BG Development


Страници: (2) [1] 2   ( Първото ново мнение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Какво трябва да знам преди изпит, Изпит по информатика ПУ
Ilan
Публикувано на: 01-05-2019, 16:42
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 5
Регистриран на: 11.03.19



Извинявам се ако темата е глупава и не и е мястото тук.
Чудех се как протича един Кандидат Студентски изпит по Информатика.

Интересуваме задачата по програмиране и как да спазя тези точки коректно.
Указание към задачата
При решаване на задачата по програмиране трябва
а) да се опише словесно използваният алгоритъм
б) да се опише на хартия решението на задачата на един от следните езици за
програмиране: Basic, Pascal, Java, C, C++ и C#
в) да се коментира написаният текст на програмата, като се посочи предназначението на
основните променливи и структури от данни, както и използваните процедури и
функции.

Ще решавам задачата на С#
Това което искам да знам е листът на който ще реша и опиша задачата.
За един лист ли става дума или няколко.
Ще успея ли да побера цялата задачата на един лист.
Как точно да съпоставя отварящите и затварящите скоби.
Трябва ли да пиша както е прието с една Табуация на вътре.


Защото правя опити да решавам задачи на лист А4 от давани теми в ПУ и се чудя колко ситно да пиша.
Да решиш цялата задача и да коментираш кой метод и цикъл какво прави си е доста писане.

Ще съм благодарен някой който се е явявал на изпит да ме светне .
PMEmail Poster
Top
ROSката
Публикувано на: 01-05-2019, 17:50
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Новопостъпил

Мнения: 41
Регистриран на: 17.11.16



пълен ташак е тва брат, но успех!...


--------------------
<? php
while (have_posts() ) {
the_post() ;
the_title() ;
the_content() ;
PMEmail Poster
Top
korsarq
Публикувано на: 02-05-2019, 09:22
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 306
Регистриран на: 30.11.16



Ти сериозно ли питаш това?Ако искаш може и на 30 листа да пишеш ако искаш...да си чувал някъде за ограничение на колко листа ще пишеш?
PMEmail Poster
Top
relax4o
Публикувано на: 02-05-2019, 19:29
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2389
Регистриран на: 04.04.07



Да не говорим каква глупост е да пишеш програма на лист. В каменната ера те връщат с тази простотия.


--------------------
Бисери :D

QUOTE (oveRLuckEd)
Ползваш някоя нова версия на PHP, която е вече ооп ориентирана и заради това ти я изкарва тази грешка.


QUOTE (nbacool2)
Щом няма input полета, значи няма откъде да се направи SQL инжекция Very Happy
PM
Top
SuN
Публикувано на: 02-05-2019, 19:39
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 8597
Регистриран на: 27.01.05



QUOTE
Ще успея ли да побера цялата задачата на един лист.

Ако пишеш по-сбито няма проблем. Един лист побира около килобайт код. Успех! :thumbup:
PMEmail Poster
Top
THE STORM
Публикувано на: 02-05-2019, 20:50
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Старо куче

Мнения: 880
Регистриран на: 19.08.05



Аз едно време съм решавал така на лист точно за кандидатстудентски изпит и предварително дадоха 5 празни листа за писането на кода и който си поиска още му дадоха още, не го мисли това.
PMEmail Poster
Top
0xdeadbeef
Публикувано на: 03-05-2019, 08:13
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 414
Регистриран на: 07.03.14



QUOTE (SuN @ 02-05-2019, 19:39)
QUOTE
Ще успея ли да побера цялата задачата на един лист.

Ако пишеш по-сбито няма проблем. Един лист побира около килобайт код. Успех! :thumbup:

Дрън, дрън. Скоро писал ли си на лист ?!
Сега гонят мегабайти...
PMEmail Poster
Top
SuN
Публикувано на: 03-05-2019, 08:15
Quote Post


Group Icon
Име:
Група: Администратор
Ранг: Почетен член

Мнения: 8597
Регистриран на: 27.01.05



Всъщност да. Но трябва да се спазват добрите практики. Една функция на един лист. Ако не се побира - раздели я на няколко функции.
PMEmail Poster
Top
purjola
Публикувано на: 03-05-2019, 20:02
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Почетен член

Мнения: 2333
Регистриран на: 18.10.11



80x25, останалото е разхищение (както и писането в умрели в зародиш теми)
PMEmail Poster
Top
Barnabas
Публикувано на: 06-05-2019, 20:42
Quote Post



Име:
Група: Потребител
Ранг: Редовен член

Мнения: 434
Регистриран на: 02.03.15



Аз в началото също не харесвах да пиша код на лист, ама в последно време ми липсват тези години, понеже тогава пишех по смислен код на лист от колкото сега icon_sad.gif
PMEmail Poster
Top
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

Topic Options Страници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 


Copyright © 2003-2019 | BG Development | All Rights Reserved
RSS 2.0