BG Development · За реклама · За контакти |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здравей! ( Включване | Регистриране ) |
![]() ![]() ![]() |
hwjqghrj123 |
Публикувано на: 07-01-2023, 17:08
|
||
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 2 Регистриран на: 07.01.23 ![]() |
Здравейте, имам да направя една задача. Самото условие е: Създайте структура zoo, която да представя животните в зоологическа градина. Нека структурата съдържа следните данни: номер (цяло число), име, тегло (в килограми). Декларирайте масив с три елемента от описаната структурата zoo и тествайте долуописаните функции. Създайте следните функции: • Функция animal_create, чрез която от клавиатурата се въвеждат: номер, име, тегло(0.5 т) • Функция output_animal за извеждане на данните за животните • Функция double_weight, която удвоява теглото на всички животни Показва ми грешка при първичния израз и не разбирам как да декларирам масива. Как да си оправя първичния израз и да декларирам масива. Някой да ми помогне. Ето и кода до вмомента:
Това мнение е било редактирано от hwjqghrj123 на 07-01-2023, 17:26 |
||
SuN |
Публикувано на: 07-01-2023, 19:01
|
||||||||
![]() Име: Група: Администратор Ранг: Почетен член Мнения: 12278 Регистриран на: 27.01.05 ![]() |
А можеш ли да декларираш глобален масив от цели числа със знак (например тип int) с три елемента? В най-простия случай декларирането на променлива има следния примерен синтаксис:
Ако кажем, че искаме тип_на_променливата да бъде int, то примера придобива следната форма:
и за да е по-хубаво може да инициализираме променливата с някаква първоначална стойност на същия ред:
Декларацията на структурата е като чертеж на сграда. Не може да живееш в чертежа (описанието на сграда), а трябва да си построиш сграда по чертежа (променлива от определен тип), за да може да я ползваш за съответните нужди. С прости думи това :
Декларира типа zoo, който не е по-различен като ползване от типа int. И двата типа не може да се използват като променливи. Това мнение е било редактирано от SuN на 07-01-2023, 19:08 -------------------- Само аз не троля.
Всички коментари са плод на художествена измислица и нямат общо с действителни и недействителни лица, събития и факти. |
||||||||
hwjqghrj123 |
Публикувано на: 07-01-2023, 19:10
|
Име: Група: Потребител Ранг: Новопостъпил Мнения: 2 Регистриран на: 07.01.23 ![]() |
Аз си го оправих вече, благодаря ви за помощта!
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |