BG Development


Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Моля помогнете вярвам, че има добри хора, Задача C++ (заготовката е прикачена)
Slain
Публикувано на: 05-01-2019, 20:45
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 05.01.19



Ще бъда страшно благодарен icon_smile.gif

Дефиниран е клас Window, всеки обект от който представя
прозорец върху монитора, т.е. правоъгълник със страни, успоредни на страните на
монитора. Членовете-данни са 4 (left, right, top, bottom) и съдържат координатите
(целочислени, в пиксели) съответно на четирите страни на правоъгълника. Прозорецът
заема пространство по оста x в интервала [left, right) и по оста y в интервала [top,
bottom). Дефинирани са следните методи на класа:
Конструктор, инициализиращ координатите;
Операция &, която връща сечението на два прозореца. Ако сечението е празно,
резултатът е фиктивен прозорец, всички координати на който са равни на 0;
c_left(), c_right(), c_top(), c_bottom() – методи за достъп, които връщат съответните
координати;
translate(int, int) – транслира прозореца на вектор, зададен от параметрите, без да го
завърта или да променя големината му;
changeWidth(int) – променя ширината на прозореца с указаната в параметъра
стойност, променяйки само координатата right и запазвайки останалите три. Не е
възможно промяната да доведе до изчезване или „обръщане“ на прозореца;
changeHeight(int) – променя височината на прозореца с указаната в параметъра
стойност, променяйки само координатата bottom и запазвайки останалите три. Не е
възможно промяната да доведе до изчезване или „обръщане“ на прозореца.
Вашата задача е да дефинирате производен клас на Window с име ColWindow. Той
трябва да наследи всички свойства на Window, като към тях се добави още и цвят на
прозореца. Цветът да се съхранява в скрит член-данна от тип int.
Дефинирайте следните публични методи на клас ColWindow:
Конструктор с пет целочислени параметъра, инициализиращ координатите и цвета
(параметрите му да следват в реда left, right, top, bottom, color);
Предефинирана операция &, която връща сечението на два прозореца. Това да
става по съвсем същия начин, както и в основния клас Window с допълнението, че
цветът на сечението трябва да съвпада с цвета на десния операнд, който се разглежда
като поставен „отгоре“ прозорец. Не копирайте кода от Window:: operator &, а просто
извикайте този метод;
c_color() – метод за достъп, който връща цвета на прозореца.
Във функцията main е написан кратък тестов код, който при правилна работа би
трябвало да напише на конзолата:
left = 30
right = 130
top = 220
bottom = 260
color = 4080c0
Бонус!
Можете да получите до 2 точки над максималните 6, ако направите метода
Window::operator & виртуален (за целта трябва да модифицирате дефиницията на
основния клас). Не забравяйте за нуждата от виртуален деструктор в този случай




Прикачен файл ( Брой сваляния: 24 )
Прикачен файл  main.cpp
PMEmail Poster
Top
Gamma Goblin
Публикувано на: 05-01-2019, 21:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 1709
Регистриран на: 21.02.18



250 лв


--------------------
Бе наш този свят преди да дойде човекът и нямаше място за богове
Отново ще бъде, но само че нека човешкият род да ги прибере
Изсъхват морета рушат се скалите, луната завинаги да свети ще спре
Ще паднее Господ Бог от звездите и всичко що диша в този ден ще умре
Тогава земята ще стане на пепел, свидетели ще бъдат само пясък и жар
И никой не ще помни дали нявга е светил ликът на отреченият бивш господар
PMEmail PosterUsers Website
Top
purjola
Публикувано на: 05-01-2019, 21:47
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2201
Регистриран на: 18.10.11



QUOTE (Gamma Goblin @ 05-01-2019, 22:35)
250 лв

249

Това мнение е било редактирано от purjola на 05-01-2019, 21:47
PMEmail Poster
Top
dvader
Публикувано на: 05-01-2019, 22:27
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 4248
Регистриран на: 12.07.05



248,50


--------------------
I find your lack of faith disturbing
PM
Top
PxL
Публикувано на: 05-01-2019, 22:31
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2436
Регистриран на: 26.04.05



300 лв.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
Slain
Публикувано на: 05-01-2019, 22:48
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 3
Регистриран на: 05.01.19



Вие мекотели ли сте е 250-300лв, моля някой да ми помогне не да изнудвате за пари.

Това мнение е било редактирано от Slain на 05-01-2019, 22:49
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 05-01-2019, 22:50
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2436
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (Slain @ 05-01-2019, 23:48)
Вие мекотели ли сте е 250-300лв, моля някой да ми помогне не да изнудвате за пари.

500 лв.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
SuN
Публикувано на: 05-01-2019, 22:53
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 7654
Регистриран на: 27.01.05



QUOTE (Slain @ 05-01-2019, 22:48)
Вие мекотели ли сте е 250-300лв, моля някой да ми помогне не да изнудвате за пари.

Бъзикат са. Никой от тук не разбира достатъчно за да ти я направи. Ето например аз днес имах за задача да сваля въртенето на цикъл от 0 до 40 на от 0 до 5. На готов код. Десет години стаж, човек. :/


--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ (а́ е́ и́ о́ у́)
PMEmail Poster
Top
PxL
Публикувано на: 05-01-2019, 22:56
Quote Post


Group Icon
Име: Димитър Т. Димитров
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 2436
Регистриран на: 26.04.05



QUOTE (SuN @ 05-01-2019, 23:53)
Ето например аз днес имах за задача да сваля въртенето на цикъл от 0 до 40 на от 0 до 5. На готов код. Десет години стаж, човек. :/

120 лв.


--------------------
void putchar(char c);int main(){int x,c=1,i;for(i=0;(x="PxLY2H4:2E;7231?=68255A5S5P9N:N9O84111H861I85111G9N:O811O812M<G33911EAEDBECE22169D1=2k"[i+++3]);)while(x-->'0')putchar((!(++c%'('))?0x0a:33^(i&1));}
PMEmail PosterUsers Website
Top
SuN
Публикувано на: 05-01-2019, 22:58
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 7654
Регистриран на: 27.01.05



Е, отсрамиха ме. От тая година съм старши и взимам малко повече. icon_smile.gif


--------------------
Копирай лесно ударено и - ѝ Ѝ (а́ е́ и́ о́ у́)
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0