick |
Публикувано на: 17-05-2004, 12:31
|
Име: Никола Павлов Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 2082 Регистриран на: 30.01.04 |
-------------------- |
DarkOne |
Публикувано на: 17-05-2004, 13:08
|
Име: Александър Петков Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 3713 Регистриран на: 30.01.04 |
Има и още една книга, "Алгоритми на С", тя е подобна на "Програмиране = ++Алгоритми". Трябва обаче да направим разликата - тези две книги са за алгоритми и използват С, а практическите самоучители, за които каза Mitashki, учат на синтаксиса на С/С++.
И като сме заговорили за книги, сещам се за книгата, от която аз учих С++ - "С++ Библия" на Ал Стивънс (издавана от АлексСофт). Единствената ми забележка към тази книга е, че преводът е ужасен (понякога ако преведете дадено изречение буквално на английски, то става доста по-ясно), за щастие има достатъчно сорс, с помощта на който да се ориентирате. Всъщност тази книга е доста подробна и е много добра за reference, когато човек се сблъска с някои по-особени положения. Разделена е на 5 части: 1. Езикът С++ 2. Работа с класове 3. Стандартната библиотека на С++ 4. STL 5. Специални теми на С++ За мен най-полезна беше част втора, обектно-ориентираното програмиране е обяснено много нагледно. -------------------- The man who learns only what others know
is as ignorant as if he learns nothing. The treasures of knowledge are the most rare, and guarded most harshly. -- Chronicle of the First Age |
H_A_L_F |
Публикувано на: 17-05-2004, 21:30
|
Име: Антон Банчев Група: Потребител Ранг: Почетен член Мнения: 1553 Регистриран на: 01.03.04 |
За C# мога да препорачам много добра книга -
http://books.bg/book.php?ISBN=9546851620 Хубавото е че обясняват всичко бавно, и разбираемо. Не наблягат на e enviorment-а (visual studio-то) а на самото писане на код... Книгата е 1 том и според мен е най-доброто което може да се намери...(е лично мнение де) |
Мордет |
Публикувано на: 20-05-2004, 19:54
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 3 Регистриран на: 20.05.04 |
Подписвам се под думите на DarkOne за "С++ Библия" - чудесна книга за начинаещи. За по-напреднали, препоръчвам C++ Primer на Lippman.
|
timberwatch |
Публикувано на: 27-06-2004, 12:41
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 4 Регистриран на: 18.04.04 |
Аз сега уча си шарп(С#) и за мен най-добрата книга е:
O'Reilly - Programming C Sharp (3rd edition) само дето не я намерих на български никъде... за тези които знаят ангкийски добре е (според мен) най-добрата Редактирано от DarkOne |
Deegan |
Публикувано на: 24-08-2004, 11:51
|
Име: Сеслав Лазаров Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 95 Регистриран на: 24.08.04 |
Аз лично бих ви препоръчал на Магдалина Тодорова "Програмиране на С++" от издателство Сиела. Книгите са в две части много добре са написани (поне на мен ми харесва). И двете книги струват по 8,90 лв.
|
Metalmax |
Публикувано на: 24-08-2004, 19:45
|
Име: Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 148 Регистриран на: 20.07.04 |
И аз като Deegan ги препоръчвам горещо.
Само че си трябва и нещо допълнително. -------------------- I don't need to "get a life".
I'm gamer. I have lots of lives. |
Страници: (24) [1] 2 3 ... последна » |