BG Development · За реклама · За контакти | Помощ Търсене Потребители Календар Правила |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
Страници: (8) « първа ... 6 7 [8] ( Първото ново мнение ) |
InJOYMAP |
Публикувано на: 27-02-2021, 23:57
|
Име: Росен Владимиров Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 52 Регистриран на: 04.01.19 |
Привет на всички
Преработвам всичко.... Трябва да стане по-фино, по-ефирно и по-разбрано, нали? Надявам се да набъбват въпроси, мнения, идей. https://m.youtube.com/watch?v=SU9UAG26UQ0 P.S. Това “интро” да се разбира като лек полъх по повърхността ... Да, да се схване “голямата картина” ще трябва да се гмурнете с мен в следващите клипове. Благодаря -------------------- Цел:
1.Намиране на екип и инвеститор. 2.Инвестиция с цел-създаване на прототип и тестване в реална среда. 3.Анализ и реални прогнози за успех, печалба и бъдеще ... |
Бай Аз |
Публикувано на: 28-02-2021, 13:41
|
Име: Група: Потребител Ранг: Редовен член Мнения: 308 Регистриран на: 04.02.21 |
Здравей!
Следя темата ти още отначало и ще се включа сега и с мнение. Аз споделям мнението на хората, които ти казаха, че тук не е САЩ и е почти невъзможно да намериш хора да инвестират в този твой проект! Доколкото видях на видеото пише Палма де Майорка - така, че по-добре да си потърсиш инвеститори в Испания. Другият вариант е да се опиташ по някакъв начин да представиш проекта си в САЩ и да търсиш инвеститори оттам. Иначе на мен дизайна на това приложение, снимки от което беше пуснал, ми хареса и смятам, че определено имаш талант за дизайнер. Но попитай хора, които те познават добре, дали имаш талант за организатор и ръководител(на проект) - защото това е нещо коренно различно - и обикновено дизайнерите не стават за това! Според мен човек трябва много добре: не само да открие своя талант и след това да се стреми да го развива и усъвършенства, но и внимателно да прецени какви са му възможностите и силите, и да не се захваща с нещо, което не може и няма талант и способности за него! Между другото във видеото: звездите са прекалено много и нагъсто разположени, и отвличат вниманието от текста. А те би трябвало да са нещо само като лек фон, а текстът да е по-голям и плътен - примерно както във филмите за Междузвездни войни - в началото. И защо не си го направил и с текст на български? - нали в България търсиш инвеститори! Старите връзки в темата - също не ти се отварят... Това е от мен. (Да не вземеш сега да се сърдиш за това, което ти написах - видях че лесно се засягаш... Написал съм го добронамерено и с желание да ти помогна!) п.с. Ако все пак продължаваш да упорстваш и да искаш да се бориш с вятърни мелници - имаше една книга: Историята на Гугъл ("Историята на Google") в която се разказваше те как са реализирали своята идея... Но имай предвид, че тогава е било 1998г. в САЩ, а сега сме 2021г... Пропуснах нещо: също така подкрепям хората, които ти казаха, че е добре да почнеш първо от нещо по-малко, да направиш по-малък проект със скромен бюджет, който да реализираш сам. И тогава ще видиш как стоят нещата наистина... Това мнение е било редактирано от Бай Аз на 28-02-2021, 13:54 |
InJOYMAP |
Публикувано на: 28-02-2021, 19:09
|
Име: Росен Владимиров Група: Потребител Ранг: Посетител Мнения: 52 Регистриран на: 04.01.19 |
Привет на Бай Аз и на Бай Всички ....
Въобще не се сърдя и не се засягам. Просто обичам смислената и съдържателна комуникация. Сега "право на отговор" под ред... 1.Относно инвеститорите -съгласен. Търсенето е най-фокусирано тук на месна почва, но разпръсквам инфо навсякъде. Хора - разни, Понякога -неочаквани. Ако успея да направя визуалната представа за това кое - как ще изглежда, ще направя кампании в съществуващите платформи. Тази визуализация е далеч от реалната такава. Просто с подръчни средства се опитвам да представя на инвеститорите -ГОЛЯМАТА КАРТИНА. Ако тук и навсякъде другаде успеете да го разберете без допълнителни думи, значи инвеститорите сами ще Ни потърсят. *(Запомнете това изречение ) 2.Относно Дизайна. Първоначално го нахвърлях на Adobe Illustrator. После го прехвърлих във SketchUp за да мога да му придам обем и реалност. Да вметна, че нивото ми беше -кота НУЛА, учих се в движение от тук там, но така и не успях да вкарам някой свойства който липсват или не могат да постигнат желаният ефект с този софтуер. По нататък ще Ви обясня кой важни и дребни свойства му липсват.... Та на скетчъпа "свръзките" останаха прекалено дебели и реших да преправя всичко отначало. Сега са малко по-фини, но в крайният вариант ще са още по-фини, осветени, пулсиращи, замъглени, изплуващи и т.н. 3. ОООО даааа. Ще бъдем Екип, Екип и екип. Ще взимаме решения заедно, Ще анализираме заедно. Ще ръководим, планираме и допълваме ЗАЕДНО. Утопия- ДА! Утопия за която и Вие си мечтаете. Дали ще стане? -ще дойде време за избор .... Аз наближавам 50 години. Стигнал съм ниво на вманиаченост в детайлите, но като цяло съм проумял и знам най-важното, и това е ЕКИПА. Всичко друго е на заден план. А и защо точно Аз трябва да командвам- нека командва който го може... 4.Звездите.... Те нямат и не съществуват никъде. Просто ги сложих в интрото да придадат триизмерност и мащаб. Плюс асоциацията за хаоса който е в момента във нишата и реда който ще създадем. Пробвах и по-дебел текст, и с фон и с контур и така и иначе .... , но все излиза гадно. 5.Текст на Български. Не се засягайте прибързано. Голямото предизвикателство в момента е да да постигна пълно разбиране на проекта - без текст. Ако успея- ще имам доста малко въпроси на който да отговaрям , нали? Идеята е да Ви увлека, както и да намеря екип за в близкото бъдеще. Тоест не търся само инвеститор в БГ., по скоро търся екип. В реда на изложенията ще ПОДПИТВАМ. Сигурен съм, че измежду "надникващите" тук има луди гении . ПОДПИТВАМ!!!!- Има ли тук някой който може да направи UI да изглежда като на показаните смешни клипове. 3D, Прозрачност, Дълбочина, Сенки, Фокус и Дефокус, Мъгла, Слоеве, Осветеност, Контроли, Свойства, Анимация ..... Изчакайте да кача поне още 5-6 клипа и ще разберете за какво точно подпитвам. 6.Старите грозновати и прекалено аматьорски клипове ги изтрих, не съжалявайте за което. Със сигурност ще харесате новите и ще разберете повече. 7.Проектът на план е безумен. Просто много от нещата ще бъдат поставени на местата им, без да се набиват на очи и ясно виждайки се, че в момента не работят, но се работи върху тях. Например в началото при категория избор на език- ще заложим икони на повечето езици, но ще бъдат осветени само тези които в момента са налични.(да кажем 3-5 основни езици) Спорен въпрос дали е правилно. Според мен Клиентът трябва да вижда, че ще го има. Така поставени неработещите елементи ще бъдат запомнени и в бъдеще ще се знае кое къде стой. Това улеснява навиците и ориентацията във продукта до ниво "Знам кое къде е в всеки един момент" Проектът като основа е замислен да продава туристически маршрути. Ще се започне с няколко маршрута. За другите Категории и подкатегории, ще се планира и решава екипно. Аз ще изложа тук всичко както е замислено, пък ще видим как и докъде ще стигнем. Според статистиката доста проекти са започнали като един замисъл, а са видели бял свят като коренно различни. Еми пак така нахвърлях нещата хаотично. Не ме бива много много като писател. Мисълта ми скача напред-назад, ама вие си извадете най-разбираемото... -------------------- Цел:
1.Намиране на екип и инвеститор. 2.Инвестиция с цел-създаване на прототип и тестване в реална среда. 3.Анализ и реални прогнози за успех, печалба и бъдеще ... |
InJOYMAP |
Публикувано на: 28-02-2021, 19:27
|
И така хвърлям тук бъз обход на интерфейса.
https://youtu.be/ir8NOtIO1Oc В следващите клипове ще се гмурнем в дълбокото. Планиран следващ клип- още утре. Обещано! P.S. Така ще изглежда на вашите телефони. Всичко ще е поставено на една равнина във пространството. Инфото изплува или потъва в зависимост от желаният контрол. Няма страници, няма клик напред-назад, няма объркване, няма хаос, няма ... няма ... Основни контроли и свойства: Hand Touch Gestures ... Zoom, touch, slice, pull, push, rotate, flick .... Така е малко "тъмна Индия", да. ОК- утре ще пусна един малко по-сложен фрагмент. Ай Това мнение е било редактирано от InJOYMAP на 28-02-2021, 19:43 -------------------- Цел:
InJOYMAP |
Публикувано на: 03-03-2021, 05:37
|
Е ? Пак съм Аз. Както Ви обещах днес ще ви покажа една мнооого малка част от Проектът, но надявам се ще започнете да схващате концепцията.
