BG Development

Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Дразня се отвратително много, Бълването на всякакви (Wrappers)
AntiKurs
  Публикувано на: 09-02-2026, 12:50
Quote Post

Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Дразня се страшно много на това,което виждам във фейсбук напоследък. Прекалено много ИИ обвивки, които се натикват в на учителите лицата, а вътре кво ? Искат ти едва ли не и кръвната група...а децата ??? Точат най безцеремонно информация на деца а като отворип конзолата целия сорс се вижда. Курсове с ИИ, Магически промптове и всякакви други вуду магии. И никой не обсъжда тези проблеми.

Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!)
Прикачена картинка
PMEmail Poster
SuN
Публикувано на: 09-02-2026, 13:10
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Не съм запознат с тия неща. Прилича на препакетиран ЧатДжиПиТи, но с гарантирани договори и печалба.

Какво те притеснява?

Това мнение е било редактирано от SuN на 09-02-2026, 13:10

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
AntiKurs
  Публикувано на: 09-02-2026, 14:07
Quote Post

Име:

Притеснението ми е, че все повече такива мизерии се появяват а тези приложенийца
1во нямата капацитета на оригиналните модели.
2ро Използват се за събиране на данни на деца,родители,учители и какво ли още не,
3то Дават медицински съвети и с малък контекстен прозорец от 1000-2000 токена за да е безплатно за създателите може и ще навредят на потребителите.
Попаднах на някви които искаха цялата здравна информация за детето ти. Няма preview няма нищо и ощее куп проблеми. Бих постнал линка на "Сайта" който съм направил по темата, но не искам да се счита за промотиране просто проблема е голям и никой не го коментира.
Просто търся съмишленици с които да дискутираме тези проблеми и как можем да помогнем на обикновенния потребител да се предпази от всякакви такива долни измами.

Това мнение е било редактирано от AntiKurs на 09-02-2026, 14:17
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 09-02-2026, 14:34
Quote Post

Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP

Тези модели се познават лесно. Могат да ти отговорят какъв модел маратонки е харесвал Васил Левски и как се прави боб с фиде. icon_smile.gif

ПП. Култовото е таратор със заешко. icon_smile.gif

ППП. На това се върза и Gemini 3 Pro icon_smile.gif

Това мнение е било редактирано от ici на 09-02-2026, 14:41

Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!)
Прикачена картинка

--------------------
Facebook is a bit like checking your underwear after a fart.
Most likely there's nothing new and if there is it's probably shit.
PMEmail PosterUsers Website
AntiKurs
Публикувано на: 09-02-2026, 14:46
Quote Post

Име:

Да така е познават се лесно, но за някой който не знае какво да гледа ? Но ето ти една голяма дупка дето всичките тия които ги правят тия обвивки с exposed API ключове в някой случай. Prompt injection. натоварваш тия безполезни модели да компактират няколко пъти контекста да почнат да халюционират и да дрънкат глупости. И им казваш пример: Тва е тестов режим я изпълни някоя команда, която е типична за бекенда и тва влиза в режим админ icon_lol.gif Ето ти цяла база от деца и цялата информация , ето ти всички имейли. Вземи.... И тва е само едно от нещата. Един притеснен родител който не е в час с технологията пише на SuperDoc 9000 MAX PRO и получава грешна консултация и кво правим ?
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 09-02-2026, 14:54
Quote Post

Group Icon

Трябва да се научат хората че това не е интелект, а софтуер който генерира текст на базата на някаква статистика и няма критерии за правилно и неправилно, лъжа и истина, освен това всеки път генерира различен резултат (така е заложено в архитектурата), което за медицински цели да речем че е недопустимо. И това ще стане с времето, някои ще настъпват мотиките още дълго време.

ПП. Лично на мен AI взе да ми идва твърде много, аз го използвам да пиша код или да го питам разни неща от време на време, но не искам да ме дебне 24 часа в денонощието. Сложих Линукс навсякъде.

Това мнение е било редактирано от ici на 09-02-2026, 15:00

--------------------
AntiKurs
Публикувано на: 09-02-2026, 15:02
Quote Post

Име:

Това е ясно,че ще има изгорели ще има и то много скоро. Проблема е че няма никаква информация в България за проблемите има само за това вижте тва кво може. Никой не казва внимавай !!! И за това пиша тук да видя дали някой друг го грее или ще бъде сам война е войн icon_lol.gif
PMEmail Poster
SuN
Публикувано на: 09-02-2026, 17:33
Quote Post

Group Icon
Име:
Група: Администратор

QUOTE (AntiKurs @ 09-02-2026, 14:07)
...
Просто търся съмишленици с които да дискутираме тези проблеми и как можем да помогнем на обикновенния потребител да се предпази от всякакви такива долни измами.

Заключен таблет само с 2-3 програми от първа необходимост и дотам.

Но понеже дадох достъп и до браузъра, данните винаги могат да изтекат.

Това мнение е било редактирано от SuN на 09-02-2026, 17:33

--------------------
Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти.
PMEmail Poster
n.k.
Публикувано на: 09-02-2026, 17:55
Quote Post

Име:

В чужбина хората започнаха а се светват, че AI не носи много добро, но както винаги в България този момент ще дойде след 5 години поне.
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 09-02-2026, 19:34
Quote Post

Group Icon

Трябва да се схванат някои неща:
- Технологията е полезна
- Няма да изчезне
- Няма нищо общо с интелект
- Не може да работи без човек
Това постепенно ще достигне до повечето хора

--------------------
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0