BG Development

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Продавачи на принтери
dedal
Публикувано на: 30-12-2024, 17:43
Quote Post

Име: Григор Колев
Група: Потребител
Ранг: Активен

Споделям опит. Отивам с жената в Технополис за принтер. Сега жената иска да печата снимки и лазерен е абсурд, по тази причина търся мастилен. Там недостатъчите са ясни, но то вече има с контейнери за мастило и с автоматично джуркане да не съхне мастилото. По мой съвет и след лека проверка в сайта на debian какво работи и какво не се спирам на Canon Pixma G3416

Принтера хич не е евтин (колкото цветен лазерен), ама и аз не съм чак толкова богат на всеки 200 листа да сменям глави.

Решаваме да го вземем. Момчетата четат на кашона и там ясно пише: Поддържа Windows 8.1, Windows 10, Windows 11, не поддържа OSX.

И разбира се ме съветват да не го взимам, защото няма да мога да го пусна.
Аз обаче държа на този модел защото съм проверил.

Та прибирам го и чипа в принтера не е G3416 ами е G3010 за който има 100% драйвери за Debian в сайта на Canon включително и програма за скенера.

И възникват два въпроса:
Тез от Технополис нямат ли пари да платят на едно момче от IT отдела да лепне една лепенка на кашона, че глупавия принтер работи с Linux.

И втория въпрос е защо аджаба на принтера ми пише 3416, а чипа се идентифицира като 3010. Та разликата от 60 лева само за надписа на капака ли я плащам?

Внимавайте с тежи принтери, нож с две остриета са

Това мнение е било редактирано от dedal на 30-12-2024, 17:44
PMEmail Poster
ici
Публикувано на: 30-12-2024, 18:32
Quote Post

Group Icon
Име: Ивайло Илчев
Група: VIP
Ранг: Почетен член

Аз имам canon selphy cp1300 за снимки. Принтера е с термопренос и качеството е смазващо. За Linux не знам, но от Андроид се печата. Размерите на снимките са обаче само два, като пощенска картичка и като визитка. Между другото си държа в калъфа на телефона една снимка от около 4-ри години с размер на визитка, просто да видя колко е трайна, засега само ръботе са се олющили малко.

--------------------
Ние не сме в една лодка, ние сме в една буря. Лодките са различни.

Следващият път когато се почувстваш ненужен, грозен и недооценен, помни че освен това си и тъп.
PMEmail PosterUsers Website
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0