BG Development


Страници: (3) 1 2 [3]   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> TCP сокет,лагване на Порт., Проблем с препълване на памет на порт
DarkOne
Публикувано на: 29-06-2021, 21:42
Quote Post


Group Icon
Име: Александър Петков
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 3606
Регистриран на: 30.01.04



QUOTE (devilxp1 @ 28-06-2021, 20:27)
Какви методи и функции би използвал и т.н.
Идеята е платформата да подържа до 2000-3000 клиента базирани на TCP сокет комуникацията.

Ами честно казано не бих използвал PHP...

Иначе 2-3к клиента ми звучи постижимо, стига да се изгради принципно правилно (няколко ключови момента вече бяха споменати).

Тези 200 байта с каква скорост пристигат? През GPRS ли? 2G? 3G? Предполагам, че са някакви IoT устройства?


--------------------
The man who learns only what others know
is as ignorant as if he learns nothing.
The treasures of knowledge are the most rare,
and guarded most harshly.
-- Chronicle of the First Age
PMICQ
Top
devilxp1
Публикувано на: 29-06-2021, 23:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 11
Регистриран на: 25.06.21



Благодаря за отговора DarkOne.
Да,през gprs пристигат данните.
Скорост...9,6Кбита в секунда е обработката.
Но самото устройство към сайта с каква скорост праща,не мога да кажа.
Ако закачи 2G работи на него,ако закачи 3G минава на 3G...
Работим на php , защото колегата този език знае. icon_lol.gif
GPRS устройствата ги пиша на c#,защото този език аз знам. icon_lol.gif
Ползаме gsm модули на quectel m95 и чрез AT команди ,през микропроцесор го управлявам.
Разбирам,че най вероятно грешката ни е в синхронната обработка на сокетите.
Ще преправим кода за асинхронна обработка.
По принцип, не ни трябва много клиенти да подържа системата, 2000 са ни пре-достатъчно.

Всичко което написахте ни помага много.Благодаря за което.
И все пак, ако имате възможност за един семпъл ориентировъчен код на php.Няма да откажем. icon_lol.gif
Винаги е по добре да видиш нещо написано.

Това мнение е било редактирано от devilxp1 на 29-06-2021, 23:44
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 30-06-2021, 00:35
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2607
Регистриран на: 04.04.07



Колегата ти трябва да понаучи друг език или поне да има представа колко езика е подходящ за дадена цел. Познавам разни хора, които буквално се мъчат да правят всичко с PHP и си блъскат главата да постигнат целта си.

Кажи на шефа си да пренапишете на C#.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
devilxp1
Публикувано на: 30-06-2021, 07:11
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 11
Регистриран на: 25.06.21



relax4o е,чак до там ,че да пренаписваме на c# ,надявам се да не се стига.
Платформата си ни работи,доста добре.
При 100 клиента просто имаме леко забавяне,това е.
Така или иначе имаме начин да увеличим броя на потребителите като ги разделим на различни портове с различни процеси на сървъра.
Но смятам,че насоките на колегите по горе ще ни свършат работа.
PMEmail Poster
Top
Bender++
Публикувано на: 30-06-2021, 07:46
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 11
Регистриран на: 18.04.21



QUOTE
Платформата си ни работи,доста добре.

Явно щом умира при 100 клиента не работи чак толкова добре.
PMEmail Poster
Top
devilxp1
Публикувано на: 30-06-2021, 11:26
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 11
Регистриран на: 25.06.21



Bender++ хъм...думата умира е много интересно понятие.
Аз никъде не съм споменал ,че умира, а че леко се забавя.
Мисля,че има съществена разлика между двете думи и понятия.
Но както и да е.Благодаря и за този коментар.Не ми беше с нищо полезен ,но все пак благодаря.

Благодаря на thrawn и на DarkOne, за изчерпателната помощ.
В момента прилагаме нещата които са описали и определено ни вършат положителна работа. icon_smile.gif

Това мнение е било редактирано от devilxp1 на 30-06-2021, 11:29
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 01-07-2021, 18:44
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2607
Регистриран на: 04.04.07



QUOTE (devilxp1 @ 30-06-2021, 07:11)
relax4o е,чак до там ,че да пренаписваме на c# ,надявам се да не се стига.
Платформата си ни работи,доста добре.
При 100 клиента просто имаме леко забавяне,това е.
Така или иначе имаме начин да увеличим броя на потребителите като ги разделим на различни портове с различни процеси на сървъра.
Но смятам,че насоките на колегите по горе ще ни свършат работа.

Щом нямате вариант за пренаписване, може да разгледаш това: https://www.swoole.co.uk/



--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0