Ще говорим за Сектор от HOME/MENU - а именно EVENTS/CALENDAR. Сега ще се поставя на мястото на един турист и ще премина в първо лице -единствено число .... Zoom-вайки сектор EVENTS/CALENDAR изплуват неговите подкатегории. 1.Място със Събития и Мероприятия, който съм харесал и запазил , преди 4 месеца, когато планирах тази почивка ... 2. Събития и Мероприятия за днешният ден. 3.Събития и Мероприятия за цялата седмица. 4.Събития и Мероприятия за месеца. 5.Събития и Мероприятия за годината. След даден избор навлизам във списъка (LIST)който е разделен на дадените категории ... 1.Културни 2.Спортни 3 ...... 4 ..... Всяка категория е със подкатегории.!!! След избор на конкретно събитие и "zoom" изплува (PREVIEW)разделено на съответните "ОПЦИ" : 1.Отивам от даден (продукт,услуга,мероспиятие, ) директно към плащане или получване . 2.Добавям харесаното Събитие/Мероприятие/Маршрут във списъка със харесани EVENTOS 3.Опция да поканя мой приятели 4.Опция да споделя във соц. мрежа -къде, кога, как, и с кого ще бъда, 5.Опция да резервирам *(билет, маса, фотограф ....) 6.Аларма да ме предупреди за предстоящото събитие .. 7.Заплащане на дадено събитие и изпращането му като подарък .... 8.Бонуси-получени при закупуване на даден продукт (билет, ...) 9."INFO" -сектор където мога да получа повече информация, относно дадено събитие/ Навлизайки във INFO-то, - изплуват неговите категории и подкатегории. Eто-простичко и ясно. Сега моля прегледайте видеото и ще видите написаното от мен в точно пасващи си на мястото връзки, части, логика и интуитивна навигация. Това което е една от главните цели. Простота, Лесна работа, Функционалност и Изчерпателна Информация. P.S. Относно видеото. Не съм търсил професионално представяне, просто скалъпих един бърз поглед с цел схващане на интерфейса. Видеото Не стана много добре, на места се виждат бъгове от софтуера. Предполагам заради големият мащаб, Пък и техниката ми, отдавна е за подмяна. Възможно е за в бъдеще да го подменя ...... Ако някой го интерисува къде какво пише- да си намали скоростта на възпроизвеждане. Ще се радвам, ако някой намери и предложи къде и какво може да се добави или премахне. Отключете въображението си и помечтайте малко с мен, какво би могло да се получи от това. Не знам дали съм го споменавал тук, но този концепт, тази идея за този интерсейс и начин на навигация ... въобще всичко в този проект го “имах” като видения за бъдещето и когато седнах да го “ сглобявам” всичко започна да си идва на точно място, от първият път и след като го завърших във грубият му сегашен вид, изведнъж изпаднах във някакво зацикляне- нищо повече не можех да добавя и нищо повече не исках да махам. Дори така замисленият интерфейс ще може да се използва при навлизане на холограмните технологии. Няма да има нужда от преправяне и подменяне, което би било чудесно за свикналите да работят с “ остарялата “ технология. Е да ПОДПИТАМ ... -Има ли някой от “Надникващите” тук, който да се интерисува, да учи, да знае или да работи в сферата на Холограмните технологии ??? Бил се радвал да се запознаем ОК, какво друго. В планираното програмиране - всичко това ТРЯБВА да бъде триизмерно в пространството, трябва да има осветеност и сенки, прозрачност, и т.н Като споменаван “изплува” имам впредвид, че когато “zoom”-вате даденият обект отдолу ТРЯБВА да изплува и стане видим ( като ефект- от Мъгла) Обърнете внимание колко ZOOM имате от началното меню- до описанията във ИНФО-то. Да бе ,да ето го и клипа ... https://youtu.be/1G2T8zY0raI Това мнение е било редактирано от InJOYMAP на 03-03-2021, 06:06 -------------------- Цел:
SuN |
Публикувано на: 05-03-2021, 09:08
|
Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12937 Регистриран на: 27.01.05 |
Много сложно демо. Идеята за визуализацията в 2д режим ми хареса. Има ли си име на английски?
-------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
InJOYMAP |
Публикувано на: 04-09-2022, 12:36
|
-------------------- Цел:
InJOYMAP |
Публикувано на: 28-10-2022, 16:05
|
Привет на всички.
В Бг. съм за около 10-15 дни. Ако някой реши да се видим и да поговорим ... Ако някой има въпроси и иска да опипа почвата .... Можете да ме потърсите на +34 648004300 (whatsApp, Viber, Telegram) Благодаря за Вниманието ! -------------------- Цел:
Страници: (8) « първа ... 6 7 [8] |