BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Python - Начинаещ в езика
Lledya
  Публикувано на: 29-09-2019, 15:28
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 8
Регистриран на: 29.09.19



Здравейте,тъкмо започвам да изучавам езика Python,от книгата на Светлин Наков
Стигнах до първата си програма от книгата,написах всичко както е до последният символ и постоянно ми дава грешка в дебъгера.

Това е кода на програмата: КОД

А Това е следната грешка която получавма постоянно:

QUOTE
File "c:\Users\Dell\Desktop\hello.py", line 8, in Application
    app = Application ()
NameError: name 'Application' is not defined


Това е от дебъгера:

QUOTE
Exception has occurred: NameError
name 'Application' is not defined
  File "C:\Users\Dell\Desktop\hello.py", line 8, in Application
    app = Application ()
  File "C:\Users\Dell\Desktop\hello.py", line 2, in <module>
    class Application (tk.Frame):


За редактор използвам Visual Studio Code.

Благодаря предварително
PMEmail Poster
Top
bvbfan
Публикувано на: 29-09-2019, 15:40
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 3310
Регистриран на: 08.12.13



CODE

app = Application ()
app.master.title("Sumator")
app.master.minsize (width=100, height=50)
app.mainloop()

Извади го извън класа Application, сложи го най-отдолу. Също така имаш 2 еднакви конструктора, изтрий

CODE

def __init__(self, master=None):
       super () .__init__(master)

       self.pack ()


Това мнение е било редактирано от bvbfan на 29-09-2019, 15:43


--------------------
QUOTE (Bender @ 23-04-2015, 19:11)
Xamarin: ЛАПАЙ!
Ти: Добре...
PMEmail Poster
Top
ici
Публикувано на: 29-09-2019, 15:51
Quote Post


Group Icon
Име: Луминантен Рептилоид
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16499
Регистриран на: 06.06.04



Всичко е объркано, някакъв бесен копи пейст, няма и метод за бутона
CODE
import tkinter as tk

class Application (tk.Frame):

   def __init__(self, master=None):
       super() .__init__(master)

       self.pack()
       self.create_widgets()

   def create_widgets(self):
       self.firstNumberEntry = tk.Entry()
       self.plusSign = tk.Label(text="+")
       self.secondNumberEntry = tk.Entry()
       self.equalSign = tk.Label(text="=")
       self.resultLаbel = tk.Label(text="Result...", bg="green", fg="white")
       self.calculateButton = tk.Button(text="Calculate", command=self.onCalculate)

       self.firstNumberEntry.pack(side="left")
       self.plusSign.pack(side="left")
       self.secondNumberEntry.pack(side="left")
       self.equalSign.pack(side="left")
       self.resultLаbel.pack(side="left")
       self.calculateButton.pack(side="left")

   def onCalculate(self):
       self.resultLаbel.config(text="Put result here ...")


app = Application ()
app.master.title("Sumator")
app.master.minsize (width=100, height=50)
app.mainloop()


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Lledya
Публикувано на: 29-09-2019, 16:00
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 8
Регистриран на: 29.09.19



QUOTE (ici @ 29-09-2019, 15:51)
Всичко е объркано, някакъв бесен копи пейст, няма и метод за бутона
CODE
import tkinter as tk

class Application (tk.Frame):

   def __init__(self, master=None):
       super() .__init__(master)

       self.pack()
       self.create_widgets()

   def create_widgets(self):
       self.firstNumberEntry = tk.Entry()
       self.plusSign = tk.Label(text="+")
       self.secondNumberEntry = tk.Entry()
       self.equalSign = tk.Label(text="=")
       self.resultLаbel = tk.Label(text="Result...", bg="green", fg="white")
       self.calculateButton = tk.Button(text="Calculate", command=self.onCalculate)

       self.firstNumberEntry.pack(side="left")
       self.plusSign.pack(side="left")
       self.secondNumberEntry.pack(side="left")
       self.equalSign.pack(side="left")
       self.resultLаbel.pack(side="left")
       self.calculateButton.pack(side="left")

   def onCalculate(self):
       self.resultLаbel.config(text="Put result here ...")


app = Application ()
app.master.title("Sumator")
app.master.minsize (width=100, height=50)
app.mainloop()

Така е написано и така съм го направил,не е копи пейст

Прикачена картинка (Кликнете на картинката, за да я увеличите!)
Прикачена картинка
PMEmail Poster
Top
ici
Публикувано на: 29-09-2019, 16:01
Quote Post


Group Icon
Име: Луминантен Рептилоид
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16499
Регистриран на: 06.06.04



Много добре си е написано, идентацията има значение.


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Lledya
Публикувано на: 29-09-2019, 16:05
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 8
Регистриран на: 29.09.19



От преди 2 часа започнах да го изучавам този език,досега не съм учил никакъв,този ми е пърият.

PMEmail Poster
Top
ici
Публикувано на: 29-09-2019, 16:07
Quote Post


Group Icon
Име: Луминантен Рептилоид
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16499
Регистриран на: 06.06.04



Чудесно, оправих ти кода, продължавай нататък. Сложи си и някакъв редактор който разбира от Python. Ако си с Windows сложи PyScripter.

https://sourceforge.net/projects/pyscripter/

Това мнение е било редактирано от ici на 29-09-2019, 16:07


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Lledya
Публикувано на: 29-09-2019, 16:11
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 8
Регистриран на: 29.09.19



QUOTE (ici @ 29-09-2019, 16:07)
Чудесно, оправих ти кода, продължавай нататък. Сложи си и някакъв редактор който разбира от Python. Ако си с Windows сложи PyScripter.

https://sourceforge.net/projects/pyscripter/

Visual Studio Code си разбира от Python
PMEmail Poster
Top
thrawn
Публикувано на: 29-09-2019, 16:13
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2519
Регистриран на: 17.01.17



QUOTE (Lledya @ 29-09-2019, 16:05)
От преди 2 часа започнах да го изучавам този език,досега не съм учил никакъв,този ми е пърият.

Дам, обаче пък знаеш кое от какво разбира ...
PMEmail Poster
Top
ici
Публикувано на: 29-09-2019, 16:17
Quote Post


Group Icon
Име: Луминантен Рептилоид
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Мнения: 16499
Регистриран на: 06.06.04



Нищо не разбира. Дебъгването е кошмарно. Няма конзола за да тестваш код в движение. Разбира ли от TkInter? Има ли Postmortem?


--------------------
Reading undefined locations provides undefined data.
PMEmail PosterUsers Website
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0